Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Nagyon szemét vagyok, hogy...

Nagyon szemét vagyok, hogy lenyúlom a 15. 000 ft-ot? Vagy ez így jó?

Figyelt kérdés

Kiskorom óta apukám hoz hetente kaparós sorsjegyet. Többször nyertem már vele, pl 100.000 ft-okat is, én sose láttam belőle semmit.

Apa egyre spórolósabb, mindig nem-et mond, ha pl szeretnék venni egy pólót a turiban (1200 ft, ennyim sincs, zsebpénzt sosem kaptam).

Szóval most szeretnék venni valamit, nem ad rá pénzt, mert "csak". És nyertem 15.000 ft-ot ezen a héten a sorsjeggyel.. Hirtelen elraktam a zsebembe és azt mondta, hogy nem nyertem.. Nem tudom, mi ütött belém, nem tudom, hogy most nagyon szemét vagyok, vagy esetleg megérdemlem.. Lelkiismeret-furdalásom van, de semmi pénzem nincs és nem is kapok.

Szerintetek?

16/L

2012. aug. 20. 19:40
1 2 3 4
 21/32 anonim ***** válasza:
84%

Én azt mondom tartsd meg.

Ha tényleg ilyen veled, minden alkalmat ki kell használnod.

Most ezért nyomni fogják nekem a piros kezet, de én is kihasználtam apám.

Mielőtt nyomsz olvass: anyám meghalt 15 éves koromban, kollégiumba lettem küldve, ami jó volt, mert nem éltünk túl jól, de ha bármit akartam, mert már tényleg lukas volt a nadrágom (hiába varrtam szétfoszlott az anyag), vagy nem volt elég ruhám, cipőm, tisztálkodóm, stb., sose volt pénz! Elitta a lelkem! 500 ezres örökségemnek is a fenekére nézett! Így, amikor 18 lettem, a nevemre írattam az árvaságit, plusz sikerült lemondani az ebédet az iskolában, de nem vallottam be, így a teljes koli díjat megkaptam, abból az ebéd rész zsebre ment.

Ha a szülő tojik a gyereke fejére, akkor neked is ilyennek kell lenned.

Az odáig oké, hogy ő viszi a kaparós jegyet, de az már nem, hogy nem foglalkozik a gyerek igényeivel.

Lehet azzal jönni, hogy menjen el dolgozni, én is akartam, és semmit nem sikerült találni...

22/L

2012. aug. 20. 19:59
 22/32 anonim ***** válasza:
Beszéld meg vele, hogy sajnálod, hogy füllentettél csak nagyon vágytál már egy kis pénzre. Egyébként is, hogy tanuld meg kezelni, ha soha nem volt a kezedben? Beszéld meg mire van szükség otthon, esetleg vásárolj be, főzz/süss valamit. Értékelni fogja, hogy költesz rá az összegből, illetve vegyél neki egy kaparósat. Ha nyer, megtarthatja. Hátha észreveszi, hogy az ajándékot nem szokás csak úgy visszakérni. Ha nem nyer, akkor pedig értékelni fogja a gesztust.
2012. aug. 20. 20:03
 23/32 A kérdező kommentje:

Köszi a válaszokat. Azt hiszem akkor megtartom...

Tud a barátomról, szereti is.

2012. aug. 20. 20:09
 24/32 anonim ***** válasza:
Vagyis ahhoz elég nagynak tart, hogy barátod legyen, de kicsinek ahhoz, hogy zsebpénz legyen nálad? Kétlem.
2012. aug. 20. 20:28
 25/32 A kérdező kommentje:

Kb 14 éves koromban lázadoztam, hogy lehessen barátom, azóta nem szólnak bele. Akkora vita volt, hogy kidobott itthonról, én meg 1 hétig nem jöttem haza.

Azóta minden oké a pasitémában, heti 2-3x nálunk alszik, nem szól bele. Mondjuk már jobb a kapcsolatunk, mint régen, szóval volt, hogy mondta, hogy most ne aludjon itt xy ok miatt.

2012. aug. 20. 20:30
 26/32 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem nálatok nagyon érvényesül az "Amilyen a mosdó, olyan a törölköző." effektus. Apukádat, ha nem is mondod ki, szemétnek tartod, de már te is felnőttél hozzá. Nem jó értelemben. A szemétséget eltanulni nem dicsőség. De a te életed, úgy tolod el, ahogy akarod.
2012. aug. 20. 21:37
 27/32 anonim ***** válasza:

Ha 14 évesen képes voltál kiharcolni, hogy lehessen ottalvós barátod, akkor 16 évesen miért nem tudod kiharcolni, hogy legyen zsebpénzed.

Akkor nem kellene ilyen "szemétséget elkövetned", hogy lenyúlod az apád pénzét.

2012. aug. 20. 22:02
 28/32 anonim ***** válasza:
Én sem tartom tisztességesnek, hogy kérdezés nélkül megtartod, de ha a helyedben lennék, valószínűleg nekem is átfutott volna az agyamon, sőt, meg is tartottam volna a pénzt. Bár borzalmasan szégyellném magam miatta, de megtettem volna. Nekem szerencsém van, édesapám is minden héten hoz nekem kaparóst, van, hogy csak az árát nyerem vissza, olyankor kicseréli nekem egy másikra, de nyertem már én is apróbb összegeket, bár én csak 1000-5000 között. Igaz én már elmúltam 18, be is válthatnám, de mindig odaadom apukámnak. Van, hogy odaadja az egész nyereményt, van, hogy vesz belőle néhány sorsjegyet és azt adja oda, és olyan is van, hogy csak egy részét adja oda, mert a másik részét elköltötte a boltban, vagy valami. Bár én zsebpénzt is kapok, így nincs égető szükségem a nyereményre, inkább csak jó érzés, hogy egy kis kapirgálással csurran-cseppen valamennyi pénz. Most nagyon elgondolkodtam, nagyon szörnyű lehet ez a helyzet. Édesanyáddal nem tudsz beszélni? Róla nem írtál semmit. Vele nem tudnád megbeszélni, hogy kapj zsebpénzt, vagy az ilyen nyereményeket, de legalábbis egy részüket te kaphasd meg? Vagy ha édesanyáddal nem, apukáddal próbáld ezt megbeszélni, hozz fel ilyen érveket, hogy néha jó lenne, ha tudnál egy vizet venni magadnak, és nem a barátodon kéne "élősködnöd" úgymond. Meg megemlíthetnéd neki, hogy soha nem tanulsz meg bánni a pénzzel, ha nem ad rá lehetőséget. Ha lenne zsebpénzed, beoszthatnád, arra költhetnéd, amire szeretnéd és amit fontosnak tartasz. Tudnád értékelni a pénzt, és sorrendet felállítani, hogy mi az a mi fontos, és mi az ami kevésbé, és mire futja a pénzedből. Ha ezt nem tanulod meg felnőtté válás előtt (ami már mindjárt ittvan, hisz 16 vagy, 2 év és főiskolára, egyetemre mész, elkerülsz otthonról, ott nem élhetsz pénz nélkül), később gondjaid lesznek a pénzügyekkel.
2012. aug. 21. 01:48
 29/32 anonim ***** válasza:
52%
Kétlem, hogy a kérdező főiskolára, egyetemre akarna menni. Nem mindenkinek az a célja, sok fiatal örül, ha elvégzi a kötelezőt, és utána övé a nagybetűs élet. Majd anyuci, apuci állja a cekket, ő meg ami kell azt "lenyúlja" mellé.
2012. aug. 21. 07:22
 30/32 anonim ***** válasza:

Jó ez így. Nem loptad el senkitől, nem hiányzik senkinek. Érezd magad jól belőle!

L22

2012. aug. 21. 12:30
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!