A baratom valasztas ele allitott, vagy o vagy a csaladom, most mit tegyek?
Meg a csaladommal pontosabban az edesanyammal, ocsemmel es hugommal elek. Egyedul dolgozom, mert anyum nem talal munkat regot. A csaladibol es gyerektartasbol nem hiszem hogy megtudnanak elni harman. A rezsit en fizetem es vasarolni is altalaban en szoktam. Sajnos igy sporolni nem tudok, de meg csak moziba, billiardozni stb. sem igazan telik. A parommal lassan harom eve vagyunk egyutt, o szerencsesebb neki nem kell semmit haza adnia.
Tegnap este volt egy komolyabb vitank, mert o szeretne mar ossze koltozni velem. En is, de nem hagyhatom ott a csaladom igy, nelkulem mi lenne veluk?
Szidta anyumat mert nem talal munkat maganak, van benne igazsag mert tobb mint ket eve otthon van.
De akkor sem beszelhet igy roluk, hogy a lussa bagos anyad... szoval haza mentem es most nem tudom mit tegyek.
Szeretem es megertettem amit mondott, de egyszeruen nem tudom otthagyni a testvereim meg anyukam.
Tanacstalan vagyok, mit tegyek hogy mindenkinek jo legyen?
Ezeket már tudjuk anyukádról: dohányzik, és inkább éhezni hagyná a két kiskorú gyerekét, mint hogy elmenjen árufeltöltőnek... Amikor olvastam a kérdésedet, az anyukád pártján álltam, de ez, hogy inkább nem ad enni a családnak, de akárhol nem dolgozik, felháborító. Inkább élősködik a lányán... Gondold csak végig, Te mondanál hasonlókat? Lenne képed más keresetéből bagózni? Ugye érted, mire célzok?
Ha nem lépsz, ha nem költözöl el, akkor akár élete végéig etetheted anyádat: árut feltölteni nem akar, de végzettség és tapasztalat híján nem talál más munkát -> nem kap nyugdíjat sem. Ha most nem lépsz, sosem lesz talán alkalmad, mert egyre jobban kialakul ez a függőség és még nehezebb helyzetben lesznek.
nyilván olyan munkát nem fog találni anyukád ami neki megfelel. ok, nem a legjobb munka egy árufeltöltő, de azért olyat csak ne mondjon, hogy akkor inkább éhezik. az még elfogadható lenne, ha csak magáról lenne szó, de ott vannak a tesóid. őrájuk nem is gondol? amúgy meg sokan örülnének egy ilyen munkának is.
normális ember nem várja el a lányától, hogy tartsa el a családot. na és meddig várja el? élete végéig?
ez már szerintem durva kihasználás, főleg ha lenne munkára lehetősége.
szerintem neked kell itt hamarosan ennek véget vetned. annak, hogy a párod kiakadt, gondolom megvan az oka, előzménye, és valamilyen szinten meg is értem.
nem várhat ő se arra mindig, na végre mikor lesz lehetőség arra, hogy ti ketten elkezdjétek a közös életet.
de most komolyan, ha te ennek nem vetsz véget, akkor rámegy a kapcsolatod, anyád jól kihasznál, gondolom neki megfelel ez a helyzet.
valamilyen úton-módon szépen meg kéne beszélnetek ezt közösen.
Húúú, az én barátom anyukája is lehúzza a barátom, pedig ő külföldön dolgozik. A barátom ÖSSZES fizetését lenyúlja, és egyszerűen kifolyik a keze közül a pénz.
Én megértem a párod, hidd el nekem, baromi nehéz "elfogadni", hogy a barátom soha, semmit nem tud magának venni, mert arra soha nincsen pénz.
Figyelj, anyukád rajtad élősködik, és akármennyire szereted, ezt nem szabad hagynod. Ha sajnálod a testvéreid, akkor annyit meg tudtok csinálni, hogy megbeszélitek, hogy suli után mindketten felmennek hozzátok, megebédelnek, visznek haza maguknak valami kaját, meg néha ruhákat is vehetsz nekik. Ha majd anyukád rászorul a pénzre, akkor semmilyen munka nem lesz neki büdös, elhiheted...:))
Az én anyukám pl dolgozik, de mellékállásban elmenne takarítónak, ha találna melót, mert mindent szeretne megadni nekünk, a gyerekeinek. És ez a normális hozzáállás.
Valoban egy kivulallo nem lathatja at a helyzetemett. Amig a syuleim egyutt voltak nekem mindenem, de szo szerint mindenem megvolt. Most hogy apu mar nem velunk el a ket kisebbik testveremnek sok mindent nelkulozniuk kell ami nekem anno termeszetes volt. apukam szerelmes a baratnojebe ezert nem igazan foglalkozott velunk. Mostanaban feljon ha rossz kedve van es akkor ad egy kis penz a tesoimnak meg elviszi oket vasarolgatni ezt azt.
anyut nagyon megviselte a vallas, elotte mindig jo kedvu volt, de azota meg nem lattam nevetni vagy hogy boldog lenne. nagyon sajnalom mert tudom milyen volt regen es ezert nem tudom itt hagyni mig jobban nem lesz. talan egy nap apum, akit azota gyulolok, vissza ter a csaladjahoz.
Ebben az esetben válaszd a családod. Igaza van a párodnak, rád nem lehet építeni, nem lehet veled jövőt, családot tervezni, mert neked már rögtön három gyereked van, a tesóid, meg az anyád. Ha ez neked így megfelel, rendben van, de egy szép napon arra ébredsz, hogy a testvéreid elmenekültek, anyukád csak kihasznál, te meg ott vagy egyedül kilátások nélkül.
Mindenkivel történnek rossz dolgok, ezeket túl kell élni, sokan túlélték már a válást úgy, hogy elmentek takarítónőnek, nem pedig a lányukon élősködtek. Ez így baromi egyszerű...
Sajnos megértem a párodat.
Anyukádat kevésbé. Eddig apukád tartotta el, most te. A rosszkedvével tud sakkban tartani téged. Nekem minden szerelmi bánatra gyógyír volta munka,addig se kattogtam a bánatomon.
A semmittevés nem vált ki jókedvet senkiből.
Te pedig a jövőben is választás elé fogsz kerülni - vagy partner vagy anyukád. Más se fogja ezt elviselni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!