Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » A mai 10-13 éveseknek kicsit...

A mai 10-13 éveseknek kicsit sokat engednek meg, nem?

Figyelt kérdés
Egy pár évvel ezelőtt még minden ilyen korú aranyos kislány volt. Most meg elég sok köztük a ribi kinézetű és öltözékű, sokukat a végtelenségig elkényeztetik, és ahogyan az utcán viselkednek egyes tinipalánták...
2012. aug. 27. 13:25
1 2
 1/16 anonim ***** válasza:
96%
Sokan nem csak úgy néznek ki, hanem konkrétan "ribik" már ilyen idős korban... Kiábrándító. De nevelni manapság nem annyira divat, hanem "hagyjuk, hogy a gyerekből az legyen, aki". Akinek nem inge ne vegye magáéra.
2012. aug. 27. 13:28
 2/16 anonim ***** válasza:
75%

ennél szerintem mélyebb a probléma....

gondolj bele, régen az volt a családmodell, hogy anyuka otthon a gyerekekkel, apa dolgozik, most, hogy mind2 szülő dolgozik látástól-mikulásig, kevesebb figyelem jut a gyerekre, neveli őket a TV, az internet, nincsenek lekötve értelmesen

2012. aug. 27. 13:28
 3/16 anonim ***** válasza:
70%
Hát igen, sajnos. A gyerekvállalás engedélyezezését ideje lenne egy bizonyos értelmi szinthez kötni.
2012. aug. 27. 13:29
 4/16 anonim ***** válasza:
70%

Így van, borzasztó a mai fiatalság, rájuk férne egy alapos gatyábarázás.

Amúgy nem jó kifogás, hogy mindenki rohan, dolgozik stb., ezért nem foglalkozik a gyerekével.

B.sszus, akkor nem veszek neki laptopot, plazma tv-t, ipodot stb-t, hogy ezzel foglalja el magát.

Sok idióta divat szülő.....

2012. aug. 27. 13:33
 5/16 anonim ***** válasza:
69%
Ez az egész egy nagy általánosítás. Az én anyám 50 évvel ezelőtt volt 10 éves, és már akkor háztartást vezetett. Míg az öregek dolgoztak, ő főzött és ellátott a ház körül mindent. És nem volt ezzel egyedül. A korabeli lányok sokan így csinálták. Én leginkább úgy látom, hogy a mostani tinik nem eléggé _önállóak_. Tehát pont fordítva.
2012. aug. 27. 13:41
 6/16 anonim ***** válasza:
74%

Nem biztos, hogy követendő a példa, de az én gyerekkoromban amikor röhögtem tornaórán, a tesitanár úgy megcsavarta a fülemet, hogy még akkor is lila volt, amikor hazamentem. És anyám reakciója erre nem az volt, hogy rohanjunk az ombudsmanhoz és az Emberi Jogok Európai Bíróságához, hanem a nyomaték kedvéért lehúzott egy akkora sistergős csicskalángost, hogy a pofám jobban fájt utána, mint a fülem. Érdekes módon nem sérült az érzékeny lelkem, hanem tudatosult bennem, hogy tesiórán nem röhögünk és az is, hogy jobban teszem, ha viselem magam.

A ribi kinézet és viselkedés nem feltétlenül függ össze azzal, amit fent leírtam, de talán rímel arra, hogy igen, kicsit sok van mindenkinek megengedve, és nincs a dolgoknak következménye. Az igazsághoz az is hozzátartozik, hogy a pedagógusnak és a szülőnek is minden fegyelmezési eszközt kivettek a kezéből már.

2012. aug. 27. 13:43
 7/16 anonim ***** válasza:
98%

22 vagyok, némely szórakozóhelyre nem merünk bemenni, mert ennyi idős lányokkal van tele, akik úgy néznek ki, mint egy sarki k@rva aztán jóval idősebb, unintelligens panelparasztok ráncibálják meg taperolják őket.

Ennek később isszák meg a levét a szülők és a gyerekek is. Keményebb kézzel kéne őket fogni, mert ennyi idősen sem testileg sem lelkileg nem érettek arra, hogy felnőttet játszanak.

Nekem mindez nem volt szabad, nem volt meg mindenem, mégis most fiatal felnőttként annyit bulizhatok amennyit akarok, magamnak keresem a pénzt, tanulok, nem maradtam ki semmiből.

2012. aug. 27. 13:43
 8/16 anonim ***** válasza:
98%
Meg sajnos sok szülő, akinek ideje lenne is, de nincs "kedve" nevelni a gyereket. Élő példa a szomszédom. Egész kicsi korától annyiból állt a nevelése, hogy leültette az anyja a tv elé. Amikor lett másfél éves, akkor lett még egy elfoglaltsága, a hinta. Ez így ment 7 éves koráig. Vagy nézed a mesét (vagy szappanoperét), vagy mész hintázni! Csóri gyerek meg semmi mást nem csinálhatott, mert akkor mellette kellett volna ülni, amikor épp megy a kedvenc sorozat. Most 8 éves, és annyira buta, hogy szörnyű! Igaz, az anyja se volt máshogy nevelve, 13 évesen már d*gták a város félreeső részén, a folyóparton. A gyerek se lesz más, de lehet még a 13-at se fogja kivárni. Szörnyű, hogy mik vannak.
2012. aug. 27. 13:45
 9/16 anonim ***** válasza:
98%
Szerintem pár évvel ezelőtt is volt egy csomó elzüllött gyerek (mert még azok), csak éppen nem voltak ennyire szem előtt... nem volt facebook, myvip, nem kerültek be a médiába. Mondjuk az is igaz, hogy most több. Most már a média is tele van hiányos öltözetű sztárokkal, az a híres, aki semmit nem tett le az asztalra, max. a ruháit, ki csal meg kit, melyik konzumliba melyik pénzes pacákkal van együtt... meg aztán a szülők sem figyelnek oda, éjt nappallá téve dolgoznak, inkább berakják a tévé elé őket meg pénzelik őket, mert így tudják kimutatni a szeretetüket... meg hát ezt látják a haveroktól is. Meg hát meg kell nézni, az átlag tinisrác milyen csajokra bukik (vagyis kikre hajt, mert dugni akar), és szegény kiscsajok egy része meg nekik akar megfelelni. De hát a srácoknál sem különb a helyzet, nemcsak a lányok lettek sokkal szabadosabbak... amikor 10-12 éves srácok mellett megyek az utcán, és minden második szavuk a b.dmeg meg a k.rva, és ez csak a barátaik között...
2012. aug. 27. 13:45
 10/16 anonim ***** válasza:
96%

Szülő vagyok és rettegek, hogy utálni fog a gyerekem mert nem fogok neki ilyet engedni. Szörnyű érzés, amikor a gyereked a szemedbe mondja hogy gyűlöl és látod, hogy ezt komolyan is gondolja :-(

Nagyon nehéz megtalálni azt a megoldás, amitől a gyerek sem érni kívülállónak magát, nem érzi azt hogy kimarad valamimből de még mindig a korának megfelelően viselkedik, öltözködik.

2012. aug. 27. 13:55
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!