Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Lestat nevet lehetne engedélye...

Lestat nevet lehetne engedélyeztetni? Mi a teendő, ha ezt a nevet akarom majd a fiamnak?

Figyelt kérdés
Lestár név van az anyakönyvezhetők közt, a Lestat is hasonló, szóval gondolom lehetne. Vagy van valami akadálya?
2012. aug. 19. 19:48
1 2 3 4 5 6 7 8
 31/73 anonim ***** válasza:
90%

Szerintem itt senki sem irigy, egyszerűen leírták a véleményüket, és hozzá teszem, jogosan írtak hideget, na meg kevés meleget. Elhiszem, hogy nem akarsz tömeg nevet, de a Te gyereked is olyan lesz mint a többi, akinek pl. Lacika vagy Sanyika, esetleg Pistike a neve. Vannak kevésbé kilógó nevek, amikkel jobban járna a gyerek, de ha minden áron csúfoltatni akarod a gyerekedet, és hogy kiközösítsék, hajrá!

Nekem csak egy kérdésem van, de gondolom nem jön rá a válasz:

HA felkerül suliba, és elkezdik szétcincálni az osztálytársak, mégis mit fogsz válaszolni, ha rákérdez, hogy miért szúrtál ki vele? Hiába mondod neki, hogy figyelj kicsim, ez egy szép név, és különleges, a többiek pedig hü**ék, mert piszkálnak emiatt?! Ezzel nem fogod vigasztalni, egy zárkózott, örök szorongó gyereked lesz, ami esetleg kihat majd a felnőtt korára is. HA ezt szeretnéd, tedd. Sok sikert hozzá.

2012. aug. 20. 09:53
 32/73 anonim ***** válasza:
93%

Engedélyeztetni kell a nevet, de ahogy a Frodót meg a többit megengedték, talán ezt is fogják...

Viszont nem árt megjegyezni, hogy csak a magyar kiejtésnek megfelelően lehet írni.

Nem Jessica, hanem Dzsesszika.

Nem Lestat, hanem Lesztát.

Lesz tátogás, ha meglátják...

Na, hagyjuk...

Magyar ember miért nem tud normális magyar nevet adni a gyerekének?!?!

Itthon nem röhögik ki, mindenhol máshol széles e világban pedig ennek van egzotikus hangzása, nem a Kevinnek meg a Dzsesszikának...

2012. aug. 20. 10:36
 33/73 anonim ***** válasza:
90%

"Magyar ember miért nem tud normális magyar nevet adni a gyerekének?!?!"

Úgy látszik, elfelejtődött, hogy a gyerek nem egy háziállat vagy egy műalkotás, aminek frappáns hangzatos nevet kell adni, hogy a szülője kitűnjön vele. Aztán ha a gyerek nem teljesít a nevéhez méltóan, akkor nyugodtan lehet a gyereket, vagy épp a csillagok állását hibáztatni, hogy a gyerek nem nőtt fel a magasztos nevéhez, ahelyett, hogy a nevelésben keresnék a megoldást.

Nem lenne jobb, ha ő maga keresné meg, hogy mivel emelkedhetne ki az átlagosságból, mint egy előre megtervezett, a szülő ízlését tükröző dologgal? Na ugye.

2012. aug. 20. 11:06
 34/73 anonim ***** válasza:

Az a baj, hogy engedélyeztetni kell.Mondjuk, nem értem miért kell egy számomra senkitől engedélyt kérnem, elnevezhetem-e mondjuk, Cserszömörcének a gyermekem?

Na mindegy, szóval bemész a hivatalba és megkérdezi az ügyintéző, miért akarod ezt a nevet?És mit mondanál indoklásul, hogy "azért, mert vámpírok vagyunk, kérem szépen!"?

Szívesen megnézném, milyen pofát vágna az ügyintéző :D

2012. aug. 20. 11:19
 35/73 A kérdező kommentje:

Utánakérdeztem, reggel választ kaptam, hogy valószínűleg Lesztat-ként szerepelhetne, de ez még csak egy nemhivatalos válasz. És ugyebár nyugodtan írhatom Lestat-nak bárhol, épp csak az anyakönyvi kivonatban lesz sz-el írva.

Ti meg sose adtok választ, hogy ugyan miért csúfolható ez a név? Mert csak dumáltok, és fogalmatok sincs... Ez nem olyan szintű mint egy Orália. Manapság meg már minden 3. gyereknek különös neve van, nektek nem tűnt még fel? Krvára senki nem csúfolja őket, hanem tetszik más gyerekeknek az ilyesmi név.

2012. aug. 20. 12:39
 36/73 anonim ***** válasza:

Hidd el, dehogynem csúfolnak. Aki tudni fogja hogy te egy vámpírról nevezted el, azonnal indul a háború, és ez nem jó dolog. Én nem kötekedésből írom ezt, jogod van olyan nevet adni a gyereknek, amilyet szeretnél.:)

Nem a névtől, hanem a neveltetéstől válik különlegessé egy gyerek. Jut eszembe, az apa mit szól a névhez? Neki is annyira tetszik mint neked?

Egyébként, te sem adsz választ arra, hogy mit fogsz mondani, amikor a gyereked sírva megy haza az iskolából/óvodából (mert már ott is megy keményen a csúfolás), és azt kérdezi tőled, hogy "miért csúfolnak, miért szekálnak? Csak nem a nevem miatt?" Tudod mennyire fog utálni azért, hogy ilyen nevet adsz neki?

Tudod van ezer más hordozhatóbb név is, nem értem miért pont ezt választod, aminek semmi hangzása nincs és ráadásul csúnya, nem férfias név. Kíváncsi vagyok, mi a vezetéknév, mennyire illik hozzá. Mert egy Takácshoz vagy bármilyen magyarosabb névhez egyáltalán nem passzol.

Remélem nem sértődtél meg, csak a véleményem, hogy ezzel alaposan elbszod a gyereked életét

2012. aug. 20. 12:57
 37/73 anonim ***** válasza:
83%

Azért mert egy idióta név, és mivel úgy látszik te nem voltál fiatal, az itt válaszolók pedig igen, így tudják, hogy az emberi természet gonoszsága miatt Lesztát nevű gyerekedet akkora attrocitások érnék a suliban, hogy a pszichológus is az arcába temetné a kezét, ha megtudná, hogy ennek ez az idióta név az oka. Csak az a piszkálódás épp nem azért menne, mert kicsi/nagy/kövér/sovány/csúnya, hanem mert a neve egyszerűen idióta! És ha ezt a válaszadók 95%-a mondja (a maradék 5% pedig eleve utálja ezt az országot.. tűnődöm mit keresnek itt?), akkor hidd el, nem a többség a hülye.

De nyugodtan add a fiadnak ezt a nevet. Majd meglátod pár év múlva. Csak jusson eszedbe, hogy mi figyelmeztettünk, hogy ez lesz. Mert szinte biztos, hogy a fiadat komoly megszólások fogják érni.

Az, meghogy felhoztál egy méghülyébb nevet, nem mentség arra, hogy te is azt adj a gyerekednek. Ha velem így kib*szott volna anyukám, tuti, hogy kamaszkorom óta köszönőviszonyban sem lennék vele...

2012. aug. 20. 13:02
 38/73 anonim válasza:
52%

Lehet hogy most ezren le fognak pontozni, de nekem tetszik a név.:) Szép a hangzása, viszont egyetértek az előzőkkel, egy magyarnak nem való. Úgy tudom ezt a nevet még külföldön se adják a gyerekeknek, nemhogy itthon. Értem én, hogy megszállottan szereted azt a vámpíros könyvet vagy mi is az, és hogy tetszik a név, de gondolj csak bele, te egy karakterről akarod a gyerekedet elnevezni? Nem valami kreatív ötlet.

Én is megkérdezem, ahogy sokan mások is előttem: Mit fogsz válaszolni, ha kérdezi hogy kiről kapta a nevét? "Hát kisfiam egy vámpírról" És ha azt kérdezi, hogy miért közösítik ki ennyien? "Azért fiam, mert azt hiszik vámpír vagy, vagy mert túl különleges a neved, de ne félj mi így is szeretünk" Az már senkit nem zavar majd, ha neki pont emiatt nem lesznek barátai, hidd el ilyen is megeshet, a magyarok már csak ilyenek.

Lehet, hogy te most azt hiszed, jót teszel azzal, ha ilyen nevet adsz neki, ettől lesz különleges, de tudd meg hogy nem, mindenhol ki fogják nézni a sorból a neve miatt, iskolában/munkahelyen egyaránt. És tudom, ez most hihetetlenül hangzik, de tényleg így van, tapasztaltam már, nekem is ilyen karakternevet adtak, és az iskolás éveim ez miatt hasonlítottak a pokolra.

Én elhiszem hogy tetszik a név, nekem sincs semmi bajom vele, csak könyörgöm, legalább tolj be elé egy magyarosabb nevet is, hagy döntse majd el a gyereked, hogy melyiket szeretné használni.

2012. aug. 20. 13:07
 39/73 anonim ***** válasza:
92%
Szerintem én a fiamat Kovács HarryPotter-nek fogom elkereszteli. IMÁDOMAHERRIPOTTERT!!!!!!! Ti nem? *-*
2012. aug. 20. 13:16
 40/73 anonim ***** válasza:
Abba gondolj bele, hogy magaddal is ugyan úgy kiszúrsz, mint a gyerekeddel, mert egy - egy nehéz nap után hazajön a fiad, és kikészül, sír, lelkileg tönkre teszik, csak azért mert nem voltál hajlandó tágítani a névtől. Este 10kor még jönnek majd a Miért-ek, és mi lesz a megoldás, ha csúfolják? Bemész másnap a tanító nénihez és panaszt teszel, hogy Lesztátot bántják a neve miatt? Tőlem aztán lehet a fiad akár Dzsúliusz Dzsunior Dzsekk is, kb az ilyenekkel ér fel, ami nem baj, de jusson eszedbe a névválasztási bakid, úgy 6-7 év múlva is.
2012. aug. 20. 13:23
1 2 3 4 5 6 7 8

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!