Férjem rendszeresen megver, miért nem megy az elszakadás mégse!?
Tegnap már betelt a pohár. Tegnap is kezet emelt rám, megütötte a fejemet. Ezek a verések elég durvák szoktak lenni. Az előbb is megvert. A fejemet úgy a falhoz vágta, hogy megszédültem. Már két púp van a fejemen. Ez nem furcsa tőle, már nem is fakadok sírva a verések miatt, úgyse lenne értelme. Máskor kék-zöld foltokkal vagyok tele. Esküszöm, hogy nem kamu a kérdés, nagyon is komoly!
De mégsem megy az elszakadás, nem tudom miért!! Én mindent megadnék neki, ha normális lenne. Átvert engem. Csomó esélyt adtam neki, hogy megváltozzon. 1-2 hete kötöttünk egyezséget, hogy nem válunk el, "mert szeretjük egymást", és elmondtuk egymásnak, hogy ki miben változzon meg és akkor működni fog. De nem változott meg. A kommunikáció is megszűnt köztünk, pedig én mindig kezdeményező vagyok. Hazajön a munkából, rám se néz, meg se kérdi hogy vagyok, milyen volt a napom stb. Állandóan vitázunk. Egyszerűen nem tudok elmenni. Utolsó pillanatban mindig visszalépek, pedig már az elválás küszöbén voltunk. Állandóan szóban forog a válás.
Tudom, hogy el kéne válni, de mikor már majdnem elválunk, teszi a szépet. A sok közös, szép emlék miatt is nehéz a válás. De ő mára már egy teljesen más ember.
Még nincsenek gyerekeink.
egy jó könyv a témában:
Miért marad? Feleség- és gyermekbántalmazás a családban. Hogyan segíthetünk?
Második, bővített és átdolgozott kiadás! 2006
itt olvasható:
A NANE Egyesület gondozásában megjelent 128 oldalas kiadvány röviden ismerteti a családon belüli erőszakkal kapcsolatos elméleteket, illetve praktikus útmutatót tartalmaz mindazok számára, akik munkájuk vagy magánéletük során kerülnek kapcsolatba bántalmazott nőkkel és azok gyerekeivel.
Nézd, angy döbtéseket, meghozni mindig nehéz, és az emberek fének a változástól, de azt kell belátnod, hogy ennek a kapcsolatnak (bocsánat nem szoktam ilyen direkten fogalmazni ennyi információ birtokában) nincs jövője. Te is tudod, hogy ennek válás lesz a vége. A kérdés csak az, hogy ha megtetted ezt a nagy lépést, visszatekintve hány éven szeretnéd látni a nyomor bélyegét? Adj magadnak esélyt a boldogságra!
Én is kerültem már nehéz döntés elé, akkor folyton ugyanazt kérdezgettem magamtól: vajon elég ok egy helyzet megváltoztatására, ha már nincs többé indok a pillanatnyi állapot fenntartására?
Az én válaszom összetett, de mindenképpen az igen irányába billen a mérleg.
Ha más nem, hát legalább az vezéreljen, hogy ne pazarod el az életed! Nem gondoltál még bele, hogy, ha csírájában elfolytod a dolgot, mára boldog párkapcsolatban élhetnél?
Én azt mondom: mint a ragtapaszt! gyorsan, a lehető legkevesebb fájdalommal.
A szüleim válása sokáig húzódott, anyám húzta a dolgot, pedig hasonló (bár annyira nem dúrva) de rossz heléyzetben volt, mára már ő is belátja, hogy hibát követett el.
Bocsánat a terjengősségért, a végére csak egy utolsó jótanács: A boldogságod RAJTAD (!!!) múlik!
Lehet, hogy vannak szép emlékeid, de mint TE magad is írtad, ő már egy másik ember. Éppen emiatt nagy butaság a régi dolgokhoz ragaszkodni és abba kapaszkodni, hogy jajj de jó volt akkor. Már nem az van és nem is lesz soha többé az. Megvárhatod, hogy teherbe ejtsen és egyszer a terhesség alatt úgy megverjen, hogy elvetélsz. Vagy megszülöd a gyerekedet és majd őt is bántalmazza. Ezt akarod? Ilyen életre vágysz? És ennyire tartod magad, hogy szerinted nem érdemelsz jobbat?
Engedd el a régi emlékeket és vedd észre, hogy azok az idők elmúltak!
Sok sikert!
Ne engedd, hogy a jővőbeni gyerekednek olyan apja legyen, aki folyton veri! Sajnos tapasztalat!
Édes Istenkém...
Hagyd el, hagyd el azt az állatot. Én szívből drukkolok nked, hogy sikerüljön. Ne tűrd !
ajánlok neked egy regényt...komolyan...olvasd el...neten is megtalálhato szerintem, de könyvesboltba se drága...kb 700ft...
danielle steel: utazás
olvasd el....és erőre kapsz...!!!
24L
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!