Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Azért kérte meg a kezemet,...

Azért kérte meg a kezemet, hogy ne hagyjam el?

Figyelt kérdés

A párom a hétvégén eljegyzett.Meglepődtem,mert eddig szó sem volt eljegyzésről,egyszer sem beszéltünk róla,mert elég fiatalok vagyunk szerintem még ehhez.De igent mondtam neki.

Ma beszélgettem egy jó barátommal,aki nemrég bukkant fel újra az életemben és ő mondta,hogy szerinte a vőlegényem azért kérte meg a kezemet,mert ő (akivel beszélgettem) újra Magyarországon van(egyébként Angliában jár egyetemre,mert az apukája ott él a szülei válása óta,de halasztott egy félévet,mert utazgatni akart) és a jelenlegi párom fél,hogy elhagyom őt miatta.

Tényleg igaz,hogy a srác,aki most hazajött,régen sokat jelentett nekem(18 éve ismerem,általánosban és gimiben is osztálytársak voltunk és 3 és fél évig jártunk,a gimi végén szakítottunk,amikor ő Angliába költözött és kiderült,hogy megcsalt a kapcsolatunk alatt),de a szakításunk után nagyon megutáltam,úgy éreztem,soha többet nem bírok rá nézni hányinger nélkül.De pár hónapja visszajött Magyarországra és jóban lettünk.

Először csak társaságban találkozunk,utána elhívott ebédelni,moziba,kávézni és egyre több időt töltöttünk kettesben,de semmi nem történt közöttünk.Viszont kezdtem megint úgy érezni,ahogyan régen...Szerettem a páromat is,de ő iránta is kezdtem máshogy érezni,pedig tudtam,hogy nem kéne.Ő mindig is az egyéjszakás kalandokért volt oda,a mi kapcsolatunkon kívül nem sok 1 hónapnál tovább tartó párkapcsolata volt,szóval vele nem lehet hosszabb távra tervezni.De mégis beleszerettem,újból.

Ő mindig is az életem része volt,általában úgy,hogy fülig belé voltam zúgva(még akkor is,amikor ő erről nem tudott),de egyben nagyon jó barátom volt,akit az éjszaka közepén is felhívhattam,ha bármi gondom volt,mindenben segített és életem legnagyobb kalandjait vele éltem át.

A vőlegényem jövőhéten külföldre fog utazni egész nyárra dolgozni és bennem is megvan most már az az érzés,hogy azért jegyzett el,hogy mellette maradjak.Tudom,hogy őrültségnek hangzik,de lehet,hogy így akarta megerősíteni a kapcsolatunkat és biztosítani engem arról,hogy nagyon szeret.

A a baj,hogy mind a kettőjük iránt érzek valamit,mindkettőjüket más miatt szeretem.

A volt barátomat azért,mert teljesen az ellentétem,bulizós,mindenkivel jóban van,szerinte pénzzel mindent ellehet intézni,egy kicsit megbízhatatlan.De bármit megbeszélhettem vele,nem akadt ki semmin,mindenből viccet csinált és nagyon boldog voltam mellette.

A párom pedig olyan,mint én.Nyugodt,csendes és soha nem akar kimozdulni.Ez engem néha zavar,mert akármennyire is tagadom,néha szükségem van egy kis bulizásra,amikor elengedhetem magam.De vele egy moziba alig tudok elmenni és valahogy vele nem vagyok olyan szinten boldog,mint a régi barátommal.

Normális,amit érzek?

Szerintetek lehet abban valami,hogy a párom tényleg azért kérte meg a kezemet,hogy ne hagyjam el?

Tényleg gondolkoztam már azon,hogy szakítok vele,de senkinek nem beszéltem erről.Szóval nem tudhatta.

2012. jún. 11. 19:00
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
88%

Könnyen lehet, hogy ezért kért meg. De szerintem nem számít: te igent mondtál neki! Nyilván nem szórakozásból, hanem mert komolyan mellette akarod leélni az életed.

Ha így van, akkor tartsd be az adott szavad. De ha nem, akkor mielőbb bontsd fel az eljegyzést és a kapcsolatot is!

2012. jún. 11. 19:05
 2/12 anonim válasza:
26%
Hány éves vagy?
2012. jún. 11. 19:08
 3/12 anonim ***** válasza:
90%
Szerintem nem azért kérte meg, főleg nem gondolkodnék el ezen mikor más mondja...főleg ez a a barátod, szerintem direkt köpött bele... azt írod, a párod olyan mint te, nyugodt csendes nem akar elmenni sehova, de te mennél...akkor nem olyan mint te, vagyis te nem vagy ilyen, miért nem nyitod ki azt a csöpp kis szád, és mondod meg neki? hogy te erre is vágysz, igazán be lehet iktatni ilyet, legalább havonta egyszer. Amúgy milyen kapcsolat az ahol ez felmerül benned? mármint hogy jaj vajon miért kérte meg a kezem? lehet megbántottad volna de nem kellett volna igent mondanod akkor ha ennyire kételkedsz, rosszabb tett így átvágni szegényt.
2012. jún. 11. 19:10
 4/12 anonim ***** válasza:
100%
Valoszinü azért jegyzett el,mert fél hogy elveszít,szerintem ha Te nem vagy boldog vele és ráadásul az exed iránt még vannak érzelmeid,akkor ne menj hozzá,nem is kellett volna igent mondanod.
2012. jún. 11. 19:11
 5/12 A kérdező kommentje:

21 éves vagyok.

Alapjáraton én is nyugis vagyok meg csendes,de szerintem leginkább azért,mert a szüleim így neveltek.Néha tényleg szükségem lenne arra,hogy teljesen elengedhessem magam.Nem minden hétvégén,csak néha-néha.De tudom,hogy a párom ezt mennyire elítéli,szóval nem is mondom neki,hogy menjünk el egy kicsit valami buliba vagy koncertre.

2012. jún. 11. 19:24
 6/12 anonim ***** válasza:
91%
A srác nyomott egy "stipi-stoppot". Ennyi!
2012. jún. 11. 19:29
 7/12 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem nem normális, amit érzel, több dolog is gáz.

1. Miért nem bízol a barátodban? Miért nem neki hiszel, hogy őszintén meg akarta kérni a kezed, miért másnak, aki ellene beszél?

2. A múltat nem kell kitörölni, de tisztázni kell, mit érzel a másik iránt. Lehet sok embert szeretni, de nem lehet 2 emberbe szerelmesnek lenni, mert az azt jelenti, hogy egyikbe sem vagy. (Így viszont baromi rossz ötlet az eljegyzés... Szerinted hogy esne a barátodnak?)

3. Lehet, hogy boldog VOLTÁL mellette, de a kapcsolat véget ért, mert megcsalt és boldogtalanná tett - ezt nem kéne elfelejteni. Ne keverd össze a múltat a jelennel!!! A múltba lehettél boldog mellette, de a jövőben nem leszel, mert a kapcsolat tönkrement, vége lett.

4. Nem normális dolog igent mondani valakinek, ha amúgy szakításon gondolkozol.

Szóval szerintem eléggé tisztességtelenül viselkedsz - kérdezgeted, hogy vajon ő milyen alantas célból kérte meg a kezed (pedig lehet, hogy egyszerűen csak szeret és veled akar élni...), miközben te másról fantáziálsz meg szakításon gondolkozol...

2012. jún. 11. 19:55
 8/12 anonim ***** válasza:
100%

öööö...

van olyan ember, akinek NEM az a célja, hogy vele maradjon a hölgy akinek megkéri a kezét?

2012. jún. 11. 21:24
 9/12 anonim ***** válasza:
88%

Miért mondtál igent? Miért benne keresed a kétszínűséget,mikor te játszol kettős életet? Valld be magadnak is,hogy nem szorult beléd gerinc és épp most törted össze egy rendes fiú szívét.Ne hitegesd őt és magadat azzal,hogy szereted a vőlegényedet,mert ez nem igaz. Eddig ő volt kéznél,aztán megjött a rosszfiú és te megint bedőltél neki. Miért kellett igent mondani egy olyan ajánlatra,amit egy percig sem gondoltál komolyan? Nem a vőlegényedben kell keresni a hátsó szándékot,ezzel nyugtatva a lelkiismereted!

Megérdemled az exedet,azt is,hogy újra pofára ejtsen!

2012. jún. 11. 22:13
 10/12 anonim ***** válasza:
100%

Nem kell a sz*rt rákenni a "vőlegényedre" (idézőjelben, mert nem hiszem, hogy sokáig lesz még az). Egyrészt egy barátban van annyi felelősségérzet, hogy csak indokolt esetben ártja bele magát más magánéletébe. És a "még egyszer megdöngetném a volt csajomat" szerintem nem nyomós indok. Ami szintén nem normális, hogy mi a fenének találkozgatsz a volt barátoddal, akitől állításod szerint hányingered volt? Ja hogy már elmúlt? Mitől? Ha komolyan gondolod a jelenlegi barátoddal, akkor elkerülöd a kísértést.

Éretlen vagy még a házasságra, és nem a korod miatt. Azért, mert nem tudod megkülönböztetni a szerelmet a vonzalomtól. Te még nem akarsz megállapodni, még kell a nagy izgalom, hogy nagylány legyél, akit ez a csodálatos, világlátott fiú meghemperget. Mert azt te sem gondolhatod komolyan, hogy ezúttal majd megszelidíted azt a kis p*csöt. A jelenlegi barátodnak így is, úgy is összetöröd a szívét. Próbáld meg gerincesen, ne úgy, hogy ujjal mutogatsz rá, miszerint az a "szemétláda" csak meg akart tartani.

2012. jún. 11. 22:32
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!