Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Megéri gyereket szülni?

Megéri gyereket szülni?

Figyelt kérdés

a szülés rettentően fáj és az azt megelőző 9 hónap sem túl kellemes, főleg,ha minden reggel hánysz. egyre nehezebb "létezni", hátfájások és stb.

megváltozik a tested,kövérebb leszel(vannak akik szülés után hamar visszanyerik a régi alakjukat, de valljuk be kevés embernek adatik meg)a melled sem lesz már olyan szép,mint régen, megjelennek a terhességi csíkok, szexelni sem tudsz az első pár hónapban.

aztán elkezdődik a gyerekfelvigyázás, kinek milyen lesz a csemetéje, de van aki alig tud aludni rendesen pár órát, stresszes, fáradt lesz és ebből adódóan lesznek otthon a férjjel is veszekedések.

oda kellene figyelni a párunkra is, de mivel minden a nő nyakába zúdul így elég nehéz, benne van a pakliban,hogy a csávó félredug vagy egyszerűen lelép semmi következmény nélkül.

megéri ez? a kisbaba kárpótolhat mindenért?

2012. aug. 11. 15:02
1 2 3 4
 31/33 anonim ***** válasza:
79%

Amikor eldöntöttük, h gyereket szeretnénk, egyáltalán nem gondolkoztunk azon, h megéri-e vagy sem. Egyszerűen akartuk és kész.

29/N

2012. aug. 11. 20:12
 32/33 anonim ***** válasza:
20%

'A Kérdező és minden egyes Válaszoló is "megérte" a szüleinek, különben most nem "beszélgetnénk"...

Nemcsak Anyák napján lehet hálás szívvel gondolni az Édesanyákra (én már csak gondolni)'

Ja, magyarul szültek mert kötelező volt szülni a társadalmi elvárások miatt, és mert nem tudták mi az a fogamzásgátlás. Én szeretem az anyámat, de azért a valóságot lássuk már, ne valami rózsaszín romantikát!

2012. aug. 11. 20:54
 33/33 anonim ***** válasza:

Így a rideg (sokszor elferdített) tényeket felsorolva úgy tűnik, hogy valóban nem éri meg.

Tényleg nem könnyű a terhesség, na meg a szülés és az egész gyereknevelés sem egy rózsaszín cukormázas valami. Aki az ellenkezőjét állítja, az hazudik!

Rengeteg olyan pillanat van, amikor bánom az egészet (2 gyerekem van), mert tényleg sokszor rohadt nehéz így az élet, pl. jó lenne szabadabban mozogni.

Viszont én tudom, hogy gyerek nélkül sokszor üresnek és értelmetlennek tűnik az élet, akármennyi programja vagy akármilyen karrierje is van az embernek.

Nehéz bármivel is összehasonlítani, de ez kb. olyan lehet, mint a hegymászás. Rohadt nehéz, fárasztó, kicsit értelmetlennek is tűnik, (ráadásul a felszerelés is sokba kerül), de mégis csinálod, mert jó, mert boldoggá tesz és tök jó visszanézni, hogy már mekkora utat megtettél.

Talán nem a legjobb példa (főleg mert sosem másztam hegyet), de talán érthető :)

2012. aug. 12. 08:34
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!