Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Családért feladni a sulit?

Családért feladni a sulit?

Figyelt kérdés
Segítséget szeretnék kérni, főleg véleményekre vagyok kíváncsi. Van egy főiskolai társam aki kínai származású. Nyáron hazautazott a családjához (tudni kell róla, hogy már nem kínai állampolgár). Azt mondta augusztus 10-én jön vissza. Ez azért fontos, mert a diplomamunkánkat (külföldön tanulok, és itt párban is lehet írni a diplomamunkákat) szeptember 1-jén le kell adni ellenőrzésre (ha nem adjuk le akkor, legközelebb csak jövő félévben lesz rá lehetőség). Viszont hiába keresem, írtam neki e-mail, levelet Facebookon, plusz próbáltam hívni, de semmi. Szerintem meghosszabbította az utazását. A vízuma elvileg érvényes szeptember végéig. Tudom, hogy a családja nagyon fontos neki, plusz édesanyja beteg is. Szóval biztos vagyok benne, hogy később jön haza, valószínűleg ő nem emlékszik a szept. 1. határidőre. Viszont most nem tudom mit csináljak, nekem fontos lenne még idén megszerezni a diplomát. Ha nem jelentkezik pár napon belül, akkor nem lesz idő befejezni együtt. Én be fogom fejezni, de az akkor az én munkám lesz, így ha visszajön, kénytelen lesz elfogadni azt amit én írtam.. (Egyébként ez teljesen jó nekem, végül is a munka 80% már készen van). Viszont nem tudom mit tegyek. Tudom, hogy a család fontos, de nem tudom, hogy ha nem ér vissza időben halasszam-e el a leadást vagy ne törődjek vele és adjam le most szeptemberben a munkát? (Ha ő nincs ott leadáskor, akkor nem mehet szemináriumra, ami azt jelenti, hogy írhat magának egy új diplomamunkát). Ti mit gondoltok erről, mit csinálnátok a helyemben?

2012. aug. 17. 10:50
1 2
 11/16 A kérdező kommentje:
Igazából a gond, hogy volt repjegye augusztus 10-re, de nem jött haza akkor, legalábbis akkor biztos válaszolt volna legalább a telefonra. Főleg, hogy már 7 nap eltelt, szóval ha itt lenne, akkor ennyi idő csak elég kicsomagolni meg ilyenek. Azt megértem, hogy Kínából nem jelentkezik, a Facebookon nem tudtam (pedig logikus), viszont lehet, hogy gép sincs a közelben, plusz szerintem nem vitte magával az mobilját, mert folyamatosan azt mondja, hogy nem elérhető a hívott szám. Szóval lehet, hogy csak nem tud elérni. Télen volt itt az anyukája, akkor is minden követ megmozdított, hogy a vízum lejárta után még maradhasson egy hónapot az anyukája, de nem sikerült. Tudom, hogy beteg volt nyár elején lehet, hogy rosszabb lett.. De igazatok van, ő is tudja mik a szabályok, szóval ha nem ér vissza akkor azért nem fogok fél évet várni.
2012. aug. 17. 11:32
 12/16 anonim ***** válasza:
18%
túl hosszú
2012. aug. 17. 11:32
 13/16 A kérdező kommentje:

Köszönöm mindenkinek a választ, akkor reménykedek, hogy hazajön ha nem akkor meg leadom egyedül.

(Valaki kérdezte: igen leadhatom egyedül is, viszont akkor ő neki már nem lesz munka amit leadhatna januárban.)

2012. aug. 17. 11:35
 14/16 A kérdező kommentje:
Bocsánat nem szeptember 1. hanem 3. a leadás az ellenőrzésre. (Október 1 a szeminárium, kicsit összekevertem).
2012. aug. 17. 16:50
 15/16 anonim ***** válasza:

Egy valamit tudnod kell! Kínában a kormány rendeletben tiltotta be a facebook használatát, kivéve Hongkongban! Ezt több kínai embertől is hallom, mikor nemzetközi chatekre járok. Ezzel legyél tisztában, facebookon NEM fogod tudni elérni! Sok helyen a teljes információáramlást blokkolják, így lehet hogy a telefonján sem érheted el, és önhibáján kívül!

Ettől függetlenül azt ajánlom, fejezd csak be a munkádat, és ha hazaér időre, egyezzetek meg normálisan. Ha az eddigi munkában benne volt, én hagynám azt a fene 20%-ot, és osztozzatok meg rajta. Elég mocsok világban élünk, szerintem ne azon a 20%-on múljon egyikőtöké sem.

2012. aug. 17. 21:14
 16/16 A kérdező kommentje:
Küldtem neki e-mailt is (az iskolai e-mailcímre), plusz hívtam telefonon is. Ezzel nem is lett volna gond. Ráadásul nem a 20% megírásával van a gond hanem azzal, hogy emlékeim szerint aug.10-re volt repjegye. Egyébként meg az egésznek annyi, én hülye vártam utolsó pillanatig, hogy jelentkezik, aztán írtam a tanárnak aki viszont szabadságon van így az egészet feljthetem el, megyek januárban..
2012. aug. 23. 15:05
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!