A baratom valasztas ele allitott, vagy o vagy a csaladom, most mit tegyek?
Meg a csaladommal pontosabban az edesanyammal, ocsemmel es hugommal elek. Egyedul dolgozom, mert anyum nem talal munkat regot. A csaladibol es gyerektartasbol nem hiszem hogy megtudnanak elni harman. A rezsit en fizetem es vasarolni is altalaban en szoktam. Sajnos igy sporolni nem tudok, de meg csak moziba, billiardozni stb. sem igazan telik. A parommal lassan harom eve vagyunk egyutt, o szerencsesebb neki nem kell semmit haza adnia.
Tegnap este volt egy komolyabb vitank, mert o szeretne mar ossze koltozni velem. En is, de nem hagyhatom ott a csaladom igy, nelkulem mi lenne veluk?
Szidta anyumat mert nem talal munkat maganak, van benne igazsag mert tobb mint ket eve otthon van.
De akkor sem beszelhet igy roluk, hogy a lussa bagos anyad... szoval haza mentem es most nem tudom mit tegyek.
Szeretem es megertettem amit mondott, de egyszeruen nem tudom otthagyni a testvereim meg anyukam.
Tanacstalan vagyok, mit tegyek hogy mindenkinek jo legyen?
én is úgy érzem, hogy ez egy nyugodt, kényelmes helyzet Anyukádnak, de Te nem a férje vagy, aki "ásó-kapa-nagyharang", hanem a lánya, akinek önálló életre van szüksége.
Nagyon szép dolgot tettél, segítettél, de ne hagyd, hogy ezzel visszaéljen a családod.
Szóval, leülnék Anyukámmal és a párommal együtt, és megbeszélném, hogy hogyan történjen ez a folyamat.
Akár 1-2 hónapba is telhet, mire Anyud munkát talál, és Te egyre kevesebbet adsz haza.
Mindenképp legyen egy konkrét határidő, hogy Anyukád és Párod is érezze, ez most komoly, ez így lesz.
Ha eljátszod ezt az esélyt, és nem tartatod be a határidőt, azontúl Anyud végképp kihasználhat és a Párod jogosan elhagyhat, mert "rabja vagy " a szitunak és így nincs jövőtök.
Szóval ügyesen, kedvesen és nagyon határozottan:)
Nem te vagy a családfő..
Nem neked kell eltartani a családot..
Azt megértem hogy aggódsz értük.
Ha neked lennék csak annyit költenék hogy anyád nikotin hiányosan őrüljön meg. Tudod van a szeretetnek határa.. az anyagiak a határon túl vannak. Most kivételesen neked kellene tudnod elengedni.
Sajnos nincs sok tapasztalata, mert amig apukammal egyutt eltunk akkor nem volt szuksege arra hogy dolgozzon, csak velunk foglalkozott. A vallas utan egy ideig egy ismerosnel dolgozott, de ott vege lett a munkanak es most senki nem tud neki munkat adni. Takaritani meg arufeltoltokent nem fog dolgozni, azt mondja inkabb nem eszik. De ott vannak a tesoim is, meg sulisok 14 16 evesek.
Nem tudom oket itt hagyni es boldogan elni a parommal.
9!
6 vagyok.
Nem arról van szó, hogy tűrje szó nélkül. Csak:
1. akármilyenek, akkor se beszéljen velük tiszteletlenül
2. milyen dolog már ilyesfajta választás elé állítani valakit?
3. jelen esetben a kérdező vacillál szóval hajlik arra, hogy támogassa a családját. Ilyen ember sose lesz igazán boldog ha a párját válassza (persze lehet, hogy akkor se ha a családját), hisz lelkiismeret furdalása lesz, amiért cserben hagyta a családját.
4. ha annyira szeretné a pasi a kérdezőt, akkor nem választás elé állítaná, hanem segítene megoldást találni
És az nem mindegy, hogy segít megoldást találni, vagy a könnyebb utat választja, hogy válassz!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!