Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Hogyan vidítsam fel, adjak...

Hogyan vidítsam fel, adjak neki életkedvet? Kezdi feladni.

Figyelt kérdés

Nagymamámról van szó. Semmi rosszat nem tudok Rá mondani, egy olyan nagymama volt (és szerencsére még van) amilyent mindenki szeretne...szerető, sütit sütő, törődő...aztán megbetegedett, 11 éve egyre romlik az állapota. Már nem tud kijárni a házból 10 éve, mivel nem tud lemenni a lépcsőn (4.emeleten laknak)...Mostanában pszichésen is kezdett összeomolni, folyton azt mondja, jobb lenne ha már meghalna, ő már nem kell senkinek, csak egy rakás csőd...gondoltam hétvégén csinálhatnánk valami különlegeset, de nem tudom mit. Sütés főzés kizárva...de gondoltam, hogy elvinném taxival a városi parkba egyet nézelődni, de az a probléma ha nem érzi jól magát nem tudom levinni az emeletről...

Mit tegyek? érzem, hogy elhagyja magát...

21-L

2011. szept. 1. 09:11
 1/9 anonim ***** válasza:
10 év alatt miért nem költözött át földszinti lakásba? :(
2011. szept. 1. 09:16
 2/9 anonim ***** válasza:
Ez a legjobb, amit tehetsz, h kimozdítod.
2011. szept. 1. 09:17
 3/9 anonim ***** válasza:
Valóban vidd el valahova. Vagy nem tudom milyen állapotban van egyébként, de megkérheted, hogy süssön neked valami finomat, mert azt a valamit csak ő tudja olyan jól elkészíteni. Nem azt mondom, hogy dolgoztasd, hanem csak érd el, hogy azt érezze, hogy fontos. Hogy szükség van rá.
2011. szept. 1. 09:21
 4/9 A kérdező kommentje:

Nem találtak olyan lakást...egyrészt. Másrészt meg nem akart menni...:-S

Előfordulhat, hogy nem tudom kimozdítani, akkor mi legyen? :(

2011. szept. 1. 09:22
 5/9 anonim ***** válasza:

Betegszállító céggel beszéljetek, szerintem ha egy ilyen autót elkapsz az utcán, a mentősök némi apróért szívesen vállalnak magánfuvart bárhova, csak legyen plusz pénzük.

De betegszállító legyen, ne OMSZ-os mentő!

Rokon dolgozik ilyen cégnél és tényleg bármire kaphatóak a mentősök némi pénzért.

2011. szept. 1. 09:22
 6/9 A kérdező kommentje:

Régebben mindig sütött, most már nem tud kavargatni, hamar belefárad, ezért írtam, hogy ez nem jó...

Mindig mondom neki, hogy m ennyire szeretem, mindennap átmegyek hozza.

Csak nekem is kezdődik az egyetem, hamarosan utazom el...félek akkor mi lesz, nagyon ragaszkodik hozzám...

2011. szept. 1. 09:23
 7/9 anonim ***** válasza:

Akkor kérd meg, hogy tanítson meg Neked egy-két dolgot sütni-főzni, amit szeretsz és Ő szokott csinálni. Akkor az neki nem megerőltető, mert Te csinálod, de Ő adhatja az utasításokat.

Aztán meg vehetsz elő régi fényképeket és nézegethetitek együtt, egy csomó arcot talán csak Ő fog ismerni.

2011. szept. 1. 14:16
 8/9 A kérdező kommentje:

szoktuk a fényképeket nézegetni:) Talán mégis főzés lesz, bár nem biztos...

köszönöm:)

2011. szept. 1. 14:53
 9/9 anonim ***** válasza:
Ne haragudj hogy késön válaszolok, de eszembe jutott valami. Menjetek el a nagyival az orvoshoz, ugyanis kezdödö depressziója van. Ma már nagyon jó gyógyszerek vannak e betegség kezelésére. Gyógyszeres kezelés nélkül romlani fog az állapota !!!!!!!!!!!! Tapasztalatból mondom. Sok sikert a továbbiakban =)
2011. szept. 4. 13:48

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!