Nagyon szemét vagyok, hogy lenyúlom a 15. 000 ft-ot? Vagy ez így jó?
Kiskorom óta apukám hoz hetente kaparós sorsjegyet. Többször nyertem már vele, pl 100.000 ft-okat is, én sose láttam belőle semmit.
Apa egyre spórolósabb, mindig nem-et mond, ha pl szeretnék venni egy pólót a turiban (1200 ft, ennyim sincs, zsebpénzt sosem kaptam).
Szóval most szeretnék venni valamit, nem ad rá pénzt, mert "csak". És nyertem 15.000 ft-ot ezen a héten a sorsjeggyel.. Hirtelen elraktam a zsebembe és azt mondta, hogy nem nyertem.. Nem tudom, mi ütött belém, nem tudom, hogy most nagyon szemét vagyok, vagy esetleg megérdemlem.. Lelkiismeret-furdalásom van, de semmi pénzem nincs és nem is kapok.
Szerintetek?
16/L
Én azt mondom tartsd meg.
Ha tényleg ilyen veled, minden alkalmat ki kell használnod.
Most ezért nyomni fogják nekem a piros kezet, de én is kihasználtam apám.
Mielőtt nyomsz olvass: anyám meghalt 15 éves koromban, kollégiumba lettem küldve, ami jó volt, mert nem éltünk túl jól, de ha bármit akartam, mert már tényleg lukas volt a nadrágom (hiába varrtam szétfoszlott az anyag), vagy nem volt elég ruhám, cipőm, tisztálkodóm, stb., sose volt pénz! Elitta a lelkem! 500 ezres örökségemnek is a fenekére nézett! Így, amikor 18 lettem, a nevemre írattam az árvaságit, plusz sikerült lemondani az ebédet az iskolában, de nem vallottam be, így a teljes koli díjat megkaptam, abból az ebéd rész zsebre ment.
Ha a szülő tojik a gyereke fejére, akkor neked is ilyennek kell lenned.
Az odáig oké, hogy ő viszi a kaparós jegyet, de az már nem, hogy nem foglalkozik a gyerek igényeivel.
Lehet azzal jönni, hogy menjen el dolgozni, én is akartam, és semmit nem sikerült találni...
22/L
Köszi a válaszokat. Azt hiszem akkor megtartom...
Tud a barátomról, szereti is.
Kb 14 éves koromban lázadoztam, hogy lehessen barátom, azóta nem szólnak bele. Akkora vita volt, hogy kidobott itthonról, én meg 1 hétig nem jöttem haza.
Azóta minden oké a pasitémában, heti 2-3x nálunk alszik, nem szól bele. Mondjuk már jobb a kapcsolatunk, mint régen, szóval volt, hogy mondta, hogy most ne aludjon itt xy ok miatt.
Ha 14 évesen képes voltál kiharcolni, hogy lehessen ottalvós barátod, akkor 16 évesen miért nem tudod kiharcolni, hogy legyen zsebpénzed.
Akkor nem kellene ilyen "szemétséget elkövetned", hogy lenyúlod az apád pénzét.
Jó ez így. Nem loptad el senkitől, nem hiányzik senkinek. Érezd magad jól belőle!
L22
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!