Férjem rendszeresen megver, miért nem megy az elszakadás mégse!?
Tegnap már betelt a pohár. Tegnap is kezet emelt rám, megütötte a fejemet. Ezek a verések elég durvák szoktak lenni. Az előbb is megvert. A fejemet úgy a falhoz vágta, hogy megszédültem. Már két púp van a fejemen. Ez nem furcsa tőle, már nem is fakadok sírva a verések miatt, úgyse lenne értelme. Máskor kék-zöld foltokkal vagyok tele. Esküszöm, hogy nem kamu a kérdés, nagyon is komoly!
De mégsem megy az elszakadás, nem tudom miért!! Én mindent megadnék neki, ha normális lenne. Átvert engem. Csomó esélyt adtam neki, hogy megváltozzon. 1-2 hete kötöttünk egyezséget, hogy nem válunk el, "mert szeretjük egymást", és elmondtuk egymásnak, hogy ki miben változzon meg és akkor működni fog. De nem változott meg. A kommunikáció is megszűnt köztünk, pedig én mindig kezdeményező vagyok. Hazajön a munkából, rám se néz, meg se kérdi hogy vagyok, milyen volt a napom stb. Állandóan vitázunk. Egyszerűen nem tudok elmenni. Utolsó pillanatban mindig visszalépek, pedig már az elválás küszöbén voltunk. Állandóan szóban forog a válás.
Tudom, hogy el kéne válni, de mikor már majdnem elválunk, teszi a szépet. A sok közös, szép emlék miatt is nehéz a válás. De ő mára már egy teljesen más ember.
Még nincsenek gyerekeink.
Természetesen hagyd ott!
Próbálj valakitől segítséget kérni, mert ezek az aljas tetvek repertoárjába az is beletartozik, hogy amellett, hogy vernek, elhitetik veled, hogy hülye vagy, csúnya vagy, kövér vagy, semmire sem vagy jó, se asszonynak, se anyának.
Ja, és természetesen teljesen elszigetelnek a barátaidtól, hogy egyedül legyél, és ne legyen segítséged. Így biztosítják be magukat, és úgy vannak vele, hogy így biztosan nem mersz tovább lépni.
És tényleg tele van a híradó olyanokkal, amikor már túllépnek egy határon, és megcsonkítják, megölik áldozatukat. Ugye ezt te sem akarod megvárni?
Szerintem te elfogadod így a párodat azzal együtt,hogy indulatkezelési problémái vannak ,a legtöbbet mindkettőtöknek azzal segítenél,ha elkísérnéd őt egy szakemberhez ahol segítséget kapna ebben .
A másik út a válás...de mint írod nehéz az elszakadás.
Nem értem miért vagy még vele...
Még szerencse, hogy nincs gyerek. Ha nem megy az elválás, akkor gondolj arra, hogy ha ennek a vadembernek szülsz gyereket, akkor a gyereket is verni fogja!
Lehet, hogy rossz lesz hallani a következőt: A párod nem szeret! Ha szeretne, akkor megbecsülne és nem verne!!!
Nem tudlak sajnálni. Te magad választottad ezt a helyzetet, és te nem tudsz kitörni belőle.
Mit vársz tőlünk? hogy majd valaki elmorzsol egy könnycseppet érted?!
Nem segít rajtad, hogy itt "lehülyéznek", a legszakszerűbb tanács ott volt, aki azt mondta, hogy fordulj szakértőhöz, mert társfüggő vagy... azaz
Itt egy szakszerű segítség, itt nem fognak se lehülyézni:
NaNE:
Segélyvonal bántalmazott nőknek és gyerekeknek
Ingyenes segélyvonal: 06-80-505-101
Weboldal: [link]
Sokkal komolyabb és összetettebb jelenség ez:
A családon belüli erőszak nő és gyerek áldozatai számára a gyógyuláshoz nem elegendő az erőszakból való kilépés, történjen az akár válás, akár felnövés formájában. Az otthon megélt erőszak olyan sérüléseket okoz, amelyek túlmutatnak a testi sérüléseken, a pofonokon, a zúzódásokon, a bőrszíj okozta hurkákon, a töréseken, a megalázáson vagy az elveszített szüzességen.
Miért tűrik a nők a családon belüli erőszakot?
Számtalan oka lehet annak, hogy a nők nem lépnek ki egy erőszakos kapcsolatból. Az alábbiakban a leggyakoribb okokat és indokokat ismertetjük:
A gyerekek: "A gyerekeknek szükségük van apára. Egy erőszakos apa is jobb a semminél."
Házastársi eskü: "Megfogadtam, hogy a felesége maradok, míg a halál el nem választ. A rossz tulajdonságait is el kell fogadnom."
Szerelem: "Szeretem. Amikor nem durva, boldog vagyok. Ha vele maradok, talán a szerelmem megváltoztatja."
A valóság letagadása: "Nem is igazi erőszak, amit velem csinál. Ki lehet bírni. Más nőknek sokkal rosszabb."
Szégyenérzet: "Jobb, ha nem tud erről senki. Nem bírnám elviselni, ha kiderülne, miket csinál velem."
Bűntudat: "Biztosan én tehetek róla. Valamit nem csinálok jól. Megérdemlem, hogy így bánik velem."
Az önbecsülés hiánya: "Úgysem találnék nála jobbat. Azt mondja, hogy csúnya vagyok, és ráadásul rossz anya és feleség."
Félelem: "Megfenyegetett, hogy ha elhagyom, utánam jön, és megöl engem is, meg a gyerekeket is."
Beletörődés: "Úgysem tudok változtatni a helyzetemen. Ő az erősebb. Senki sem segíthet rajtam."
Felelősségérzet vagy társadalmi nyomás: "A családnak mindenképpen együtt kell maradnia. A család összetartása a nők dolga."
Anyagi biztonság vagy gazdasági függés: "Nem tudnám egyedül eltartani magamat és a gyerekeket. Egyébként is, hová mehetnék?"
Érzelmi zsarolás: "Azt mondta, nem tud nélkülem élni. Azt mondta, öngyilkos lesz, ha elhagyom."
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!