Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Tényleg egy szemét dög lennék?

Tényleg egy szemét dög lennék?

Figyelt kérdés
30 éves nő vagyok. Van egy saját házam és autóm amit sajnát pénzből vásároltam még mielőtt megismerkedtem a jelenlegi párommal, most már a vőlegényem. Januárban lesz az esküvőnk. Barátnőmmel beszélgettem és említettem neki, hogy szeretnék egy olyan szerződést ha esetleges válás után nem kell a házon, és az autón osztoznom a férjemmel. Nagyon szeretme a páromat, vele tervezem leélni az életem, de mindenki így van ezzel mikor hozzámegy, mégis rengeteg pár van akik évek múlva elválnak. Akkora bűn, hogy nem akarok osztozni azon amit a saját pénzemből vásároltam? Barátnőm szerint egy szemét vagyok ha ezt megcsinálom... mi a véleményed?
2012. júl. 18. 15:43
1 2 3
 1/24 anonim ***** válasza:
88%

Ha egyébként nem vagy irigy meg közös kasszán lesztek és nem az anyagiak dominálnak akkor természetesen nem elítélendő,ha bebiztosítod magadnak ami a tiéd.

Nem látok ebben semmi rosszat.

2012. júl. 18. 15:45
 2/24 anonim ***** válasza:
89%

Nem vagy szemét. Talán a barátnőd épp fordított helyzetben van, tehát a pasija/férje hozta az értékes dolgokat a kapcsolatba, ezért fáj neki, hogy másnál ez nem így megy.

Nagyon jól teszed, ha ezt megléped.

2012. júl. 18. 15:46
 3/24 anonim ***** válasza:
86%
Ne a barátnőddel, meg itteni idegenekkel diskurálj erről, hanem a vőlegényeddel. Neki és neked kell együttélni ezzel.
2012. júl. 18. 15:46
 4/24 anonim ***** válasza:
100%

A házasság előtt szerzett vagyon különvagyon.

Nincs is ezen mit vitatkozni.

2012. júl. 18. 15:50
 5/24 anonim ***** válasza:
94%
Utolsónak igaza van, az a tied, ha elválnátok, azokhoz semmi köze. Ha csak nem iratod pl a fél házat a nevére.
2012. júl. 18. 15:51
 6/24 anonim ***** válasza:
81%
nyugodtan vesd fel a kedves vőlegényednek...ha tényleg annyira szeretitek egymást akkor csak aláírja és nem húzza a száját vagy nem tesz megjegyzést, viszont hogyha azt mondja hogy nem írja alá, mert hogy az nem fontos bla, bla bla akkor én otthagynám mert ha netántán mégis válásra kerül a sor, akkor tényleg nagyot bukhatsz
2012. júl. 18. 15:53
 7/24 anonim ***** válasza:
76%
Miért lennél szemét? Így csak az vélekedhet, akinek közel sincs annyi anyagi java, mint neked. Teljesen normális dolog ezt egy szerződésbe foglalni. Ha a vőlegényed nomális és nem a te megszerzett vagyonodra utazik, nem fogja kifogásolni. Ha mégis, gondolkozz el az esküvőn.
2012. júl. 18. 15:57
 8/24 anonim ***** válasza:
82%
Egyáltalán nem vagy szemét. Én is ezt tenném. Ez csak elővigyázatosság.
2012. júl. 18. 16:14
 9/24 anonim ***** válasza:
59%

De ehhez szerintem nem muszáj szerződés, hiszen ez házasság előtt szerzett vagyon, vagyis ezen nem kell osztozkodnotok.

Egyébként nem vagy szemét, mi is megcsináljuk a barátommal, és én javasoltam, pedig övé a ház.

2012. júl. 18. 16:17
 10/24 anonim ***** válasza:
75%
Remélem a válaszok akkor is ilyen egyöntetűek lennének, ha egy 30 éves férfi kérdezné meg...
2012. júl. 18. 16:24
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!