Féltem a barátomat az apjától de úgy érzem nincs jogom beleszólni. Ti mit tennétek a helyemben?
a barátom most 19 éves, 14 éve nem látta az apját mert elváltak a szülei és a kedves apuka lelépett, az anyukája meghalt utána
a nagyszülei nevelték fel
az apja néhány hónapja kezdte felvenni vele a kapcsolatot(iwiwen megnézte a számát) és felhívta
Találkozni akar vele, lehívta magukhoz
a barátom persze mondta neki, hogy inkább ő jöjjön fel Pestre
De én félek hogy rossz vége lesz
Karácsonyra is hívták a barátomat, hogy menjen le hozzájuk az ünnepekre.Fel sem tudom fogni, hogy gondolták amikor nem is ismeri őket és a Karácsonyt az igazi családunkkal szokás tölteni
Nem tudom hogy mit kéne tanácsolnom a barátomnak:(
1. A barátod nagykorú, ha akar, elmegy az apjához.
2. Neked nem kellene beleszólni, ez nem a te ügyed.
3. Mitöl félted? Nem kisgyerek, akit ellopnak - semmi baja sem lesz, ha elmegy.
4. Azt nem tudhatod, hogy az apa miért nem jelentkezett eddig - itt is rengetegszer lehet olvasni, hogy az anya (vagy ebben az esetben a nagyszülök) nem engedték, hogy tartsa a kapcsolatot.
5. Az, hogy karácsonyra hivták, szerintem szép gesztus volt a részéröl, ebböl nem kellene ügyet csinálni.
Szerintem bízz meg a párodban. Ha van mitől félnie, majd úrrá lesz a helyzeten.
Semmit NE TANÁCSOLJ, csak állj mellette! Minden férfi herótot kap az ilyen tanácsoktól. Ha azt hiszed, hogy ő nem kap, akkor is kap, csak magában dolgozza föl. Mond el neki az aggodalmaid, de a hangsúly legyen azon, hogy bízol benne, hogy ő jól kezeli a helyzetet.
Semmivel nem tudsz jobban keresztbetenni egy srácnak, mintha nem bízol benne, hogy képes megvédeni magát. Ha segítségre lesz szüksége, majd szól.
Milyen apa az, aki gyerekének meghal az anyukája, és nem veszi gondozásába a saját gyerekét. Hagyja, hogy a nagyszülők végezzék el azt a feladatot, amit neki kellett volna. És akkor jelentkezik, mikor már felnőtté vált a gyereke.
Apa vagyok, egyedül neveltem fel a gyerekem, ezt a feladatot nem adtam volna át a nagyszülőknek. Egy 19 éves fiú még nagyon tapasztalatlan, könnyen befolyásolható. Miért ne lenne jogod segíteni, ha úgy érzed, közel állsz hozzá.
tegnap 21:54-es: ne itéld el az apát, ha nem tudsz semmit a körülményekröl. Egyáltalán nem biztos, hogy tudott arról, hogy meghalt az anya, másrészt azt nem irta a kérdezö, hogy MIKOR halt meg - mert ha idöközben eltelt 10 év, akkor a gyereknek többet árt, ha még a megszokott környezetböl IS kiszakitják, ezen kivül lehet, hogy a nagyszülök ragaszkodtak ahhoz, hogy a gyerek náluk maradjon, stb.
Rengeteg esetben a "lelépett" apa kap semmi hirt a gyerekröl (NEM azért, mert lelépett, hanem mert az anya/nagyszülök "üldözték el"), még ha szeretne is kapcsolatot a gyerekkel. ERRE mutat az is, hogy megkereste az interneten és jelentkezett - ez NEM az érdektelenség jele.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!