Mit mondanátok a férjeteknek erre a mondatára: "Igaza volt anyámnak, mikor azt mondta, hogy "?
Nekem feláll a szőr a hátamon tőle.
Van egy - két téma, ami meglehetősen síkos talaj nálunk. Az anyja egyszer-kétszer elejtett pár szót, amiből én úgy következtettem, hogy megbeszélték a fiával (távollétemben). Megkérdeztem a párom, azt mondta, szó sem volt róla. Viszont utána szinte szó szerint ugyanaz a véleményük.
Most aztán a vita hevében oda is csapta ezt a mondatot nekem,hogy "Igaza van anyámnak, mikor azt mondja, hogy..."
szóval kibeszélnek és igenis mond dolgokat rólam.
Félreértés ne essék,nem vagyunk rosszban, csak akaratos mama és szereti,ha mindenki azt csinál, amit ő gondol. Ha valaki nem hajlik, hát majd ő hajlítja.
Most engem pl. a férjemen és a gyereken keresztül.
Kicsit berágtam, úgy vagyok vele pár napja, hogy bármiről szeretne velem beszélni az emberpajtás, az a válaszom, hogy beszéld meg édsanyáddal, majd szólsz, hogy mi a döntés.
Mást is ennyire zavarna?
(ja volt itt ma a mama a gyerekért, nem szólt sem jót,sem rosszat. Köszönt, pár szót beszéltünk és vitte. Máskor dumálgat itt, tehát úgy gondolom, azért hallgat ennyire, mert beszéltek már a párommal a vitánkról is.)
Szia!
Engem pedig ugyanígy zavarna. Már azt is mondhatná, hogy "De a mamaaaaaa moooondta....". Szóval hogyha beszélget is vele a párod, akkor neked nem így kellene tálalnia; hanem "elhangzott az..." vagy "anyám úgy gondolta, hogy...". Meg ne a vita hevében mondja ki a "nagy" igazságokat. Akkor még a szomszéd Józsi bácsinak is lehet igaza; csak ne az legyen, amit Te mondtál :D
:] Nagyon jól csinálod!
Nem akarlak bujtogatni ("kibicnek semmi sem drága"), pedig lennének még tippjeim, miket mondanék a Kedves Férjemnek az anyjával kapcsolatban, mi mindent csinálhatna még vele, hátha azt is jobban tudja a Kedves Mama... ;]
Kicsit távolabb kellene költözni a Kedves Mamától, mielőtt teljesen átveszi az irányítást nálatok és a férjeddel sem ártana elbeszélni : Kit szeretne a feleségének?... Téged vagy a Kedves Mamát?... Itt az ideje a döntésnek!
Szép nyugodtan magyarázd el a férjednek, hogy te szeretnél az anyukájával jó viszonyban lenni, de ez a módszer (hátad mögött megbeszélnek téged és ő teszi a megjegyzéseket) téged az anyukája ellen fordít!
Neki sem mindegy, hogy béke van a családban, vagy örökös veszekedés, ezzel a megjegyzéseivel ő harcolja ki, hogy hamarosan nem fogsz szóba állni az anyjával! Ezt akarja???
Gondolom, az sem hiányzik, hogy Kedves Mama a gyereken keresztül üzengessen, mit hogyan kellene csinálnod (szerinte)...
Most kellene ezt az egészet leállítani, amíg még van esély békés megoldásra, mert ha ez így marad, akkor 1-2 év múlva el fogtok válni a Kedves Mama miatt! :[
Én azt mondanám: "Kabbe!" :oD
De azért el is gondolkodnék nagyon. Főleg azon, hogy miért vagyok ennyire frusztrált ettől? (Esetleg túlzásokba esem, üldözési mániám kezd kialakulni, vagy nem vagyok elég biztos magamban, és azért zavar a mama-pici-fia helyzet?)
Amúgy a keleti bölcsesség szerint az a fa, amelyik nem hajlik az törik. Amelyik viszont a viharban alázattal akár a földig hajol, az mindent kibír.
"Igaza volt anyámnak, mikor azt mondta, hogy "?
én azt válaszolnám, hogy akkor menjen a és vegye el az anyukáját feleségül! mi az hogy kibeszél valaki a hátad mögött? ezt még egy idegen embertöl sem türném el... nemhogy a férjemtöl.
mondd meg a férjednek szépen és világosan, hogy ami te családoddal történik ( ezt úgy értem hogy ti 3-an), az legyen a magán ügyetek. sem a mamának sem a papának nincs ehez köze.
én ezt egyszer közöltem a férjemmel és azóta sem mondd el semmit a mi magánéletünkröl. és ez így van rendjén
Miért ne lehetne igaza?
Ha vita közben ezt mondja, ez csalódásra, kiábrándulásra utal. Fordítsd meg ezen az úton, kápráztasd el, bolondítsd magadba. Akkor nem fog ilyeneket érezni.
A férjed nem a tulajdonod, joga van azt gondolni, és azzal beszélni, akivel akar. Ha elpártol tőled, az nem jó hír, erősíteni kéne a szeretetet köztetek, és a bizalmat.
Nem követelőzés vagy fenyegetőzés a jó módszer ehhez. Nem is a hallgatás.
Meg nem voltam, ilyen helyzetbe, de nagyon remlem, hogy nem is leszek!
Nalunk forditott, a helyzet :) Ha anyos valamit akar, akkor a parom kijelkenti, hogy velem meg kell beszelje mert nelkulem nem donthet, altalaba ketten dontunk a csaldunk jovojevel kapcsolatosan. Amugy egyetlenke, es feltem, hogy nalunk is lesz hasonlo szitu, de szerencsere az en szavam fontosabb mint a mamae:)
Minden esetre, ulj le a ferjeddel, es beszeld meg ezt a helyzetet mert tenyleg nem lesz ez igy jo, hosszutavon.
Drukkolok nektek, hogy rendbe jojjon minden kettotok kozott!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!