Most őszintén ehhez anyámnak mi köze?
a férjemnek állandóan titkolnia kell hogy cigizik, de most valaki meglátta és szólt anyámnak meg apámnak. erre anyám elkezdett én velem vergődni, hogy a férjem jobban jár ha leszokik a cigiről, mert nem fog vele jól járni meg ilyenek. már a férjemnek is többször nekiállt. mindig is cigizett, mikor udvarolt nekem akkor, is de ugye nem lehetett a szüleimnek tudnia, mert apám senkinek nem enged még csak annyit se, hogy az udvaron rágyújtsanak, bezzeg a kocsmában nem zavarja a cigifüst... nem az ő pénzüket fújja el nem tudom mi közük van hozzá. felnőtt férfi. sohasem értettem az olyan családokat ahol a szülő-gyerek nem beszél egymással, de lassan ez fog kialakulni, mert már tényleg engem is rettenetesen idegesít, valamint a férjem is mondta, hogyha anyám nem fejezi be, akkor nem jöhet nálunk, mert mi az, hogy a saját portáján ordibál vele, és hát neki van igaza.
én már százszor megkértem szépen, hogy fejezze be, de nem használ, akkor nem tudom mi tévő legyek, egy ilyen semmiség miatt fog tönkremenni a kapcsolatunk.
Első gondolatom nekem is az, hogy semmi köze hozzá.
Ami még eszembe jutott az az, hogy mennyire engedhetitek meg magatoknak ezt a plusz kiadást? Vannak gyerekeitek?
Sok embernél tapasztaltam már, hogy panaszkodik, hogy erre-arra nincs pénze, de havi 20.000 Ft-ot elkölt cigire, ami egy évre 240.000 Ft.
Addig nincs ezzel baj, amíg valaki megengedheti magának ezt a "luxust", de sokszor a gyerekek sínylik meg, mert tőlük vonnak meg sok dolgot, "nincs rá pénz" alapon.
A férjednek igaza van. A saját háza portáján anyád csak köszönhet,de nem ordíbálhat.
Én simán megmondanám anyámnak,hogy
"Anya!
A férjem dohányzik. Engem nem zavar. Ha téged zavar akkor lelked rajta. Nem kell eljönni hozzánk,és mi sem megyünk hozzátok. De ha még egyszer fenyegeted vagy a saját portámon ordibálsz vele, nem várom meg míg a férjem kitesz titeket. Én foglak elzavarni titeket a házamból. Most még finoman is fogalmaztam"
Egyébként meg nem is értem hogy eddig miért hagytátok hogy idáig fajuljon a dolog. Már az elején le kellett volna állítani anyukát.
nincs gyerekünk, ketten élünk, hálistennek ez is belefér, semmit sem nélkülözünk a cigi miatt. van félretett pénzünk is, minden hónapban tudok félretenni, szóval anyagilag megengedhetjük.
de szerintem még így se lenne hozzá köze, csak maximum akkor, ha elcigiznénk a pénzt, és minden hónapban tőle kunyerálnám a pénzt, de nem így van.
ma 12:16
látom te sem olvasod el végig a kérdést.. Írta a kérdező hogy külön élnek..
Én leállítanám a szülőket, hogy nincs beleszólásuk,ha nem tetszik nekik,akkor nem kell meglátogatni titeket. Én a férjed helyében simán rágyújtanék a saját udvaromon.
1-es vagyok! Így akkor még jobban Nektek adok igazat. Nem tőle kunyeráltok pénzt, nem vagytok tele adóssággal. Tehát teljesen alaptalan anyukád reakciója.
Ez a férjed döntése, ha téged nem zavar, akkor anyudnak nincs joga beleszólni,pláne, hogy ez nem okoz anyagi problémát.
Majd ha a férjed úgy dönt, hogy neki ennyi elég volt, mert az egészsége fontosabb, akkor majd leteszi. Maga miatt, s nem mások miatt kell.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!