Nagyon szemét vagyok, hogy lenyúlom a 15. 000 ft-ot? Vagy ez így jó?
Kiskorom óta apukám hoz hetente kaparós sorsjegyet. Többször nyertem már vele, pl 100.000 ft-okat is, én sose láttam belőle semmit.
Apa egyre spórolósabb, mindig nem-et mond, ha pl szeretnék venni egy pólót a turiban (1200 ft, ennyim sincs, zsebpénzt sosem kaptam).
Szóval most szeretnék venni valamit, nem ad rá pénzt, mert "csak". És nyertem 15.000 ft-ot ezen a héten a sorsjeggyel.. Hirtelen elraktam a zsebembe és azt mondta, hogy nem nyertem.. Nem tudom, mi ütött belém, nem tudom, hogy most nagyon szemét vagyok, vagy esetleg megérdemlem.. Lelkiismeret-furdalásom van, de semmi pénzem nincs és nem is kapok.
Szerintetek?
16/L
Szerintem szemétség, hsiz tényleg apukád veszi, ő választja ki.
Ha anyagilag belefér, beszéld meg velük, hogy szeretnél zsebpénzt.
És nem tudom pontosan,de 18 év alatti gyerek úgy tudom nem jászthat szerencsjátékot,tehát nem biztos hogy neked kiadják a nyereményt.
Szerintem inkább az a szemétség, amit apud csinál, pláne, ha tényleg sokat keres.
Azért az nevetséges, hogy még 200 forintot sem ad neked, hogy esetleg inni vegyél magadnak vagy valami.
Ráadásul úgy, hogy 16 éves vagy, nem 6.
Sokat keres-ok kinek mi a sok. Ha neked még 10e sem volt a kezedben,akkor 80 is soknak tűnhet,pedig egy családot fenntartani nem kétfillér.
Nem mondom,hogy jó amit apukád csinál,mert nem jó, hogy a mai világban egyáltalán nem ismered meg a pénz használatát, a pénz értékét.
Ha nem ad zsebpénzt,akkor próbálj megeygezni, hogy mit tudom én füvet nyírsz, kocsit mosos,cipőt pucolsz stb egy kis zsebpénzért.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!