Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Lestat nevet lehetne engedélye...

Lestat nevet lehetne engedélyeztetni? Mi a teendő, ha ezt a nevet akarom majd a fiamnak?

Figyelt kérdés
Lestár név van az anyakönyvezhetők közt, a Lestat is hasonló, szóval gondolom lehetne. Vagy van valami akadálya?
2012. aug. 19. 19:48
1 2 3 4 5 6 7 8
 51/73 anonim válasza:

Kedves kérdező, egy szülőnek elsődleges dolga az, hogy saját maga makacssága helyett a fiát/lányát helyezi előtérbe. Lehet, te most azt mondod, a fiad bizony büszke lesz a nevére, ez nem olyan biztos. Ő fiú, nem biztos hogy értékeli majd, hogy te egy karakterről akarod elnevezni őt, mert nem biztos hogy olyan könyves típus lesz.

Visszatérve a becézésekre, Őt hogy fogják becézni? Lesti? Mert az pedig elég lányos, akár a Juli is, ahogy te említetted. Azt pedig te sem tilthatod meg senkinek, hogy becézzék a gyereked.

Csak előre szólok, hogy ez miatt pszichológushoz fogsz járni a gyerekkel, lehet hogy iskolában dolgozol, de fogalmad sincs arról, hogy mi folyik a középiskolában a gyerekek között. Van akit azért csúfolnak, mert kövér, vagy mert vörös a haja, vagy mert szeplős, de azért is csúfolkodnak, ha valaki jól öltözött, vékony vagy épp szőke a haja, esetleg okos, vagy mert kitűnik a nevével. A te gyerekedet például a neve miatt fogják, annak ellenére ha még más "hibája" is lesz. Tudom ezt szörnyű így hallani, de ez az igazság, én átéltem ezt, Szvetlánának hívnak, az iskolában Sztálin lánya néven futottam, és most gyermekpszichológus vagyok, és bizony volt szerencsém találkozni olyan gyerekkel, aki a neve miatt volt szorongó és zárkózott. Mondjuk az a vezetékneve volt, ettől függetlenül elképzelhető hogy a keresztneve miatt lesz ilyen, ezért nem tanácsolják sokan, hogy adjunk a gyermekeinknek olyan extrém neveket, mint amilyen ez is.

2012. aug. 20. 16:32
 52/73 anonim ***** válasza:
És mostmár ideje lenne válaszolni a mi kérdésünkre is szerintem, mert én kíváncsi vagyok mivel fogod nyugtatni a gyereked, ha szégyenkezni fog a neve miatt
2012. aug. 20. 16:34
 53/73 anonim ***** válasza:
Például a Bugyi vezetéknévhez elég vicces lenne a Lestat név.
2012. aug. 20. 16:43
 54/73 anonim ***** válasza:
100%
Nem tudom, milyen vezetéknévhez kellene, de ha a vezetéknév Nagy, akkor a Zsakfos lenne hozzá a legmenőbb.
2012. aug. 20. 17:16
 55/73 anonim ***** válasza:

Kérdező, nem tudhatod, hogy milyen primkó gyerekek lesznek a Lesztát osztály/évfolyam/iskolatársai. Elég lesz 1-2 ilyen, és kész a cikizés. Önző vagy, mert neked az tetszik, rendben, végül is..

Azt fogod neki mondani, hogy különleges név, és gondolom belé fogod nevelni azt is, hogy ő is különleges. Na mindegy, szegény kisfiú.

Azért boldog babavárást! :)

2012. aug. 20. 17:23
 56/73 anonim ***** válasza:
100%

Csodálkozom, hogy 6 oldalon még senki se hívta fel a kérdező figyelmét, hogy a Lestat nevet, mivel francia, Lesztá-nak kell ejteni (az amcsi tomkrúzos filmben nem emlékszem hogy ejtették, de ha t-vel a végén is, akkor se úgy a helyes) szóval ha a vámpírok miatt tetszik a név, akkor igenis Lesztá lenne. Vagy Leszta esetleg.

Ez hogy hangzik már? Szerintem borzalmas!

Nem értem a mai hülye névadási szokásokat, de az MTA se szerintem, mert ovlastam a minap, hogy szigorítanak a szabályokon, mert manapság túl sok hülye kérés jön be :)

2012. aug. 20. 17:35
 57/73 anonim ***** válasza:
48%

17:35

Ha láttál az írónővel valaha interjút, tudnád, hogy ő is t-vel a végén ejti. És mivel ezt ő kreálta, bárhogy kiejtheti a nevet. Más népek nem nagyon mennek a falnak a nevektől.

2012. aug. 20. 17:46
 58/73 anonim ***** válasza:
Nem mennek falnak a névtől ez igaz, de más népeknél a vezetéknévvel együtt elfogadható a név, én pedig kétlem, hogy létezik olyan magyar vezetéknév, amihez ez a név passzolna.
2012. aug. 20. 17:47
 59/73 anonim ***** válasza:

Nem láttam az írónővel interjút, de mivel Lestat francia anyanyelvű és onnan ered a családja, mertem feltételezni hogy a nevét is úgy kell ejteni.

Szerintem egyébként jó név, csak nem gyereknek hanem fiktív karaktereknek :)

2012. aug. 20. 20:51
 60/73 anonim ***** válasza:
lehet Lakatos a vezetéknév. ahhoz kifejezetten passzol:))) vagy Kolompár.
2012. aug. 20. 21:31
1 2 3 4 5 6 7 8

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!