Van jogom beleszólni abba hogy testvérem hogyan neveli a gyerekeit?
Ott hagyta az élettársát és hazaköltözött a két kisgyerekkel. Az egyik 4 éves,a másik 1. A minap összevesztünk azon h ne ugassak bele hogyan neveli a gyerekeit,mert nem az enyémek,és semmi közöm hozzá.
Én azt mondtam h amig én is itthon lakok igenis van jogom beleugatni,mert nekem is kell hallgatnom azt h ő hogyan üvöltözik a gyerekkel,vagy éppen a gyereki hogyan üvöltenek.
Nagyon összevesztünk ezen. tesóm azt mondja h nekem fingom sincs a gyerek neveléshez,mert néha mondom mikor épp elöttem toporog vmelyik h na,menj odébb mert mindjárt valogba ruglak,aztán utánna meg kedvesen odahívom magamhoz. És azt mondta ha még egyszer így fenyegetem a gyerekét(hozzátenném h egyáltalán nem agresszíven mondtam neki) akkor agyon rugdos.
de persze nekem el kell viselnem ahogy ő kiabál a gyerekkel,és ezért a gyerekek is kiabálnak. Amikor történt ez az összeveszés akkor csak anynit jegyeztem meg h mit csinálna ha a nagyobbik gyerek elmondaná az oviba h olyanokat üvolt neki (kinyomom a szemed te mocskos kis k.urva,meg h dögölj meg,stb...). Sokszor ő ideges és agyerekkel obégat. Már elegem van h állandóan ezt kell hallgatnom. legszívesebben feljelentém a gyámügyön őt,ha nem derülne ki h én voltam.
13:24 igen értelmeztem mint látod lentebb kijavítottam,hogy tesója is megéri a pénzét.Te is olvass először és figyelmesen nézd át a válaszokat utána szólj be ha már ilyen kötekedő alak vagy.
Na én befejeztem.
hát én ezek után akkor se fogok egy ujjal se hozzá érni egyik gyerekéhez se ha épp a nagykéssel futkoznak!
Még jó h anyám otthon volt,és mondta h fejezzük be,mert majdnem nekem jött. pedig csak tényleg feszegettem a témát h mit csinlna ha ezeket a dolgokat elmondaná a gyerek az oviba,vagy az apjának,az meg elpereélné őket
én nem akarom elperelni tőle,meg még suliba járok,épp elég nekem az. csak gondoltam a gyámügy kijönne akor kicsit megemberelné magát vagy beijedne és nem beszélne meg viselkedne így a gyerekekkel.
én 16 vagyok,tesóm 22
13:28
Ne zavarjon, hogy 1 perc különbséggel válaszoltunk, ha már a kötekedésnél járunk neked is megy...
tegnap du-tán is elmentem itthonról,és mikor hazajöttem észrevettem ha szobámba a könyveimbe bele van rágva,meg ki vannak tépkednek a lapok meg egy csomó cuccom szét van dobálva. Mondom tesómnak h 20 milliószor elmondtam h ugy netezzen ha alszik a gyerek,és számon kértem h miért nem figyel rájuk. meg mondtam neki h pakoljon össze. erre mondja h nem ő volt,mondom nem érdekel de rakjon vissza mindent a helyére,erre szó szerint berángatja a gyerekeket a szobába és ordítozik velük meg ráncigálja őket h tegyenek mindent vissza helyére. De azok meg megijedtek mert elötte tök normálisan játszottak és ő meg csak ugy oda rángatta őket,és csak sírtak meg kiabéltak.
Ugyh modnatm h vidd már k9 őket innen,aztán én pakoltam el utánnuk
és akkor émg tesóm esett nekem h csicskáztatom a gyerekeit :S
tök elegem van belőle. anya sokat dolgozik,és ő sokszor nem látja h hogyan viselkedik tesóm.
Akkor kedves kötekedő várj egy kicsit hátha esetleg még hozzáfűzök valamit,nem kell rögtön lecsapni rá és beszólni.
Kár hogy egyeseknek ez jelenti a napi örömet,mármint a kötekedés,ja és te kezdted,nézz magadba és tartsd be a szabályokat,hogy nem a válaszra válaszolunk.
Én is ezt fogom tenni és itt befejezem.
Minden jót.
Az Én tesómnak is van egy 6 hónapos kislánya, de eszembe se jut "nevelni" a gyerekét!
Inkább játszok vele,elviszem sétálni, hogy tesómnak maradjon ideje főzni, mosni, takarítani otthon.(egy faluban, de nem egy házban lakunk)
Ezzel is segítek neki!
Sose veszekedtünk a gyerek miatt!
Úgy szeretm, mintha a sajátom volna,de én nem fegyelmezném az Ö gyerekét(még nem is kell, de késöbb se fogom)
Mikor nálunk laktak tesómék,akkor se szóltam bele a dolgaiba, de szerencsére tesóm nem oribál a gyerekével(na abba lehet beleszólnék, de nem azért szűlt gyereket, hogy legyen kivel orditania.
Tesód most gondolom az élettársa miatti dühét vezeti le a gyerekein, neked meg eleged van a kiabálásból!
Szerintem inkább támogatnotok kellene egymást a tesóddal!
Pl:Te is vidd el sétálni a kicsiket,mesélj nekik,játsz velük, ezért biztosan nem fog a tesód szólni.
Neki meg lesz ideje lenyugodni!
Hát, valóban azzal tudnál pédát mutant, ha amikor kiabál, ideges, akkor szépen felöltözteted a gyerekekt és elviszed őket sétálni és neki meg azt mondod, hogy pihenj egy kicsit nyugodtan. Akkor szerintem ő is észrevenné magát ilyenkor...
Egyébként én is szoktam kiabálni a gyerekekkel, persze nem ilyeneket, mint a tesód.
És persze azt is szoktam mondani neki, hogy "agyoncsaplak", "fejbe kólintalak", de ezt tudja, hogy poén és fel se veszi, mivel kedvesen mondom :-) Sose bántódott meg ilyenken, tudja, hogy nem bántom soha...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!