Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Segítség! A saját testvérem...

Segítség! A saját testvérem meglopott! Mit tegyek?

Figyelt kérdés

Kérlek benneteket, hogy segítsetek, adjatok tanácsot!Ha lehet, tényleg olyanok írjanak, aki nem unalmában ír nem ide illő dolgokat!

A nővérem kiskora óta lopja a családot, munkahelyén is lopott már, ami mindig kiderült! Boltokból még sohasem lopott, és az utcán sem lopott zsebből.

Olvastam a kleptomániáról is, de ő csak olyanokat lop el, amire szüksége van! A kleptomániáról azt olvastam hogy a lopás számit neki örömet és nem az érték!

Már sokszor veszekedtem vele emiatt, mert tudtam hogy ő volt, persze mindig tagadta, és volt olyan hogy vissza tette a helyére, de olyan is volt hogy nem került vissza! :(

Nagyon el vagyok keseredve, mert nem tudom mit tegyek! :(

Mindig mindent el kell dugnom, mert nem érzem biztonságban a cuccaimat, és a többiek se, ennek ellenére néha-néha abba hagyja , aztán ismét meglop! Nem tudom mit tehetnék! ( mellesleg már felnőtt, és a családban nem történt más hasonló eset, csak nála! )

Lehet rajta még segíteni? Ez betegség??

2011. okt. 9. 21:22
 1/6 anonim ***** válasza:
72%

ha rá tudjátok beszélni akkor vigyétek el szakemberhez...mert ez betegség

remélem segítettem egy picit :)

2011. okt. 9. 21:28
 2/6 anonim ***** válasza:
86%

Ha tényleg kleptiomániás szakember segítségére szorul, de mivel nagykorú önként kell vállalnia a kezelést, amit gondolom nem nagyon akar majd.

Ez lehet nem szép, de ha bizonyítható a lopás, nagyobb értékben, akkor megzsarolnám, hogy na most vagy orvoshoz megy, vagy feljelentem a rendőrségen...

2011. okt. 9. 21:28
 3/6 anonim ***** válasza:
97%

Szerintem leckéztesd meg.

Lopj el tőle valami olyat, amiről tudod, hogy határozott céllal, különleges alkalomra vette magának, és alaposan dugd el. Pl. egy új blúz, egy új smink-készlet, hasonló.

Ha majd megtapasztalja azt, milyen érzés, ha valaki úgy tudja, hogy van valamije, és nem találja ott, ahova tette, talán majd gondolkodik egy kicsit.

Lopj tőle sorozatban!!!!

2011. okt. 9. 21:29
 4/6 bánomisén ***** válasza:
72%
Szerintem is ez már betegség. Vegyétek rá, hogy beszéljen egy pszichológussal vagy pszichiáterrel.
2011. okt. 9. 21:29
 5/6 anonim ***** válasza:
88%
Nekem a húgom dettó. Lopkodja a cuccaim, a pénzem, anyámék pénzét, nem is keveset. Már milliószor próbáltam anyámékkal beszélni, de nem visik el orvoshoz, mert mikor engem elvittek egyszer pszichológushoz beszélgetni (túl sovány voltam és rámfogták h túl stresszes vok :D), akkor leosztotta őket a doki, mert elég rossz volt a kapcsolatom akkoriban velük, elég rendesen kioktatta őket a pszichológus. Ezért nem viszik most tesómat orvoshoz, félnek, nehogy ismét szembesülniük kelljen a hibáikkal. Pedig mást sajnos nem lehet tenni, a szüleidnek kellene cselekedniük, akárhány éves is a tesód. Ha ők nem tesznek semmit, te nem tudsz mit csinálni. Én is így vagyok, ráadásul nálunk én vagyok a nagyobb, de minden hiába... zárogathatom el a cuccaim.
2011. okt. 9. 22:03
 6/6 anonim ***** válasza:
78%
A hugom is pont ugyanilyen... A pasijával él, de amikor hazajön, eltűnnek a dolgok... A hajvasalóm pl mindig a fürdőszobában volt, és egyszer csak eltűnt. Persze, húgom tagadja. Öcsém barátnőjének a cuccait is elhordja, felső, nadrág, és a bugyikat is-.-. Ha a csaj észreveszi, és rákérdez, akkor hugom mindig azt mondja, hogy nem tudta, hogy az övé... Strandpapucsomat is ellopta, kölcsönadta a barátnőjének a beleegyezésem nélkül, és amikor mondtuk, hogy a barátnője szólt, hogy nála van, húgom adta kölcsön, még neki állt feljebb. Hogy hazudik a csaj, stb, de amikor visszakaptuk a papucsot, érdekes módon nem mondta a szemébe... DVD lejátszót is kérdés nélkül vitte el, akkor vettem észre, amikor a buszmegállóban állt, kezében a dobozával. Mondtam neki, hogy adja vissza, de arra csak annyit mondott, majd jövhéten visszahozza. Egy éve, hogy náluk van. Amit valaki kölcsönad neki, azt se adja vissza, amíg az illető nem száll rá erélyesebben. Itthon már mindent zárva kell tartani, ami érdekelné: parfüm, smink, nyaklánc, karkötő... Érdekes módon a pénzemhez sose nyúl, pedig azt nem tartom zárva...
2011. okt. 10. 07:15

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!