Van jogom beleszólni?
...csak arra nem gondol senki, hogy esküvő után mi változik majd? A férfi feltehetően ugyanúgy fogja támogatni a szüleit, mert nem tud/akar nemet mondani nekik. Csúnya lesz, ha friss házasokként ezen kell problémázni. Mert valószínűleg kell.
Sajnos a mai helyzet meg nem affelé tendál, hogy aki nem dolgozik, annak kuss a neve, mert akkor a fél ország befoghatná a száját.
Én amúgy nem tolnék ki a vőlegényemmel, hogy az eskövő után rászabadítom a poklot, merthogy "mostantól jogom van beleszólni". Kb. annyi joga lesz beleszólni, mint most, ha nem változik a munkaügyi helyzete. Nem beleszólni kell, hanem beszélgetni róla.
Mert feltételezem, most is a jövőtökért dolgozik, és dolgoznál te is, ha lenne munkád. Egyelőre te annyit tudsz beletenni a kapcsolatba, hogy a te szüleid biztosítják a lakhelyet számotokra. Ehhez képest az ő szülei inkább elvesznek - ez pedig a papírral sem fog változni, miért lenne jobb akkor elkezdeni a sárkánykodást, miért ne lehetne beszélgetni most róla. Lehet ezt finom hangvételben is, sértés nélkül. Esetleg kérdezni a srácot, hogy ő nyugodt szívvel ad-e nekik, vagy nem sajnálja-e azt a pénzt, ami majd a ti közös jövőtökre kellene. Ezt is lehet megértéssel kezelni, ugyanakkor szóbahozni. Nem lehet mindent elhallgatni, csak azért, mert nincs munkád. Elvileg a társa vagy - nem csak addig, míg közösen álltok mindent.
(igen, bizonyára én egy eltartott riherongy vagyok, aki mindenért beszól - téves. Csak próbáltam a másik oldalra is rávilágítani egy kicsit.)
Értem. A szülők "nem akarnak" dolgozni, a barátnő meg "nem talál munkát".
Ilyenkor kíváncsi lennék a szülők véleményére is.
Kérdező, és milyen lenne az a beleszólás? Olyan, hogy "X, ne a szüleidet tartsd el, hanem inkább engem jobb szinten"? Én ebben a történetben egyedül a férfit sajnálom, dolgozik, a keresetére meg már ott állnak sorban a reményteljes eltartandók...
Szóval öntsünk tiszta vizet a pohárba, a munkája bérével mindenki szabadon rendelkezik, aki betöltötte a 14. életévét. Ha a kereső gyerek a szüleivel él, azok jogosan várják el, hogy hozzájáruljon a háztartás költségeihez - ha jól veszem ki, ez adott is. Ezen túl viszont se te Kérdező, se a szülők nem várhatják el ilyen kondíciók mellett, hogy az illető eltartsa őket, más helyzet lenen a munkaképtelen betegség esete.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!