Az anyósom rendszeresen kölcsönkér havonta pénzt?
Az ilyen embereknél már berögződés a kunyerálás, akkor is kérnek mikor tulajdonképpen nem lenne rá szükség.
Míg anyós mellett laktam, hetente 3-4x kért valami élelmiszert kölcsön.
Egyszer tésztát kért hogy ő jajj hogy megkívánta, de pont nincsen.
Aznap estefelé küldtem át a páromat a tésztával, mert akkor főztem, úgy voltam vele kap kifőzött tésztát.
Hát anyós feje nem tele volt a saját kis tésztájával?
Azóta egy fillért sem kap kölcsön, se semmilyen élelmiszert (ráadásul ő nem is jeleskedett a visszaszolgáltatásban).
Ez a megoldás, ha úgy látod nincs komolyan szükségük rá, egyszerűen azt mondod hogy nincs.
Ha azért élet-halál kérdése, légy belátó :)
Én meg azt nem értem, hogyan lehet úgy élni, hogy folyamatosan, minden hónapban kölcsönkér a menyétől. Banknak nézi? Akkor forduljon a bankhoz és törlesszen ott.
Ezek szerint még a menyének kell úgy tervezni, hogy az anyósnak mindig legyen mit kölcsön adni. Ez már több mint vicc. Inkább nagyfokú szemtelenség!
"ők meg dolgozhatnanak de mégsem teszik"
"Meg úgy érzem le is néznek amiért dolgozom."
"mégis havonta több pénz bejön nekik mint nekünk (nyugdíj, segély), "
Bocs, hogy ezt kérdezem, de nem cigányok véletlenül? Mert az életmódjuk és a viselkedésük inkább arra utal.
Te ezt kérdezed?
Nem kell semi maygarázkodni,s em szemétnek vagy önzőnek képzelni magadat, mert egyik sem igaz. Minden az anyósodra igaz. Nem kell kölcsönadni, ha nem adja meg. Ennyi. Mi vagy te, jószolgálat, vagy ügyeletes balek?
Ha az, akkor viszont ne panaszkodj!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!