Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Van itt olyan, akit a családja...

Van itt olyan, akit a családja tett érzelmileg nullává?

Figyelt kérdés
Ha úgy érzed,hogy a családod juttatott el akarva vagy akaratlanul oda,ahol most vagy,megírnád,hogy mik történtek veled?Ilyenekre gondolok,hogy pl. miattuk lett egy olyan személyiséged,hogy senkiben nem tudsz megbízni,hiába is próbálod,vagy miattuk vagy befolyásolhat,bármi,a személyiségedet eldeformálták valamilyen szinten.Fontos lenne,köszi!
2012. jún. 26. 17:21
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
Hát az én apám konkrétan öngyilkos lett a szülei miatt,de hogy mit élt át,fogalmam sincs..
2012. jún. 26. 17:28
 2/12 anonim ***** válasza:
100%

Igen, sajnos.Anyám születésemtől más nemű babát akart,mint amilyen én lettem, sokáig hozzám sem bírt érni.Pici koromtól a szemembe mondta,hogy utál-gyűlöl.Alkoholista, állandóan ütött-vert.Volt,hogy a fülbevalót kitépte a fülemből,mert szerinte gonosz vagyok, és nem fénylik a fülembe.Volt,hogy arra ébredtem éjjel,hogy a hasamba térdel,és tépi a hajam.

Iszonyatos tini voltam.Utálom magam,ha azt a sz időszakot nézem.Sokszor most is azt érzem,hogy egy semmit érő,undorító ember vagyok(pedíg tudom,hogy nem).Ha nem lenne olyan párom,amilyen, már meghaltam volna ezekbe szerintem.Én nem bízni nem tudok az emberekben, épp ellenkezője.Ha valakitől kapok egy mosolyt, vagy egy kis szeretetet,akkor már egyből rátapadok érzelmileg.Mindíg nagyokat csattanok.Most lesz az esküvőm,pont ma sírtam azon,hogy milyen önző szemét,mocsok vagyok, más helyről,mástól veszem el erre a pénzt,hogy nekem jó legyen.Engem tönkre tettek egy életre.

2012. jún. 26. 17:32
 3/12 anonim ***** válasza:
100%

Ha nem is érzelmileg nullává, de nagyban hozzájárultak ahhoz, hogy pánikbeteg vagyok. Nem bírok messzebbre elutazni. Szeretettel neveltek, de túlságosan is féltettek, 14 koromban voltam először "egyedül" egy utazáson, előtte soha, és ez is oka annak, hogy nem bírok utazni, mert félek, pánikolok.

Nem hibáztatom őket, nem tudhatták, hogy ez lesz, ha tudták volna, biztos másképp csinálták volna.

2012. jún. 26. 17:32
 4/12 anonim ***** válasza:
100%

Jelentkezem.

Persze rettenetes dolog mindig másokat hibáztatni, én nem mondom, hogy a családom a hibás, szerintem nálunk is mindenki csak áldozat.

Én pl. a családom számlájára írhatnám fel, hogy elég antiszociális lettem(nulla másokkal való kommunikációs készség), bizalmatlan az emberekkel szemben, pesszimista, öngyötrő, szexuális téren kész katasztrófa (folyamatos bűntudat, ha épp kezdenék élveznék valamit, a családom prűdsége miatt), irtózom attól a gondolattól, hogy családom legyen, mert nálam a család= a kész katasztrófával.

Miért fontos? Nálad mi a helyzet?

2012. jún. 26. 17:34
 5/12 anonim ***** válasza:
100%

Az apám soha nem mutatja ki, hogy szeret. Állandóan azt mondja nekem, hogy milyen undorító vagyok. Minek eszel így is olyan kövér vagy mint egy tehén?

4-es lett a matekod? Miért nem 5-ös? (hol ott tudja, hogy a családba senki nem jó matekból)

Bármit csinálok az minden rossz...

Soha sem leszek elég jó neki.

Magamba fordulok, szinte senkinek nem mutatom meg az igazi énem (pedig már 2.5éve kapcsolatban élek), sokszor kitalálok olyan dolgokat, hogy sajnáljanak... legnagyobb vágyam, hogy valamilyen súlyos betegségem legyen és az apám arcán lássam, hogy szeret és, hogy félt.

2012. jún. 26. 17:51
 6/12 A kérdező kommentje:
Az én anyámnak már meg volt a nővérem,de meghalt a férje,ezért keresett magának mást később,a második kapcsolatából vagyok én,de nem szerették egymást,apa csak azért fogadta be,mert akart egy gyereket,már 30éves volt és még mindig nem volt családja,ezért mind a ketten jól jártak egymással ugye,anya talált valakit,ahová odamehet,apa meg egy nőt aki terhes lesz tőle.Együtt éltek 11évig,aztán elváltak,mert nem bírták elviselni egymást.Mind a ketten gyűlölik a másikat,még kicsi voltam nagyon,el kellett dönteni,hová menjek lakni,mivel nem mondtam semmit,ezért anyámhoz ítéltek.Anyám azóta is mindent elkövet,hogy apámnak rossz legyen.Volt egy férfi neki,aki alkoholista volt és engem is sokszor megvert.Most egy ideje van neki egy szintén ugyanilyen "társa",de nem mindig van itt,engem nem bánt és őt sem,de elissza a pénzét.Mindig is éreztem,hogy a nővéremet szereti,engem pedig nem,mert ugye én nem rendes házasságból való vagyok.Semmit nem csinál egész nap,csak ül,fekszik,alszik,én meg mint egy cseléd.Folyamatosan érezteti velem,hogy nem szeret,még ha nem is mondja ki se,de tudom,hogy így van,és azt is tudom,hogy nem szívesen látja,hogy itt vagyok vele,másrészt a nővéremet is mindig szidja és a családját is.Apukámhoz nem mehetek,mert ő sem áll úgy anyagilag,hogy még egy embert eltartson magán kívül,a nővéremhez sem,mert sokan vannak,és ők is szegényesen élnek.Az az egyetlen lehetőségem,hogy most érettségiztem,ősztől remélhetőleg már másik suliba kerülök,másik városban,dolgozni kell az iskola mellett,fogalmam sincs mit tehetnék,hogy oldjam meg,rettenetesen nehéz lesz együtt a kettő,de hitelt nem szeretnék felvenni.Ha van bármilyen ötletek,elmondanátok?Köszi!Egyébként az érzelmi oldalról annyit,hogy ez az egész helyzet tönkretett,nem bízok meg senkiben sem,hiába próbálok bárkivel bármiféle kapcsolatot kialakítani,nagyon nehezen tudom elhinni,hogy valakinek komolyan szüksége lenne rám,illetve komolyan szeretne engem,akár barátilag,vagy másképp.
2012. jún. 26. 17:54
 7/12 anonim ***** válasza:
100%

Apám és a családja kisgyerekként tönkretettek. Volt "véletlen" gyilkossági kísérletük is, amit túléltem. Érzelmileg megzsaroltak, teljesen labilissá tettek. 7 éves koromban apám lemondott rólam, 12 éve már nem láttam. De a célját elérte a családjával együtt: félek az emberektől, nagyon bizalmatlan vagyok. De ha valaki kedvesen bánik velem, akkor azonnal rátapadok, és szorosan kötődök. Nagyon rossz, próbálok rajta változtatni, de nem megy. Ha nincsenek körülöttem azok az emberek, akikben megbízok, akkor egy sarokban ülök, és nem szólok senkihez. Nagyon félős vagyok. Viszont ha kell, meg tudom játszani a teljesen egészséges lányt is. Persze előbb-utóbb kijön, hogy önbizalomhiányosan csak egy kenyérmorzsának tartom magam.

19L

2012. jún. 26. 18:12
 8/12 anonim ***** válasza:

szia! Elég borzasztó az, amit leírtál... :S

Megkérdezhetem, hogy mi volt az a véletlen gyilkossági kísérlet? :S (bocsánat, ha tapintatlanságnak érzed, akkor vedd úgy, hogy nem szóltam!)

2012. jún. 26. 18:27
 9/12 A kérdező kommentje:
:( Nem tudok mit mondani,látom itt van olyan is akinek sokkal rosszabb mint nekem,nagyon sajnálom.Remélem lesz majd jobb is!
2012. jún. 26. 18:27
 10/12 anonim ***** válasza:
100%

7. vagyok.

Nem akartam nagyon részletezni a történetet, de a kérdésre válaszolok. Apám vett a felesége fiának egy íjászfelszerelést. A nagyszüleim udvarában játszottak vele. Nekem nem engedték, hogy kipróbáljam, mert egy csont és bőr kislány voltam. (A sok stressz miatt semmit nem ettem, és anorexiás voltam.) A feleség mondta, hogy ha már ott vagyok, akkor szedjem én a nyilakat, ők meg felváltva lőnek. Mindig siettetett, és a repülő nyilak között kellett szaladgálnom a leesettekért. Nagyon figyeltem, hogy ne lőjenek le, de volt 2-3 nyíl, ami a szoknyámon ment át. El sem merem képzelni, hogy mi lett volna, ha nem szoknyában vagyok akkor. "Szerencsére" csak egy nyíl volt sikeres, az a vádlimnak ment neki. De semmi izmom nem volt, így a bőrt szakította szét, és a sípcsontomnak ütközött. A kerti csap alatt ültem sírva több, mint egy órát, és a szoknyámat csavartam rá. Mivel aznap este vittek haza, becsavarták fáslival a lábam, és anyunak azt mondták, hogy beleszaladtam a nyílba. A véres szoknyámat nem tudom hogy magyarázták ki, de senki nem hitt nekem. De bennem azóta is megvan, és minden percre emlékszem. Nagyon nagy halálfélelmem volt.

2012. jún. 26. 18:43
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!