Van jogom beleszólni abba hogy testvérem hogyan neveli a gyerekeit?
Ott hagyta az élettársát és hazaköltözött a két kisgyerekkel. Az egyik 4 éves,a másik 1. A minap összevesztünk azon h ne ugassak bele hogyan neveli a gyerekeit,mert nem az enyémek,és semmi közöm hozzá.
Én azt mondtam h amig én is itthon lakok igenis van jogom beleugatni,mert nekem is kell hallgatnom azt h ő hogyan üvöltözik a gyerekkel,vagy éppen a gyereki hogyan üvöltenek.
Nagyon összevesztünk ezen. tesóm azt mondja h nekem fingom sincs a gyerek neveléshez,mert néha mondom mikor épp elöttem toporog vmelyik h na,menj odébb mert mindjárt valogba ruglak,aztán utánna meg kedvesen odahívom magamhoz. És azt mondta ha még egyszer így fenyegetem a gyerekét(hozzátenném h egyáltalán nem agresszíven mondtam neki) akkor agyon rugdos.
de persze nekem el kell viselnem ahogy ő kiabál a gyerekkel,és ezért a gyerekek is kiabálnak. Amikor történt ez az összeveszés akkor csak anynit jegyeztem meg h mit csinálna ha a nagyobbik gyerek elmondaná az oviba h olyanokat üvolt neki (kinyomom a szemed te mocskos kis k.urva,meg h dögölj meg,stb...). Sokszor ő ideges és agyerekkel obégat. Már elegem van h állandóan ezt kell hallgatnom. legszívesebben feljelentém a gyámügyön őt,ha nem derülne ki h én voltam.
hát ne is haragudj de nektek játék baba való nem gyerek.
Viszont ha tényleg csúnyán bánik velük a tesód akkor elperelheted tőle a gyámügy segítségével
"van jogom beleugatni", "valagba rúglak", "fingom sincs"
Ilyen stílussal mire akarod nevelni azokat a gyerekeket?
Hát én felképelnélek ha ilyet mondanál a gyerekemnek.
Ráadásul a saját tesód fenyegeted gyámüggyel?Fúj.
Ilyenkor örülök h egyke vagyok,és igaza van abban is h gőzöd nincs a gyereknevelésről,mert sokszor igenis kiakad egy anya.
Remélem, érthetően meg tudom fogalmazni, mert ez egy kényes helyzet.
A gyerekek nevelésébe valóban nincs jogod beleszólni, és gondolom neked se tetszene, ha a gyerekeid nevelésébe a tesód beleavatkozna.
Abba viszont jogod van beleszólni, hogy a tesód mit csinál, tehát ha megkéred, hogy ne ordítozzon, meg ne beszéljen így, egyáltalán nem tesz jót vele, azzal csak a véleményed mondod el, és nem akarsz ártani.
Eztán is ő neveli a gyerekeit, és ezen nem fog változtatni az, ha időnként meghallgat másokat is, akik elmondják a véleményüket.
Ezen kívül gondolom neki is jól fog jönni időnként, ha "belefolysz" a gyereknevelésbe, amíg ő elmegy otthonról egy kicsit a gyerekek nélkül, vagy ha dolgozni kezd, és számíthat a családtagokra, és lesz aki pl. segít oviba vinni, vagy elhozni a kicsiket. Akkor nem fogja visszakapni, hogy az ő gyereke, azt csinál vele, amit akar.
Én nem agressíven szoktam mondani a gyerekeknek,hanem sokkal inkább kedveskedősen h "na,menj odébb mert valogba rúglak". Ez sztem nem olyan nagy vétek.
Tesóm meg elmondja őket minden féle k.urvának
Tehát kedveskedve fenyegeted, hogy bántani fogod... Az szentségit, ez persze tényleg más!
Akkor még egyszer: NEM szólhatsz bele, hogy hogyan neveli a gyerekeit, és NEM fogod tudni őket "elperelni" tőle. (Tudod, azért a gyámügy se teljesen hülye)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!