Tényleg egy szemét dög lennék?
előző, attól, hogy neked ezt jelenti a házasság, másnak még jelenthet mást.
van, akinek a házasság azt jelenti, hogy onnantól csak a férfi dolgozik, a nő gyermeket nevel.
van, akinek azt jelenti, hogy maradnak külön kasszán, és mindketten dolgoznak.
van, akinek azt, hogy onnantól nem fekszenek le senki mással.
van, akinek azt, hogy nyitott kapcsolatban élnek.
van, akinek azt, hogy öt gyermeket nevelnek.
van, akinek azt, hogy egyet se.
van, akinek csak az a házasság, ami templomban kötetettt.
van, akinek már az összeköltözés egyenértékű vele.
a világ sokféle és jól is néznénk ki, ha mindenki gusztustalannak tartaná azt, amiben eltér másoktól :)
"Soha nem láttam értelmét, hiszen a házasság már maga egy "szerződés", ami arról (is) szól, hogy mindent megosztunk egymással. "
Mindent megosztunk EZUTÁN. A házassággal egy új lapot kezdünk,ami erre a lapra kerül azt válás esetén felezzük,ez a "mindent megosztunk" rész.
A törvény nem véletlenül igyekszik védeni a magánvagyont.Ebben azonban vannak hézagok,kiskapuk,ekkor jön a házassági szerződés.Ezzel a szerződéssel lezárjuk az addigi életünket,leltárba vesszük kinek mi volt,amikor közös útra lépünk.Ha ez a közös út elválik,akkor vissza tudunk ugrani a kiindulópontra,mindenki viszi,amit hozott és annak a felét,amit közösen szereztek.Nem tartom undorítónak,inkább korrektnek.
21. Nekem nem csak ezt jelenti a házasság, jelent még sok minden mást is.
Miből szűrted le, hogy számomra csak ezt jelenti?
Amúgy meg teljesen értelmetlen, amit írtál, hiszen a téma szempontjából ez teljesen irreleváns.
22. Neked meg köszönöm a "jókívánságokat", de pont ezért olyasvalakivel fogom összekötni az életem, aki sosem tenne ilyesmit.
Tudom, hogy manapság divatos mindent gyorsan csinálni: együtt vagyunk picit, hamar összebútorozunk, majd még hamarabb házasodunk. Pont ezért lett rém divatos a házassági szerződés is, mert sokan át sem gondolják a dolog súlyát, majd jönnek a problémák, dehát sebaj, a válás manapság olyan egyszerű, mint rántottát csinálni, főleg ha még papír is van róla, kinek mi jár.
Pont ezért nem látom az ég világon semmi értelmét, hogy olyan emberek kössenek házasságot, akik rögtön arra apellálnak, hogy majd ha elválnak, mi lesz.
Éljenek együtt, az nem jár semmiféle kötelezettséggel, ha meg szétválnak útjaik, nincs vita abból, kinek mi jár.
Ehhez minek házasodni?
Pont az ilyen dolgok miatt vesztette el totálisan értékét a házasság intézménye.
L/25
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!