Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » El tudnád mesélni az életedet...

El tudnád mesélni az életedet nagy vonalakban?

Figyelt kérdés

Valahogy olyan furán érzem magamat....nem érzem hogy lehetne jövőm, családom...

Nektek hogy sikerült elköltözni otthonról? messze mentetek? hogy ismerted meg a párodat, mikor lett baba? hogy szereztél állást.?

szóval el tudnád mesélni az életedet, és az azt befolyásoló fontos dolgokat? pl hogy miért lett az a szakmád ami, vagy ilyesmi. Miket hibáztál?hogyan javítottad ki, hogy érzed most magad? elégedett vagy e az életeddel? ilyesmik...

előre is köszönöm a válaszokat:)

2012. aug. 27. 03:23
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
96%

A páromat 4 évvel ezelőtt ismertem meg, az interneten kezdtünk el beszélgetni. Akkor éppen egy eléggé ellaposodott kapcsolatot próbáltunk rendbe hozni az akkori barátommal, ami lényegében kudarcot vallott.

Annak a kapcsolatnak éppen csak annyi kellett, hogy a mostani párom megjelenjen. Rá 2-2.5 hónapra szakítottam az akkori barátommal.

Utána a mostani párommal még sokáig beszélgettünk a neten keresztül, nagyon megkedveltük egymást, végül randira került sor. Néhány randi után már egy pár voltunk. :)

Nagyon sokáig távkapcsolatban éltünk, kb. 3.5 évig. Heti 1x találkoztunk néhány órát. Borzasztóan nehéz volt, de minden egyes nappal közelebb kerültünk a célhoz, hogy végre minden körülmény adott legyen az összeköltözéshez.

Befejeztem az iskolát, elkezdtünk albérleteket nézni, találtunk is kettőt ami nagyon tetszett nekünk. Szombaton megnéztük, hazafelé átbeszéltük a dolgokat és vasárnap reggel már költöztünk is, 65 kmre a szüleimtől.

Amikor elköltöztünk nekem nem volt munkám, csak a párom dolgozott, így egy fizetésből éltünk, de legalább együtt voltunk. Minden nap böngésztem az interneten, küldtem az önéletrajzomat ahova csak lehetett, és sikerült 1 hónap alatt munkát találnom.

Babánk még nincs, de már elkezdtünk takarékoskodni az érkezésére, bár ez még elég távoli terv, kb 4-5 év múlva válik aktuálissá. Viszont könnyebb kis lépésekkel haladni hosszabb időn keresztül, mint egyszerre csinálni mindent.

Jelenleg elégedett vagyok az életemmel, semmit sem csinálnék máshogy ha újra kellene kezdenem a dolgokat. :)

2012. aug. 27. 06:11
 2/14 anonim ***** válasza:
86%
Az hosszú lenne,ha elmesélném :)az életemmel jelen pillanatban elégedett vagyok,a páromnak köszönhetően sikerült elérnem ,hogy igy érezzek,interneten ismertük meg egymást,lett egy közös vállalkozásunk,aminek semmi köze a szakmámhoz.Ha változtatni tudnék,akkor azon mindenképp változtatnék,hogy már a saját lábamra kellett volna állnom,és már régóta saját vállalkozást kellett volna csinálnom,nem várni,senkire semmire.Hibáztam talán párkapcsolataimban is,voltam olyan kapcsolatban amit már bánok,mert csak az időm pazaroltam.És azt nem lett volna szabad.Féltem egyedül lenni,talán.Csomó dolog történik az ember életében,és sok mindent már máshogy csinálnék,a mai eszemmel,de az az egy biztos,hogy nem érdemes keseregni a múlton,az már elmúlt,csak a jelennel igyekszem foglalkozni,és nem idegeskedem ,olyan dolgon ami meg sem történt még,vagy pedig nem tudok rajta változtatni.Élj a mának:)és légy boldog,vagy legalább törekedj rá,ami nem jó az életedben,azon igyekezz változtatni.Most igy gondolkodom.33/N
2012. aug. 27. 06:19
 3/14 anonim ***** válasza:
74%
14 éve megszülettem két nálam 10 és 13 évvel idősebb nővér után. Apukám vállalkozó, anyukám masszőr. 5 éves koromban anyáék elváltak, anya a nővéreimmel és velem a belvárosba költözött, apukám is új lakásba ment. 10 éve itt lakunk, közben a nővéreim elvégeztek egy-egy egyetemet, egyikük sem dolgozik a szakmájában, viszont mindkettőnek jól fizető, biztos munkahelye van, és együtt élnek a jelenlegi párjukkal, úgy néz ki mindketten megtalálták az igazit. Én azóta kijártam egy elég jó hírű általános iskolát, és most a megye legjobb gimnáziumába megyek tovább. Gimi 3-ban szeretnék biológiára szakosodni, hogy emelt biosz és kémia érettségik tudjak tenni, ami az állatorvosihoz szükséges. Jelenleg kesergek a nyár elmúlásán, illetve egy állatorvosi rendelőbe járok segíteni. Tudom, ez nem túl sok, és lehet hogy te sem tizenévesek válaszaira vártál...
2012. aug. 27. 08:08
 4/14 anonim ***** válasza:
93%
22 éves vagyok,harmadik gyerekként születtem.A gyerek korom átlagos volt,jó és rossz emlékek is megmaradtak.A tini korom elején sok csalódás ért,otthon is gondok voltak,ezért az az időszak húzós volt.Utána megismertem egy fiút,egymásba szerettünk és két év járás után összeköltöztünk.Rá egy évre össze is házasodtunk.Anyukámék eleinte nem kedvelték mert nem magyar származású,de szép lassan elfogadták.Az esküvő után egy évvel született meg a kislányunk.Most a második babánkat várom :)
2012. aug. 27. 08:41
 5/14 anonim ***** válasza:
62%

Életem nagy vonalakban?

- Gyermekkor: szopás.

- Kamaszkor: szopás, bő nyállal, mély torokkal.

- Fiatal felnőtt kor: minden szuper.

- Felnőtt kor, házasság: orbitális, minden eddigit felülmúló szopáshalmaz. 31 születésnapom lesz szeptemberben, és nem bánnám, ha diagnosztizálnának nálam valami halálos nyavalyát, ami pár hónap alatt elvisz, hogy ne kelljen itt kínlódni még akár 30-40 évet is.

2012. aug. 27. 08:55
 6/14 anonim ***** válasza:
100%

Bántalmazott gyerek voltam, alkesz apuci és egy életképtelen anyuci mellett, egy félbolond öcsikével. Iskolában kiközösített gyerek, vertek ott is, otthon is. A város egyik legdurvább gimijébe vettek fel, utáltam, kevés voltam hozzá. Kínomban egy gyülekezetbe verődtem, mert semmi szeretetet nem kaptam. Majd anyám 15 éves koromban úgy döntött, szevasz alkesz fater, irány az ország másik vége, puttonyostól, kölyköstől. A nagyobbik gyerek jó lesz cselédnek, meg majd dolgozik az, el lehet kunyerálni a kevés pénzét. Szakmunkás suliba, ribancok és drogosok közé jártam. Rászoktam a cigire (most meg leszoknék, de nem tudok).15 évesen párommal összejöttem (3 hónappal ideköltözés után, ez kacifántos sztori), pár hónapra rá hozzá költöztem. Gyámügy, feljelentés, ami a csövön kifér. Egy év után tudtam csak elérni, hogy békén hagyjanak. Még akkor is segítettem anyámnak, hogy ne kopjon fel az álla, úgy, hogy én is elvesztettem a párezres melómat, párom meg szimplán bagatell összegért dolgozta (dolgozza) idegre magát az egyébként jól fizetett szakmában, csak mert pechesek vagyunk és nem taposunk mások nyakára.Anyámmal pár guszta húzása után megszakítottam minden kapcsolatot. Lett egy fekete cicánk (remélem nem ő hozza a pechet, mert hogy nem adom senkinek, az tuti). Utolsó évemen már kaptam diákmunkát párszor. Letettem az angol középfokút saját zsebről, abból, amit nyári gyakorlatra kaptam pénzt, meg amit megdolgoztam maradékot. Elkezdtem az ECDL-t. A fél osztályt én húztam fel bukásról szakmunkásvizsga előtt, az enyém így csak 78% lett. Most van egy hasznavehetetlen szakmám. Itthon ülök, próbálok nyelveket tanulni, több kevesebb sikerrel. Anglia-Írország felé próbálunk menni, amint van lehetőség. Hó végén gyakran nézzük a falat. Nincsenek barátaink, aki volt vagy kiment külföldre, vagy csak kihasznált minket. Van, hogy egy hétig ki sem megyek a lakásból. Depressziós vagyok. Félek a gyári munkától. Többre akarom vinni, de a jövőképem sivár, a motivációm kimerült. Gyereket egyikünk sem akar, ez fix. Nemrég ki is derült, hogy meddő vagyok, úgyhogy szerencsém van. Tudásra vágyom, és lehetőségre, arra, hogy tanuljak, tanulhassak. Lingvisztikával akarok foglalkozni. Kevés vagyok hozzá. Nem akarom eléggé. Még megemberelni sem akarom magam. Pedig élvezem a nyelvtanulást. Könnyebb valami ellen tenni, mint valami eléréséért.

19L

2012. aug. 27. 09:55
 7/14 anonim ***** válasza:

-13 évesen már tesómmal éltem albérletbe.

-2 évig tűrte a gyámügy,aztán apámhoz költöztem.

-nem jöttem ki mostohaanyámmal,18 évesen elköltöztem,és otthagytam a szociális gondozó szakot mert nem bírtam

-albérletbe költöztem,édesanyám segítségével elvégeztem pár tanfolyamot,mire rájöttem a kutyakozmetika az én szakterületem

-párommal tavaly összeköltöztünk,most januárba leszünk 5 évesek. Ő Audi dolgozik majd,én beindítom a vállalkozásom. Pici baba majd karrierbeindítás után jöhet.

Nem vagyok elégedett az életemmel olyan szempontból hogy nincsenek barátaink,és anyámon élősködök egyenlőre,aki egy angyal és mindenbe segít. És ott van még a pánikbetegség amiből úgy érzem soha nem fogok kigyógyulni.

Elég tömör gyönyör lett ez,de ez nagyvonalban.

2012. aug. 27. 10:24
 8/14 anonim ***** válasza:
100%
Bár én még csak novemberben töltöm a 18-at, de azért gondoltam írok pár sort. Halva születtem, visszaélesztettek, szerencsére semmi maradandó károsodás nem történt. Gyerekkoromról nem sok emlékem maradt, de ha egy szóval kellene jellemeznem, akkor azt mondanám, hogy illúzió. Anyám, és Apám is tanár, mindketten az Apor Vilmos Katolikus Főiskolán tanítottak, Apám 5 tantárgyat is. Mindkettő értelmiségi, művelt ember. Nem házasságban születtem, így mindig én voltam a "zabi" gyerek, Anyám családja sohasem fogadott el, mondván, hogy én rossz vagyok. Nem vagyok/voltam rossz, csak más. Illúzióban éltünk, az Anyámnak az Apám volt az Isten. Halálosan szerelmes volt belé, a szó szoros értelmében. Abnormális életünk volt, én mindig magányos voltam, kitaláltam barátokat velük játszottam, mikor Anyám elment egyetemre Apám szexuálisan bántalmazott, aztán 2004 végén elindult a lavina, és szétváltak. Kitörni nehéz egy illúzióból, de milyen nehéz elfogadni azt..Iskolában rosszul teljesítettem, albérletről albérletre jártunk, Anyámnak egy évig nem volt munkahelye. El voltam a kis világomban, figyeltem a sok mocskos dolgot. Mindig meg volt a magamhoz való eszem, ezért nem keveredtem semmibe. Aztán elkövetkezett a legnagyobb fordulópont. 2007-ben új iskolába kerültem, Anyám kényszerrel vitt oda, mert azt mondta elege van a hazudozásokból. Katolikus, zárdaféleség, nővérekkel, szombati tanítással, miserenddel, egyenruhával, csak lányokkal, szóval mindent, amit el lehet képzelni. Eleinte utáltam, ott is kiközösítettek, nem értettek, de aztán megismertem egy embert, aki azóta is az egyik legnagyobb bizalmasom, és nagyon szeretem. Ott minden más volt. Persze egy évvel ezelőtt, azért onnan is el kellett jönnöm. Életem legmeghatározóbb időszaka volt. Nehézségek mindig voltak, függőségek, öngyilkossági kísérletek, határok feszegetése. Az a célom, hogy igazi művész legyek, most is írok, énekelek, festek, fotózok. Ezeknek meg kellett történniük, hogy másképp lássam a világot. Most is vannak elveszett pillanataim, még mindig nincs jövőképem, de képes vagyok mindenben meglátni a gyönyört. Torzulás, nem számít. Ha lesz egy párom minden teljes lesz, úgy, hogy közben semmi sem az. Remélem ezután is mindig tudni fogom, hogy mit kell tennem érte, hogy más legyen..17/L
2012. aug. 27. 10:47
 9/14 anonim ***** válasza:
Megszülettem a szüleim és nagyszüleim egyetlen gyereke/unokájaként. Anyám egyedül nevelt 10 éves koromig, de nem szenvedtem hiányt semmiben. Utána összejött egy özvegy emberrel akinek van 2 gyereke, nemsokára hozzájuk költöztünk.Az egyik mostohatesóm majdnem velem egyidős, jóban voltunk de ő teljesen az ellentétem volt (nagyszájú, társaság középpontja) ezért egyre jobban el lettem nyomva, visszahúzódva éltem, nem nagyon voltak barátaim. Ezen kívül folyton lopott is tőlem, meg anyámtól, minden értékemet elzárva kellett tartani, szerencsére miután befejeztem a középsulit leléphettem onnan, beköltöztem a régi lakásunkba az akkori barátommal. Aztán egyetemre mentem, amit 1 év után otthagytam mert kikészített, pszichés betegségek jöttek elő nálam. Köv. évben egy okj-s divatsuliba mentem, azt elvégeztem. Közben volt 1-2 komoly kapcsolat, de végül mindegyik elromlott, a legutóbbinak 7 hónapja lett vége, mindig én voltam az, aki elküldte a fiúkat. Most nem is nagyon vágyom komoly kapcsolatra. 22 évesen kitaláltam, hogy megkeresem az apámat, akiről addig nem sokat tudtam mert alkesz volt és anyám elküldte amikor pár hónapos voltam. Megtaláltam, azóta tartjuk a kapcsolatot, azóta alkohilistából egészségmániás lett, nem teljesen normális így se. Egyébként meg horvát, szóval a kommunikáció is elég nehézkes. Munka... már több helyen dolgoztam 3 év alatt, mint a legtöbb ember egész életében. Semmi nem köt le hosszútávon. Most éppen keresgélek, minden területen: valami olyan munkát, amit szívesen csinálnék, valakit akivel képes lennék hosszútávon együtt élni, valami lehetőséget hogy külföldre költözhessek. tehát egyáltalán nem vagyok elégedett, de igyekszem tenni ellene.
2012. aug. 27. 12:53
 10/14 anonim ***** válasza:
100%
Megszülettem. Késői gyerek vagyok mivel szüleim 39évvel idősebbek. Gyerekorom átlagosnak mondható. Szerény éltünk sok volt a veszekedés vita szüleim között. Ált. suli után szereztem egy vendéglátóipari szakmát amit megbántam így utólag. Utána szereztem meg az érettségit. Akartam volna még tovább, mert úgy érzem lett volna bennem elég spiritusz ehhez, de nincs meg hozzá az elegendő anyagi háttér. Szüleimmel élek, 21éves vagyok, munkanélküli vagyok, valószínűleg soha nem fogok azzal foglalkozni amit szeretek. Magányos vagyok. Egy dolog ami jó: Van egy szuper nagymamám aki mindenben támogat. Ennyi. Nem bánnám ha nem kéne még 30-40évet élnem, bár az önpusztításhoz gyenge vagyok.
2012. aug. 27. 13:11
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!