Ha én képtelen vagyok megbocsátani a néhai apámnak aki tönkre tett az életem, akkor görény vagyok?
Nem kis ki oktatást kaptam a húgomtól h mér nem bocsátok meg az egykori apámnak , annak ellenére hogy tönkre tett az életem . Nos kb ezt úgy kell érteni h kis koromban rendszeresen vert és terrorizál, ordibált velem. Szerinte még arra is képtelen lettem volna h egy értségit le tegyek . Bizonyos mértékben náci volt, amit szerintem nem kell ragozni, nos én meg inkább antifasiszta vagyok. Mellesleg emelt szintű értségit tettem és fő iskolára járok , alap szinten beszélek angolul és van két szakmám is . Ezzel szemben neki kemény 8 osztálya volt egész életében , értelem szerűen nem beszélt idegen nyelvet, szakmája se volt . Viszont sötét volt mint az éjszaka , de nagyon okosnak tartotta magát. Mikor anyám közölte h meghalt legszívesebben fejest ugrottam volna egy medencényi pezsgőbe . Amúgy amiket elértem azt magamon kívül anyámnak köszönhetem nem neki ha ö nem áll mellemet nem itt tartanék .
A fentiek tükrében mi a véleményetek ?
Köszönöm a válaszokat, nos néhányan kérdezték ezt a h kerültél be fősulira alap angollal stb. Hát úgy h magán intézmény és ide nem kell a felvételihez okvetlenül nyelvtudás. A diplomáig meg le rakok egyet .
Amúgy egy ember jelleméhez nagyon is hozzá tartozik a végzettség, mert akinek van műveltsége és szocializált az nem csinál primitív álltságokat mint a néhai apám .
"Amúgy egy ember jelleméhez nagyon is hozzá tartozik a végzettség, mert akinek van műveltsége és szocializált az nem csinál primitív álltságokat mint a néhai apám ." - Kérdező, és ezt el is hiszed? Ne tedd, mert keservesen fogsz csalódni... azt írtad a kérdésben, hogy antifasiszta vagy... szerinted Mengelét és társait megvédte a primitív állatságoktól az orvosi diplomájuk? A lányait sorra molesztáló tatabányai főorvost megvédte?
Tudod,, valaki lehet 6 elemivel is (mint a nagymamám) széles látókörű, normális ember, és egyetemi doktorátussal is sötét lelkű vadbarom vagy korlátolt szakbarbár.
De, lelombozlak, természetesen volt neki (sőt Dr Phil = PhD-je is) ... és hát a háború után is elfelejtették visszavonni, úgyhogy erre csak jóval a halála után, olyan 2000 táján került sor. Szóval bizony, a diploma nem jelent védőoltást a primitív gonoszsággal szemben... sőt a 2. VH környéki ordas eszmék fekete-fehéren bebizonyították, hogy semmi összefüggés nincs az iskolai végzettség és az illető primitív ordas eszmék iránti elköteleződés között, mindenhol akadtak kétkezi dolgozók is, és értelmiségiek is akik bedőltek és kiszolgálóvá váltak, és akadtak kétkezi dolgozók is, és értelmiségiek is, akik meg EMBERek maradtak... ezek mennek.
Szóval Kérdező, ha akarod, neheztelj nyugodtan a néhai apádra, de ettől még ne legyél sznob.
Ha neked a diploma és felsőfokú végzettséggel nem rendelkező emberek primitivnek számitanak,akkor igenis sznob vagy!Ráadásul diszkriminativ is!
Annak azért örülök,hogy egy olyan,általad primitivnek bélyegzett embertől is,mint jómagam,elfogadod,SŐT! megköszönöd a tanácsot!
Jujj,micsoda megtiszteltetés....
-remélem érted az iróniát.
A megbocsátás és a felejtés nem ugyanaz. Bocsáss meg, de ne felejts. Nagy tehertől szabadulnál meg.
De ennek meg kell érnie benned, ami nagyon sok időbe telik.
Hát nézzétek, a megbocsájtani nem lehet megrendelésre. A klasszikus filozófia (és az ezen alapuló római jog:)) valami olyasmit mond, hogy akkor lehet megbocsájtani egyáltalán, ha a kárt okozó már nincs jobb helyzetben a kárt elszenvedőnél. Namost a Kérdezőnél ez a feltétel az apja halálával ugye mindenképpen teljesült, akár mi is volt vagy történt előtte. Szóval persze, lehet halottra neheztelni, erkölcsi problemát sem látok benne ha neheztel a néhai apjára, csak éppen a világ legcéltalanabb tolga, egy halottal már nem lehet beláttani a hibáját, egy halotton már nem lehet számon kérni az általa okozott kárt, egy halottnak már hiába várunk a bocsánatkérésére...
Persze más a helyzet, ha valaki hisz valamilyen túlvilági életben, mert akkor nem feltétlenül céltalan. Viszont akik hisznek a túlvilági életben, azok általában hisznek valamiféle túlvilági igazságszolgáltatásban is, ergo abban is, hogy a számonkérés már nem az ő feladatuk.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!