Lestat nevet lehetne engedélyeztetni? Mi a teendő, ha ezt a nevet akarom majd a fiamnak?
Hány éves vagy?
12?
és hogy gondolod azt, hogy illik is az emberhez?
netán vámpírok vagytok? Az én lányomat Lilithnek fogják hívni, mert ő volt az első női vámpír. DE MÉG EZ IS JOBB LESZ A LESTÁTNÁL!
És ha a gyereked egy pattanásos dagadt kocka lesz?
nem tudod milyen személyisége/kinézete lesz ! de tedd tönkre az életét születésétől fogva, gyerünk:D
Hogy a kérdésre válaszoljak, van némi akadálya, nagyon sok időbe fog telni, mire engedélyezik, megfelelő indoklással kell beadnod a kérvényt, és akkor is úgy lesz engedélyezve, hogy fonetikusan kell leírni, például ilyen a Jessica, magyar megfelelővel Dzsesszika. Komolyan azt akarod hogy ilyen legyen a te Lestat-odból is?
Egyébként, én fura nevű lány vagyok, azt hiszem 1-2 hasonló van még az országban, akit így hívnak, és ne tudd meg milyen rossz gyermekkorom volt. Engem Tyimeskének hívnak, régi magyar név, tehát nem is külföldi meg semmi ilyesmi, illik a vezetéknévhez, mégis azt mondom, jobban örültem volna egy Annának vagy Sárának, mert ötször le kellett betűzni a nevem, visszakérdeztek, és ez nagyon zavaró, gondolom meg tudod érteni.
Nem szeretnélek lebeszélni a névről, hisz jogod van olyan nevet választani a gyerekednek, amilyet szeretnél. Csak elmondom a véleményem, és a személyes tapasztalatom.
Az én szüleim is nagyon szerették a nevem, most is imádják, és azt hiszem te is így vagy ezzel a névvel, sőt, minden szülő így van azzal a névvel, amit a gyermekének választ, mégis azt mondom neked, és mindenki másnak, aki ilyen jellegű nevet választ a gyermekének: ne tegye, mert a névvel együtt szörnyű életet is ad a gyereknek, sokan kinézik az ilyen gyereket/felnőttet, sokan azt hiszik, ez miatt lesz kivételes a gyerek, de ez nem a néven, hanem a neveltetésen múlik. Ha úgy neveled a gyereket, ahogy azt kell, akkor tökéletes élete lesz, ha Gábornak hívják, ha Lestatnak.
Nos, csak kérlek gondold át ezt, hogy biztos akarod te hallgatni majd a sírását, hogy mennyien lenézik, kinézik őt az iskolában/munkahelyén?
Volt aki tanácsolta, hogy add legalább második névnek, én is ezt mondom. Ha annyira tetszik a név, hát legyen, de adj neki egy másik nevet is, és amelyik tetszeni fog neki, azt használja.
Velem alaposan kitoltak, csak egy nevem van. Sajnos.
Készítsd elő a terepet!
Kérvényezd, hogy a saját neved hadd legyen Lestat!
Mire a fiad megszületik, már te is látni fogod ennek a névnek az előnyeit!
Kérdező, menj el ebből az országból, és azt a nevet adhatod a gyerekednek, amit akarsz. Ezt jóindulatból mondom, mert a magyar agy mindent lök ki magából, és képtelen értelmes gondolkodásra.
Mert egyrészt még a legtucatabb nevű egyént is fogják csúfolni valami miatt. (Ha visszamehetnénk az időben, én speciel jobban örültem volna, ha a nevem miatt csúfolnak, nem egyéb miatt.)
Másrészt a gyerek a csököttagyú szüleitől tanulja meg, hogy aki más, azt le kell nézni, és tudatni kell vele, hogy le van nézve.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!