Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Mit mondanátok a férjeteknek...

Mit mondanátok a férjeteknek erre a mondatára: "Igaza volt anyámnak, mikor azt mondta, hogy "?

Figyelt kérdés

Nekem feláll a szőr a hátamon tőle.

Van egy - két téma, ami meglehetősen síkos talaj nálunk. Az anyja egyszer-kétszer elejtett pár szót, amiből én úgy következtettem, hogy megbeszélték a fiával (távollétemben). Megkérdeztem a párom, azt mondta, szó sem volt róla. Viszont utána szinte szó szerint ugyanaz a véleményük.

Most aztán a vita hevében oda is csapta ezt a mondatot nekem,hogy "Igaza van anyámnak, mikor azt mondja, hogy..."

szóval kibeszélnek és igenis mond dolgokat rólam.

Félreértés ne essék,nem vagyunk rosszban, csak akaratos mama és szereti,ha mindenki azt csinál, amit ő gondol. Ha valaki nem hajlik, hát majd ő hajlítja.

Most engem pl. a férjemen és a gyereken keresztül.

Kicsit berágtam, úgy vagyok vele pár napja, hogy bármiről szeretne velem beszélni az emberpajtás, az a válaszom, hogy beszéld meg édsanyáddal, majd szólsz, hogy mi a döntés.

Mást is ennyire zavarna?

(ja volt itt ma a mama a gyerekért, nem szólt sem jót,sem rosszat. Köszönt, pár szót beszéltünk és vitte. Máskor dumálgat itt, tehát úgy gondolom, azért hallgat ennyire, mert beszéltek már a párommal a vitánkról is.)

2009. júl. 28. 12:18
1 2 3
 1/30 anonim ***** válasza:
14%
Semmit. Magamba néznék. Tényleg.
2009. júl. 28. 12:23
 2/30 anonim ***** válasza:
90%

Szia!

Engem pedig ugyanígy zavarna. Már azt is mondhatná, hogy "De a mamaaaaaa moooondta....". Szóval hogyha beszélget is vele a párod, akkor neked nem így kellene tálalnia; hanem "elhangzott az..." vagy "anyám úgy gondolta, hogy...". Meg ne a vita hevében mondja ki a "nagy" igazságokat. Akkor még a szomszéd Józsi bácsinak is lehet igaza; csak ne az legyen, amit Te mondtál :D

2009. júl. 28. 12:33
 3/30 anonim ***** válasza:
91%

:] Nagyon jól csinálod!

Nem akarlak bujtogatni ("kibicnek semmi sem drága"), pedig lennének még tippjeim, miket mondanék a Kedves Férjemnek az anyjával kapcsolatban, mi mindent csinálhatna még vele, hátha azt is jobban tudja a Kedves Mama... ;]

Kicsit távolabb kellene költözni a Kedves Mamától, mielőtt teljesen átveszi az irányítást nálatok és a férjeddel sem ártana elbeszélni : Kit szeretne a feleségének?... Téged vagy a Kedves Mamát?... Itt az ideje a döntésnek!

Szép nyugodtan magyarázd el a férjednek, hogy te szeretnél az anyukájával jó viszonyban lenni, de ez a módszer (hátad mögött megbeszélnek téged és ő teszi a megjegyzéseket) téged az anyukája ellen fordít!

Neki sem mindegy, hogy béke van a családban, vagy örökös veszekedés, ezzel a megjegyzéseivel ő harcolja ki, hogy hamarosan nem fogsz szóba állni az anyjával! Ezt akarja???

Gondolom, az sem hiányzik, hogy Kedves Mama a gyereken keresztül üzengessen, mit hogyan kellene csinálnod (szerinte)...

Most kellene ezt az egészet leállítani, amíg még van esély békés megoldásra, mert ha ez így marad, akkor 1-2 év múlva el fogtok válni a Kedves Mama miatt! :[

2009. júl. 28. 12:35
 4/30 anonim ***** válasza:
100%
Elküldeném az anyukájához, hogy töltse ott az éjszakát.. de "viccet" félretéve én rettentően berágnék. Mi az hogy a mi családunk egységét akarja megbontani azzal, hogy kibeszél a férjemnek?!? Ha valami gondja van, beszélje meg velem. A férjemmel meg leülnék, és megkérném nagyon szépen, ha valami gondja van szintén velem ossza meg, hisz nem az édesanyjával él egy fedél alatt és tervezi a közös jövőjét hanem velem. Egyébként egyszer egy könyvben, ami a jó házasság titkairól szólt, olvastam, hogy az ilyen és ehhez hasonló mondatokba SOHA ne kezdjünk bele ill. ne hasonlítgassuk a másikat az édesanyjához vagy apjához... egyszerűen tilos, mert nagyon bántó!!!
2009. júl. 28. 12:36
 5/30 anonim ***** válasza:
43%

Én azt mondanám: "Kabbe!" :oD

De azért el is gondolkodnék nagyon. Főleg azon, hogy miért vagyok ennyire frusztrált ettől? (Esetleg túlzásokba esem, üldözési mániám kezd kialakulni, vagy nem vagyok elég biztos magamban, és azért zavar a mama-pici-fia helyzet?)

Amúgy a keleti bölcsesség szerint az a fa, amelyik nem hajlik az törik. Amelyik viszont a viharban alázattal akár a földig hajol, az mindent kibír.

2009. júl. 28. 12:38
 6/30 anonim ***** válasza:
80%

"Igaza volt anyámnak, mikor azt mondta, hogy "?

én azt válaszolnám, hogy akkor menjen a és vegye el az anyukáját feleségül! mi az hogy kibeszél valaki a hátad mögött? ezt még egy idegen embertöl sem türném el... nemhogy a férjemtöl.

mondd meg a férjednek szépen és világosan, hogy ami te családoddal történik ( ezt úgy értem hogy ti 3-an), az legyen a magán ügyetek. sem a mamának sem a papának nincs ehez köze.

én ezt egyszer közöltem a férjemmel és azóta sem mondd el semmit a mi magánéletünkröl. és ez így van rendjén

2009. júl. 28. 12:40
 7/30 anonim ***** válasza:
42%

Miért ne lehetne igaza?

Ha vita közben ezt mondja, ez csalódásra, kiábrándulásra utal. Fordítsd meg ezen az úton, kápráztasd el, bolondítsd magadba. Akkor nem fog ilyeneket érezni.

2009. júl. 28. 12:46
 8/30 anonim ***** válasza:
51%

A férjed nem a tulajdonod, joga van azt gondolni, és azzal beszélni, akivel akar. Ha elpártol tőled, az nem jó hír, erősíteni kéne a szeretetet köztetek, és a bizalmat.

Nem követelőzés vagy fenyegetőzés a jó módszer ehhez. Nem is a hallgatás.

2009. júl. 28. 12:48
 9/30 A kérdező kommentje:
12:23-as véleményére lennék kiváncsi, hogy miért ez a véleménye? (Látom a többiek "leértékelték", de én azért szeretném tudni.)
2009. júl. 28. 12:50
 10/30 anonim ***** válasza:
100%

Meg nem voltam, ilyen helyzetbe, de nagyon remlem, hogy nem is leszek!

Nalunk forditott, a helyzet :) Ha anyos valamit akar, akkor a parom kijelkenti, hogy velem meg kell beszelje mert nelkulem nem donthet, altalaba ketten dontunk a csaldunk jovojevel kapcsolatosan. Amugy egyetlenke, es feltem, hogy nalunk is lesz hasonlo szitu, de szerencsere az en szavam fontosabb mint a mamae:)

Minden esetre, ulj le a ferjeddel, es beszeld meg ezt a helyzetet mert tenyleg nem lesz ez igy jo, hosszutavon.

Drukkolok nektek, hogy rendbe jojjon minden kettotok kozott!

2009. júl. 28. 12:52
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!