Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Nem bírom szeretni a kisbabám...

Nem bírom szeretni a kisbabám - volt valaki hasonló helyzetben?

Figyelt kérdés

Már 8 hónapos, és nem érzem, hogy kötődnék hozzá. A terhesség alatt is idegennek éreztem a testemben, de mindenki azzal nyugtatott, majd ha a karomban tartom, más lesz. Az is furcsa volt, semmi meghatót nem éreztem. Csak örültem, hogy kint van. Pedig sokszor elképzeltem, milyen lesz.

Nem volt tervezett gyerek. Évek óta együtt vagyunk a párommal, csak épp beszéltük, hogy majd egyszer a jövőben lesz gyerekünk, mikor kiderült: teherbe estem (mindig védekeztünk). Elvetetni végül nem vetettük el (bár én elég sokáig fontolgattam), mert anyagi okok nem voltak ellene, és teljesen nem voltunk elzárkózva a témától. Nem beszélve a nagyszülői fogadtatásról mindkét oldalról.

Szoptatni nem szoptattam, mert nem bírtam elviselni, pár kísérlet után felhagytam vele. Idegenkedtem, végül fejtem magam és tápot evett. Anyósom szerint ezzel is csak elidegenítem magamtól.

Most még itthon vagyok vele, de hamarosan bölcsis lesz. Már nagyon vágyom vissza a munkahelyemre. Azelőtt nem szerettem annyira, de már minden jó volna, csak ne itthon legyek kismamaként. A párom nem ért meg engem, ő odavan a lányunkért, nem érti, miért menekülök vissza dolgozni. Beszéltem már vele a dolgokról, de nem vesz komolyan, szerinte csak eltúlzom, majd beleszokom. De mikor? A barátnőim szülés utáni depresszióval "diagnosztizáltak", de nem értik meg, én ezt nem átmeneti dolognak élem meg, hanem nem érzem magam anyának. És nem érzem magamhoz közel a gyerekemet. Voltam pszichológusnál beszélgetni erről, sok újat nem mondott nekem. Mit tehetek?

28N

2012. aug. 11. 18:12
1 2 3
 11/29 anonim ***** válasza:
88%

Írta, hogy nem tervezett baba volt..ha elveteti akkor is dobáljátok rá a sz*rt, ha örökbeadja akkor is, ha megtartja, és próbálja megoldani a problémát akkor is! Szemetek vagytok nagyon!!! Nemhogy segítenétek tanáccsal a kérdezőt!! Remélem ti nem fogtok szaporodni

Kérdező!

Sajnos segíteni nem tudok neked (nem vagyok anya), annyit tudok tanácsolni, hogy keress fel másik pszichológust. Nekem mikor problémám volt csak a 4. tudott segíteni, szóval ne keseredj el.

2012. aug. 11. 18:52
 12/29 anonim ***** válasza:
58%

Minden ember előítéletes, nem kell felháborodni, egyébként javítanám a választ azzal, hogy időben jöjjön rá, mielőtt késő...és nem bántani akartalak ezzel....

De simán lehet depi is attól, hogy nem ideiglenes...

2012. aug. 11. 18:58
 13/29 anonim ***** válasza:
85%
Ha beteg aggódsz érte, ha sÍr rosszul érzed magad? Szerintem szereted, kötődsz hozzá, csak nem tudod a helyzetet kezelni.Én is, minél nagyobb, annál jobban érzem, hogy szeretem, de ez a baba korszak nekem is egy furi állapot volt.Én is ki voltam, mert nem voltam az az igazi anya, ha elesett én nem sÍrtam vele, nem rágtam a körmöm oltások előtt, hogy jaj fájni fog neki. 2 éves most, már nagyon jól elvagyunk, imádom. Van egy ismerősöm, nagyon jó a kamasz gyerekével a kapcsolata, ő mesélte, hogy a baba kort ugyanúgy élte meg, ahogy én. Egyébként én ki voltam, hogy nincs már rám szükség, hiába volt ott a fiam, akinek igen, akkor is értéktelennek éreztem magam. Ne izgulj ember vagy, érzésekkel és inkább beszélj róla, minthogy magadba tartsd pár ilyen idióta miatt, aki megszól, mert lehet segÍteni.
2012. aug. 11. 18:59
 14/29 anonim ***** válasza:
13%
add örökbe... még így is jobb neki, mintha nem szerető közegben nő fel...
2012. aug. 11. 19:02
 15/29 anonim ***** válasza:
68%
Első gyermeknél nagyon nehéz megszokni,hogy le kell mondanod sokmindenről,hogy felborul az addig megszokott életed,hogy kialvatlan vagy,hogy be vagy zárva a négy fal közé,hogy alig vagy társaságban.Ezeket idővel el fogod fogadni,addig nehéz,de hidd el menni fog.Próbálj meg időközönként elmenni valahova,csinálj néha olyan programot,ami feltölt és meglátod jobban érzed majd magad.Hívd át a barátnőidet,barátkozz kisgyermekesekkel.Minden a helyére fog állni és biztos,hogy szereted a gyermekedet,inkább a bezártsággal van probléma.
2012. aug. 11. 19:06
 16/29 anonim ***** válasza:
13%
Add örökbe ha nem köll.
2012. aug. 11. 19:07
 17/29 anonim ***** válasza:
82%
Kérdező, itt nem értik a problémádat, nem olvassák elég figyelmesen a kommentjeidet. A gond az, hogy kislányod született fiú helyett. én pont így jártam évtizedekkel ezelőtt. Bele voltam betegedve, hogy lányom lett, úgy éreztem, nem tudom szeretni. később született egy kisfiam is, annyira boldog voltam.....ma is nagyon szeretem a fiamat, de a lányomnál nincs csodálatosabb ember. Ő a legjobb barátnőm, bár már saját családja van, együtt járunk vásárolni, sokat beszélgetünk, és bármi bajom volt, ő mindig mellettem állt. Ma már hihetetlen számomra, hogy tudtam nem szeretni...szégyellem magam még ennyi idő távlatából is. De megértelek! Majd meglátod, milyen jó, ha az embernek lánya van. Milyen más az unokákkal is, hiszen a lányos anya ott lehet az unoka mellett, segíthet, babázhat, nincs annyi konfliktus, mint fiús anyuka és meny közt. Meglátod, igazam lesz!
2012. aug. 11. 19:39
 18/29 anonim ***** válasza:
93%

Szia!

Én 20 évesen estem teherbe. Nem volt tervezve, de mi felelőtlenek voltunk. Megtartottuk.

Én már a pocakban is szerettem őt, bár lányt akartam és mikor kiderült, hogy fiú elkenődtem. Azóta is bűntudatom van miatta.

Mikor megszületett azt se tudtam mit kezdjek vele (: De minden ment magától mint a karikacsapás.

De nagyon hiányzik az az időszak mikor még gondtalan életet élhettem. Ezt nem mondom senkinek sem, mert manapság mindenki szuperanyuka és aki nem úszik a boldogságban rózsíszín pukifelhőkben az nem is ember.

Itt leírom, hogy sokszor elképzelem milyen lenne az életem ha nem szültem volna. Ha akkor odafigyelek vagy ha egyszerűen nem megyek arra a szórakozóhelyre ahol megismerkedtem a férjemmel. Viszont a végére rájövök, hogy nem cserélném vissza semmi pénzért.

Ha ránézel a kislányodra mire gondolsz? Érzel szeretetet?

2012. aug. 11. 20:13
 19/29 anonim ***** válasza:
58%
De legalább elmondtad mit érzel.Nem fogod szeretni,ha már a hasadban nem érezted azt a féltést szeretetet gyengédséget iránta már nem is fogod.Számomra az idegen mert "fiút akartam".Aki gyereket akar annak tök mindegy milyen nemű.A kislányt sajnálom,mert ő aztán igazán nem tehet róla,nem váltott ki belőled anyai érzéseket.A szerencse az, legalább a párod oda van érte.
2012. aug. 11. 20:25
 20/29 anonim ***** válasza:
68%
Majmokkal voltak kísérletek, hogy anya nélkül nevelték őket.(anya-gyerek kapcsolat nem volt mégsem rendben a kezdetekkor?)Ezek a majmok az 1 kölykükkel nem foglalkoztak, elhagyták.A 2.-kal már igen, de durván bántak velük.Aztán a többedikkel már normálisan viseldkedtek. Ha nem volt minta, bele kell tanulni.Gondolom, ha vmi miatt törlődött a minta, akkor is. Én így jártam: 1. gyerekem sérült lett.Nem szerettem.Aztán egyszer csak nagy baja lett, és akkor megszerettem, de párhónap múlva elmúlt.Mondták, kellene egy egészséges is, az rendbehozna.Lett. Egy sem nem szép, sem nem okos, átlagos gyermek.Megint nem szerettem, csak jó 1 év elteltével kicsit,de a sérültet akkorra talán kicsit jobban. Lett egy 3. is, véletlen. Le sem tehettem biz okok miatt egész nap, nagyon veszélyes, stresszes időszakba kerültünk.Ezt a gyereket már kezdetektől imádtam,és pár hónap elteltével a nagytestvéreit is ugyanúgy megszerettem. Máig nem értem, hogy történt ez, miért. Szerencsére gyorsan jöttek egymás után, de a sérültnek így is kiesett 4 év...Nem tudtam, mit tehetnék, álcáztam, de biztos érezték.Most már minden rendben, de az a kiesett időszak, főleg egy kislánynál! Én akkor zökkentem ki ebből átmenetileg, amikor baj érte őket.A 3.-ra pedig kialakult ez a hiányzó ösztön,és akkor már kiterjedt a többiekre is. Nálam szerintem az indította be a dolgokat, hogy a kicsi betegsége miatt 1 hónapig összezárva éltem vele szinte teljesen elszigetelve, állandó félelemben, mi lesz vele.
2012. aug. 11. 20:25
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!