Ha én képtelen vagyok megbocsátani a néhai apámnak aki tönkre tett az életem, akkor görény vagyok?
Nem kis ki oktatást kaptam a húgomtól h mér nem bocsátok meg az egykori apámnak , annak ellenére hogy tönkre tett az életem . Nos kb ezt úgy kell érteni h kis koromban rendszeresen vert és terrorizál, ordibált velem. Szerinte még arra is képtelen lettem volna h egy értségit le tegyek . Bizonyos mértékben náci volt, amit szerintem nem kell ragozni, nos én meg inkább antifasiszta vagyok. Mellesleg emelt szintű értségit tettem és fő iskolára járok , alap szinten beszélek angolul és van két szakmám is . Ezzel szemben neki kemény 8 osztálya volt egész életében , értelem szerűen nem beszélt idegen nyelvet, szakmája se volt . Viszont sötét volt mint az éjszaka , de nagyon okosnak tartotta magát. Mikor anyám közölte h meghalt legszívesebben fejest ugrottam volna egy medencényi pezsgőbe . Amúgy amiket elértem azt magamon kívül anyámnak köszönhetem nem neki ha ö nem áll mellemet nem itt tartanék .
A fentiek tükrében mi a véleményetek ?
”A megbocsátás nem azt jelenti, hogy elnézed a másik ember viselkedését. Csupán azt, hogy nem vagy többé hajlandó magaddal cipelni a hozzá fűződő mérgező érzéseidet és gondolataidat.”
“Aki megbocsát, szabad lesz. Aki dédelgeti a múltat, az pedig rab marad, merthogy már most is fogoly. A gyűlölet ellen nem veheted fel a harcot még nagyobb gyűlölettel. A gyűlölet, csakúgy, mint a düh vagy a szorongás, megbetegíti az embert. Aki képes megbocsátani egy pozitív áramlást indít el az életében.”
A megbocsátást nem lehet a szívre erőszakolni.
Aki azt mondja, megbocsátok, de nem felejtek, az nem bocsát meg igazán. Hisz amit folyton észben tartunk, és emlékeztetjük rá magunkat, azzal alapjába véve elvesszük a tiszta lapot, és dajkáljuk a fájdalmat.
A valódi megbocsátás egyenlő a felejtéssel. Tehát éld szépen az életed, az apádat pedig raktározd el olyan fiókban, amilyet szerinted érdemel. Az érzésekre úgysem lehet érveléssel hatni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!