Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Van jogom beleszólni?

Van jogom beleszólni?

Figyelt kérdés
Vőlegényemmel élek a szüleim házában, külön bejárat, külön koszt! A vízbe, villanyba kommunális stb számlákba pótolunk! Én sajnos nem dolgozok nem találok állást párom dolgozik csak, viszont anyósomék minden hónapban jönnek pènzért, 10-20-30ezer forint! Nem adják meg, nem kértûk soha nem támogatták párom na de mostmâr én sokaltam be! Van még 5tesója øk nem adnak pénzt ha mégis kérik! Párom viszont kötelezetségének érzi s nem tudom szóljak-e és ha igen akkor mit? Nem akarom sértegetni a szüleit,páromat sem és nem akarok hárpia lenni!
2012. szept. 3. 12:42
1 2 3
 21/27 anonim ***** válasza:
28%

A válaszok másik feléből meg kiderül, hogy a fiatalok szarnak a szüleikre.

Mondjuk igaz, ők már megetették a magukét, éhen is hallhatnak.

2012. szept. 3. 13:51
 22/27 anonim ***** válasza:
#19, "Én biztos megkérdezném, hogy mégis hogyan gondolja mindezt." - kérdezni lehet bármit, de eltartatni magam, plusz még elvárásokat is tenni, no az egy érdekes kombó. Az ember ilyenkor joggal kalkulálhat vele, hogy egy idő után a válasz a "na húzzál..." lesz. És akkor Kérdező mit tenne? Télakolna vissza a saját szüleihez, ezen túl velük eltartatni magát?
2012. szept. 3. 14:04
 23/27 anonim ***** válasza:
17%
vőlegényed nálatok lakik,szüleidnek ő ad a rezsibe. te nem dolgozol. miért is lenne jogod beleszólni?
2012. szept. 3. 14:43
 24/27 anonim ***** válasza:
Már miért ne lenne joga ezt megbeszélni a párjával?? Ha még ennyit se tudnak lekommunikálni, akkor mi lesz később? Nem úgy kell nekiesni, hogy "idefigyelj, holnaptól nem adsz pénzt anyóséknak". Asszertív kommunikáció...biztos ismeritek a kifejezést.
2012. szept. 3. 17:11
 25/27 anonim ***** válasza:
82%
Más dolog beleszólni, aka "...most mâr én sokaltam be!" és más dolog megbeszélni a dolgokat. Megbeszélni bármit meg lehet.
2012. szept. 3. 18:12
 26/27 anonim ***** válasza:
Én csak azt nem értem hisz olyan sokan hangoztatják "ha házasok lennének..." Mi is változna? Ma még semmi közöd hozzá holnap ha már házasok leszünk akkor beleszólhatsz!! Szerintem mindegy, hogy házas vagy e ha együtt éltek együtt tervezitek a jövőt igenis van közötök egymás dolgaihoz.
2012. szept. 4. 16:14
 27/27 anonim ***** válasza:

Aki még a Kérdező első mondatát sem tudja értelmezni, az minek ír véleményt? :)

A "jegyes", "házas", "élettársi közösségben élő" csak egy címke. A kapcsolatotok státuszát, szabályait ti határoztátok meg.

Feltételezem közös kasszán vagytok, mert nem említetted külön, hogy nem így lenne. Hogy éppen nem dolgozol, az semmin nem változtat (érdekes is lenne, ha minden munkanélkülinek khuss lenne otthon), előfordulhat még fordított helyzet is. Nyugodtan szólj a párodnak (de ne szemrehányóan, számonkérően), hogy téged zavar a dolog, és azt is, hogy miért. És hallgasd meg azt is, hogy miért támogatja a szüleit. Innen már "csak" egyezkedni kell :)

2012. szept. 6. 12:41
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!