Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Az anyósom rendszeresen...

Az anyósom rendszeresen kölcsönkér havonta pénzt?

Figyelt kérdés
Az anyósom rendszeresen kölcsönkér havonta pénzt, majd meg is adja, a családjukba három keresőképes van, de egyik sem dolgozik, mégis havonta több pénz bejön nekik mint nekünk (nyugdíj, segély), de most már nem adtam pénzt, és még nekem kell magyarázkodni, és én vagyok a szemét, szerintetek is? Hogy jöhetek ki ebbol jól?
2012. aug. 21. 19:43
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
100%
Mondd meg neki, hogy ebből nem lehet rendszert csinálni. Adtál egyszer, kétszer, ötször, mit tudom én hányszor. Ti is beosztással és tervezéssel éltek, próbálják meg ők is beosztani azt, amennyi van nekik. Több szót nem érdemes vesztegetni az ügyre, mert kifogást mindig fog találni a kölcsönkérésre. Egyszerűen be kell fejezni a kölcsönadást.
2012. aug. 21. 19:47
 2/12 anonim ***** válasza:
22%
Ha szorgalmasan meg is adja, akkor miért nem akarsz neki adni többször, miért elégelted meg?
2012. aug. 21. 19:47
 3/12 anonim ***** válasza:
28%
Én sem értem, ha mindig megadja, akkor miért nem adsz neki? Csak azért mert nekik több bevételük van? Lehet, hogy több a kiadásuk is.
2012. aug. 21. 19:49
 4/12 anonim ***** válasza:
100%

Az ilyen embereknél már berögződés a kunyerálás, akkor is kérnek mikor tulajdonképpen nem lenne rá szükség.

Míg anyós mellett laktam, hetente 3-4x kért valami élelmiszert kölcsön.

Egyszer tésztát kért hogy ő jajj hogy megkívánta, de pont nincsen.

Aznap estefelé küldtem át a páromat a tésztával, mert akkor főztem, úgy voltam vele kap kifőzött tésztát.

Hát anyós feje nem tele volt a saját kis tésztájával?

Azóta egy fillért sem kap kölcsön, se semmilyen élelmiszert (ráadásul ő nem is jeleskedett a visszaszolgáltatásban).

Ez a megoldás, ha úgy látod nincs komolyan szükségük rá, egyszerűen azt mondod hogy nincs.

Ha azért élet-halál kérdése, légy belátó :)

2012. aug. 21. 19:53
 5/12 anonim ***** válasza:
100%

Én meg azt nem értem, hogyan lehet úgy élni, hogy folyamatosan, minden hónapban kölcsönkér a menyétől. Banknak nézi? Akkor forduljon a bankhoz és törlesszen ott.

Ezek szerint még a menyének kell úgy tervezni, hogy az anyósnak mindig legyen mit kölcsön adni. Ez már több mint vicc. Inkább nagyfokú szemtelenség!

2012. aug. 21. 19:55
 6/12 A kérdező kommentje:
Mert én éjszaka meg hétvégén dolgozom, hogy tudjunk mindent fizetni a családban, hitelunk van,ők meg dolgozhatnanak de mégsem teszik, nincs hitelük, mégis több bejön havonta, amit elszórnak, és hó végére nem marad. Meg úgy érzem le is néznek amiért dolgozom.
2012. aug. 21. 19:56
 7/12 anonim ***** válasza:
36%

"ők meg dolgozhatnanak de mégsem teszik"

"Meg úgy érzem le is néznek amiért dolgozom."

"mégis havonta több pénz bejön nekik mint nekünk (nyugdíj, segély), "

Bocs, hogy ezt kérdezem, de nem cigányok véletlenül? Mert az életmódjuk és a viselkedésük inkább arra utal.

2012. aug. 21. 20:26
 8/12 anonim ***** válasza:
Ha folyton kisegítitek őket, sosem fogják megtanulni beosztani....
2012. aug. 21. 20:29
 9/12 anonim ***** válasza:

Te ezt kérdezed?

Nem kell semi maygarázkodni,s em szemétnek vagy önzőnek képzelni magadat, mert egyik sem igaz. Minden az anyósodra igaz. Nem kell kölcsönadni, ha nem adja meg. Ennyi. Mi vagy te, jószolgálat, vagy ügyeletes balek?

Ha az, akkor viszont ne panaszkodj!

2012. aug. 21. 21:18
 10/12 anonim ***** válasza:
"Nem kell kölcsönadni, ha nem adja meg" - de megadja mindig.
2012. aug. 21. 21:25
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!