Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Férjem rendszeresen megver,...

Férjem rendszeresen megver, miért nem megy az elszakadás mégse!?

Figyelt kérdés

Tegnap már betelt a pohár. Tegnap is kezet emelt rám, megütötte a fejemet. Ezek a verések elég durvák szoktak lenni. Az előbb is megvert. A fejemet úgy a falhoz vágta, hogy megszédültem. Már két púp van a fejemen. Ez nem furcsa tőle, már nem is fakadok sírva a verések miatt, úgyse lenne értelme. Máskor kék-zöld foltokkal vagyok tele. Esküszöm, hogy nem kamu a kérdés, nagyon is komoly!

De mégsem megy az elszakadás, nem tudom miért!! Én mindent megadnék neki, ha normális lenne. Átvert engem. Csomó esélyt adtam neki, hogy megváltozzon. 1-2 hete kötöttünk egyezséget, hogy nem válunk el, "mert szeretjük egymást", és elmondtuk egymásnak, hogy ki miben változzon meg és akkor működni fog. De nem változott meg. A kommunikáció is megszűnt köztünk, pedig én mindig kezdeményező vagyok. Hazajön a munkából, rám se néz, meg se kérdi hogy vagyok, milyen volt a napom stb. Állandóan vitázunk. Egyszerűen nem tudok elmenni. Utolsó pillanatban mindig visszalépek, pedig már az elválás küszöbén voltunk. Állandóan szóban forog a válás.

Tudom, hogy el kéne válni, de mikor már majdnem elválunk, teszi a szépet. A sok közös, szép emlék miatt is nehéz a válás. De ő mára már egy teljesen más ember.

Még nincsenek gyerekeink.

2012. aug. 31. 14:54
1 2 3 4
 21/35 anonim ***** válasza:
100%

egy jó könyv a témában:

Miért marad? Feleség- és gyermekbántalmazás a családban. Hogyan segíthetünk?

Második, bővített és átdolgozott kiadás! 2006

itt olvasható:

[link]

A NANE Egyesület gondozásában megjelent 128 oldalas kiadvány röviden ismerteti a családon belüli erőszakkal kapcsolatos elméleteket, illetve praktikus útmutatót tartalmaz mindazok számára, akik munkájuk vagy magánéletük során kerülnek kapcsolatba bántalmazott nőkkel és azok gyerekeivel.

[link]

2012. aug. 31. 16:05
 22/35 anonim válasza:
100%

Nézd, angy döbtéseket, meghozni mindig nehéz, és az emberek fének a változástól, de azt kell belátnod, hogy ennek a kapcsolatnak (bocsánat nem szoktam ilyen direkten fogalmazni ennyi információ birtokában) nincs jövője. Te is tudod, hogy ennek válás lesz a vége. A kérdés csak az, hogy ha megtetted ezt a nagy lépést, visszatekintve hány éven szeretnéd látni a nyomor bélyegét? Adj magadnak esélyt a boldogságra!

Én is kerültem már nehéz döntés elé, akkor folyton ugyanazt kérdezgettem magamtól: vajon elég ok egy helyzet megváltoztatására, ha már nincs többé indok a pillanatnyi állapot fenntartására?

Az én válaszom összetett, de mindenképpen az igen irányába billen a mérleg.

Ha más nem, hát legalább az vezéreljen, hogy ne pazarod el az életed! Nem gondoltál még bele, hogy, ha csírájában elfolytod a dolgot, mára boldog párkapcsolatban élhetnél?

Én azt mondom: mint a ragtapaszt! gyorsan, a lehető legkevesebb fájdalommal.

A szüleim válása sokáig húzódott, anyám húzta a dolgot, pedig hasonló (bár annyira nem dúrva) de rossz heléyzetben volt, mára már ő is belátja, hogy hibát követett el.

Bocsánat a terjengősségért, a végére csak egy utolsó jótanács: A boldogságod RAJTAD (!!!) múlik!

2012. aug. 31. 16:16
 23/35 A kérdező kommentje:
Igazatok van.. az utolsó választ meg köszi, meg is nézem!
2012. aug. 31. 16:16
 24/35 A kérdező kommentje:
úgy értem az ezt a nane-s dolgot.
2012. aug. 31. 16:18
 25/35 anonim ***** válasza:

Lehet, hogy vannak szép emlékeid, de mint TE magad is írtad, ő már egy másik ember. Éppen emiatt nagy butaság a régi dolgokhoz ragaszkodni és abba kapaszkodni, hogy jajj de jó volt akkor. Már nem az van és nem is lesz soha többé az. Megvárhatod, hogy teherbe ejtsen és egyszer a terhesség alatt úgy megverjen, hogy elvetélsz. Vagy megszülöd a gyerekedet és majd őt is bántalmazza. Ezt akarod? Ilyen életre vágysz? És ennyire tartod magad, hogy szerinted nem érdemelsz jobbat?

Engedd el a régi emlékeket és vedd észre, hogy azok az idők elmúltak!

2012. aug. 31. 16:27
 26/35 anonim ***** válasza:

Sok sikert!

Ne engedd, hogy a jővőbeni gyerekednek olyan apja legyen, aki folyton veri! Sajnos tapasztalat!

2012. aug. 31. 16:28
 27/35 anonim ***** válasza:

Édes Istenkém...

Hagyd el, hagyd el azt az állatot. Én szívből drukkolok nked, hogy sikerüljön. Ne tűrd !

2012. aug. 31. 16:50
 28/35 anonim ***** válasza:

ajánlok neked egy regényt...komolyan...olvasd el...neten is megtalálhato szerintem, de könyvesboltba se drága...kb 700ft...

danielle steel: utazás

olvasd el....és erőre kapsz...!!!

24L

2012. aug. 31. 17:31
 29/35 anonim ***** válasza:
Az ilyen emberek nem fognak soha megváltozni!!! Ezt jól vésd az eszedbe! Először azt hittem van gyerek, de amikor a végén olvastam, hogy nincs...Ezt érdemled? Úgy érzed, hogy egy ilyen férfi mellett kell leélned az életed, csak mert "szereted" és összeköt a szép emlék? Tudod hány férfival lehet még szép emléked? Olyanokkal, akik ráadásul nem vernek? Rengeteg! Az nem elég, hogy idejössz kiönteni a lelked idegen embereknek! Lépned kell, nagyon gyorsan. Ha eszedbe jut a sok közös emlék, akkor egyből hessegesd el, és jusson az eszedbe, hogy ez az ember, akit régen szerettél, és csodás emlékeid vannak, most üt-ver, és se nem szeret, se nőnek nem tart, de még talán embernek sem!!!
2012. aug. 31. 17:48
 30/35 anonim ***** válasza:
100%
Véletlenül nem valami hasonlóból áll a szüleid házassága. Azért nem lépsz, mert megszoktad. Pontosan tudod mit várhatsz ettől a helyzettől. De ha kilépsz a nagyvilágba, új és ismeretlen ingerek fognak érni. De ez nem meglepő, nem rossz dolog. Ne tűrj mert nem lesz jobb. A nővérem tanusíthatja, aki ezredszerre bocsájtott meg az idegbeteg pasijának. Anyám élt ilyen romboló viszonyban és a nővérem eltanulta az áldozat szerepet. Ha lesznek gyerekeitek, ők is eltanulják. A fiaidból agresszorok, a lányaidból mártírok lesznek. Ha magadat nem szereted annyira hogy lépj, talán a meg nem született gyerekeidet igen.
2012. aug. 31. 17:59
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!