Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Van jogom beleszólni?

Van jogom beleszólni?

Figyelt kérdés
Vőlegényemmel élek a szüleim házában, külön bejárat, külön koszt! A vízbe, villanyba kommunális stb számlákba pótolunk! Én sajnos nem dolgozok nem találok állást párom dolgozik csak, viszont anyósomék minden hónapban jönnek pènzért, 10-20-30ezer forint! Nem adják meg, nem kértûk soha nem támogatták párom na de mostmâr én sokaltam be! Van még 5tesója øk nem adnak pénzt ha mégis kérik! Párom viszont kötelezetségének érzi s nem tudom szóljak-e és ha igen akkor mit? Nem akarom sértegetni a szüleit,páromat sem és nem akarok hárpia lenni!
2012. szept. 3. 12:42
1 2 3
 11/27 anonim ***** válasza:
79%
Szerintem mondd meg a párodnak,hogy milyen dolog már ez,hogy nem dolgoznak,mert az nekik derogál,meg hát a gyerek úgyis ad.Azt a pénzt ti is eltudnátok költeni,vagy pedig abból tudnátok takarékoskodni.Egyébként nálunk is így van,pároméknál lakunk és az anyám mindig lehúzott minket.A pénzt vissza soha nem láttuk,de én is sokáig adtam neki,mert hát mégis az anyám.Aztán jött a baba,gondoltam így nem lesz pofája kunyizni.De hát nem így lett.Nagyon sokszor mondtam neki,hogy nincs pénzünk,ő meg csak fenyegetőzött,hogy öngyilkos lesz ha nem adunk,de valahonnan mindig kunyerál.De mi már nem adunk és le..arjuk,hogy mit mondd.Nekünk is kell a pénz.
2012. szept. 3. 13:04
 12/27 anonim ***** válasza:
23%
Az ok, hogy téged eltart, de az már nem fér bele hogy a szüleit támogatja... Gratulálok!
2012. szept. 3. 13:06
 13/27 anonim ***** válasza:
67%
Tulajdonképpen vagyonközösségben éltek. Szerintem van beleszólásod. De persze ne támadóan.
2012. szept. 3. 13:09
 14/27 anonim ***** válasza:
88%
Az, hogy a kedves szülőknek nincs kedvük dolgozni és a fiuk pénzeli őket, bőven nem a "szülők támogatása" kategóriába tartozik. Az lenne támogatás, ha már nyugdíjasok lennének és nem tudnák fenntartani magukat. Ez nem az, ez élősködés és ha van a kérdezőnek beleszólása, ha nincs, a szülők követelése teljesen jogtalan.
2012. szept. 3. 13:10
 15/27 anonim ***** válasza:
61%
Szerintem nincs jogod beleszólni. Mondjuk az is érdekes hogy a szüleire azt írod, hogy eltudnának menni dolgozni miközben te magad is munkanélküli vagy.
2012. szept. 3. 13:12
 16/27 anonim ***** válasza:
89%

...csak arra nem gondol senki, hogy esküvő után mi változik majd? A férfi feltehetően ugyanúgy fogja támogatni a szüleit, mert nem tud/akar nemet mondani nekik. Csúnya lesz, ha friss házasokként ezen kell problémázni. Mert valószínűleg kell.

Sajnos a mai helyzet meg nem affelé tendál, hogy aki nem dolgozik, annak kuss a neve, mert akkor a fél ország befoghatná a száját.

Én amúgy nem tolnék ki a vőlegényemmel, hogy az eskövő után rászabadítom a poklot, merthogy "mostantól jogom van beleszólni". Kb. annyi joga lesz beleszólni, mint most, ha nem változik a munkaügyi helyzete. Nem beleszólni kell, hanem beszélgetni róla.

Mert feltételezem, most is a jövőtökért dolgozik, és dolgoznál te is, ha lenne munkád. Egyelőre te annyit tudsz beletenni a kapcsolatba, hogy a te szüleid biztosítják a lakhelyet számotokra. Ehhez képest az ő szülei inkább elvesznek - ez pedig a papírral sem fog változni, miért lenne jobb akkor elkezdeni a sárkánykodást, miért ne lehetne beszélgetni most róla. Lehet ezt finom hangvételben is, sértés nélkül. Esetleg kérdezni a srácot, hogy ő nyugodt szívvel ad-e nekik, vagy nem sajnálja-e azt a pénzt, ami majd a ti közös jövőtökre kellene. Ezt is lehet megértéssel kezelni, ugyanakkor szóbahozni. Nem lehet mindent elhallgatni, csak azért, mert nincs munkád. Elvileg a társa vagy - nem csak addig, míg közösen álltok mindent.

(igen, bizonyára én egy eltartott riherongy vagyok, aki mindenért beszól - téves. Csak próbáltam a másik oldalra is rávilágítani egy kicsit.)

2012. szept. 3. 13:14
 17/27 anonim ***** válasza:
49%

Értem. A szülők "nem akarnak" dolgozni, a barátnő meg "nem talál munkát".

Ilyenkor kíváncsi lennék a szülők véleményére is.

2012. szept. 3. 13:21
 18/27 anonim ***** válasza:
22%

Kérdező, és milyen lenne az a beleszólás? Olyan, hogy "X, ne a szüleidet tartsd el, hanem inkább engem jobb szinten"? Én ebben a történetben egyedül a férfit sajnálom, dolgozik, a keresetére meg már ott állnak sorban a reményteljes eltartandók...

Szóval öntsünk tiszta vizet a pohárba, a munkája bérével mindenki szabadon rendelkezik, aki betöltötte a 14. életévét. Ha a kereső gyerek a szüleivel él, azok jogosan várják el, hogy hozzájáruljon a háztartás költségeihez - ha jól veszem ki, ez adott is. Ezen túl viszont se te Kérdező, se a szülők nem várhatják el ilyen kondíciók mellett, hogy az illető eltartsa őket, más helyzet lenen a munkaképtelen betegség esete.

2012. szept. 3. 13:23
 19/27 anonim ***** válasza:
74%
Én biztos megkérdezném, hogy mégis hogyan gondolja mindezt.
2012. szept. 3. 13:32
 20/27 anonim ***** válasza:
89%
A válaszokból itélve, az emberek nagy ívben tesznek a párkapcsolatra. Csoda, hogy vannak még párok ilyen felfogással.:)) Bár, engem nem zavar, ha eltűnik/kihal/ ez a nép.
2012. szept. 3. 13:49
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!