Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Megéri gyereket szülni?

Megéri gyereket szülni?

Figyelt kérdés

a szülés rettentően fáj és az azt megelőző 9 hónap sem túl kellemes, főleg,ha minden reggel hánysz. egyre nehezebb "létezni", hátfájások és stb.

megváltozik a tested,kövérebb leszel(vannak akik szülés után hamar visszanyerik a régi alakjukat, de valljuk be kevés embernek adatik meg)a melled sem lesz már olyan szép,mint régen, megjelennek a terhességi csíkok, szexelni sem tudsz az első pár hónapban.

aztán elkezdődik a gyerekfelvigyázás, kinek milyen lesz a csemetéje, de van aki alig tud aludni rendesen pár órát, stresszes, fáradt lesz és ebből adódóan lesznek otthon a férjjel is veszekedések.

oda kellene figyelni a párunkra is, de mivel minden a nő nyakába zúdul így elég nehéz, benne van a pakliban,hogy a csávó félredug vagy egyszerűen lelép semmi következmény nélkül.

megéri ez? a kisbaba kárpótolhat mindenért?

2012. aug. 11. 15:02
1 2 3 4
 11/33 anonim ***** válasza:
75%
Megéri.:) Számomra a gyermekeim jelentenek mindent. Sok mindent elértem az életben, de mindenről lemondanék értük. Semminek sem lett volna értelme számomra,ha őket nem szülöm meg.:) Mindenkinek vannak rossz percei, de felbecsülhetetlen érzés, mikor egy veszekedés után együtt sírtok, vagy mikor ő vigasztal, mert kudarc ért, amikor együtt nevettek, amikor megköszön valamit, a hosszú beszélgetések... És amikor ránézek a 3 gyermekemre, a világ legbüszkébb embere vagyok. De ha te ilyen negatívul állsz hozzá, azt ajánlom,hogy inkább ne szülj, vagy változtasd meg minden eddigi véleményed! Ha felvállalod, akkor kötelességed legyen felnevelni, és meg fogod érteni milyen jó döntést hoztál, igaz nehéz volt, de egy percét sem bántad meg. Ha megszülöd ,pedig nem akartad, nem csak magadnak de a gyereknek is szenvedést okozol. Ha nem szülsz, sose fogod megérteni. Szóval ez rajtad múlik!Mi nem dönthetjük el,hogy kinek éri meg, és kinek nem. És ne felejtsd el, a gyereket sosem fogja érdekelni, hogy hogyan állnak a melleid, hogy mennyire híztál meg, neki csak a szereteted kell.(Amúgy a férj, ha nem hűséges, gyerekkel, meg gyerek nélkül is félrelép.) Remélem tudtam segíteni.
2012. aug. 11. 15:23
 12/33 anonim ***** válasza:
88%
Szerintem is megéri. Azt a szeretet amit a gyermekemtől kapok leírhatatlan. :)
2012. aug. 11. 15:23
 13/33 anonim ***** válasza:
57%
Ha édesanyád is így gondolta volna, akkor most nem kérdezhetnél ekkora nagy baromságokat!
2012. aug. 11. 15:30
 14/33 anonim ***** válasza:
86%

Ha így és itt kérdezed, meg hogy egyáltalán megkérdezed, azt mondom nem.

De ne vedd figyelembe fentieket. Egy utód létrehozása, azzal a sok bajjal, nehézséggel, amit leírtál valóban így lehet, de mindent feledtet az AKIT Te/Ti teremtettetek meg..

A gyereked, amíg Te élsz a gyereked, azt mondják akkor leszel igazán felnőtt, amikor már nincs kinek mondani APA/ANYA..

Hidd el így van...

2012. aug. 11. 15:31
 15/33 anonim ***** válasza:
100%
Annak, aki szeretne gyermeket, nyilván megéri. Én nagyon szeretnék, nekem megér ennyit. Aki nem, neki nyilván nem éri meg. Ettől senki nem lesz "kevesebb", viszont én úgy gondolom, hogy aki nem akar gyermeket, ne is vállaljon, ne érezze kényszernek, mert az se neki, sem a gyermeknek nem lesz jó. :)
2012. aug. 11. 15:36
 16/33 anonim ***** válasza:
100%

Nézzük csak.

-én éveztem a terhesség 9 hónapját. Kivirultam, szépnek láttam magam. Nem hánytam sosem,sőt semmi terhességi gondjaim nem voltak. Ha nem nőtt volna a hasam és nem kívántam volna a kókuszt,akkor magam sem hittem volna el,hogy gyereket várok.

- A szülésem nem volt annyira fájdalmas mint gondoltam. A fájdalomküszöböm igencsak a béka segge alatt van,és rettegtem hogy órákat vagy napokat fogok kínlódni..Ehhez képest egy reggel arra keltem fel,hogy görcsöl a hasam,biztos meghajt majd valami. Amikor bementem a kórházba még arra sem volt idő,hogy leborotváljanak, rá 10 percre már meg is szültem a fiam. 4100 grammal született, szóval nem volt pici baba.

- abban igazad van,hogy terhesség alatt híztam de nem 20-30 kilókat. 11 kiló plusszal mentem szülni,de szülés után le is ment,és jelenleg is azt a súlyt tartom ami terhességem előtt volt.

- Nos lehet hogy az ember melle megváltozik,bár a párom viselkedéséből nem veszem észre hogy ez neki nagy hátrányt jelentene. De valljuk be. Te sem leszel örökké 20 éves,és idővel ha szülsz ha nem a tested,akárcsak a melleid változni fognak.

- a szép tested az idővel ha szülsz ha nem változni fog.

- az sem igaz,hogy az első pár hónapban nem tudsz szexelni. Aki akar az megtudja oldani a szexet úgyis hogy mindkettőjüknek jó legyen, de ne okozzon fájdalmat a nőnek. Időnként lehet élvezni az szexet úgyis hogy nem történik behatolás,mégis át tud élni a nő is orgazmust.

- a gyerek nevelés nem feltétlenül jár együtt az állandó vitákkal a férjjel.

- csak azoknál zúdul minden az anyuka nyakába ahol az anyuka hagyja is hogy minden a nyakába szakadjon. Nálunk például tökéletesen működött a rendszer. Sokszor a párom főzött, és mindig ő fürdette a fiúnkat..Ugyanúgy kivette a részét mint én.

- az sem teljesen igaz,hogy minden férfi megcsalja a párját.

12 éve vagyunk házasok,és egyikünk sem csalta meg másikat.

2012. aug. 11. 15:37
 17/33 anonim ***** válasza:
100%

Amikor összejöttünk a férjemmel, tudtam, hogy ennek a férfinak gyereket szeretnék szülni. Nem volt kérdés,megéri-e.

És a kisbabának nincs mit "kárpótolnia".

Jelenleg két gyereket nevelünk, ha rajtam múlna, még ennyit szülnék. Jó érzés anyának lenni, jó a férjemet apának látni, és szerintem jó szülők vagyunk. Kicsit kevesebb maradt belőlünk egymásnak, ezt tényleg be kell pótolnunk később:)

2012. aug. 11. 15:37
 18/33 anonim ***** válasza:
100%

Megéri! Hidd el, ha normális párod van akkor nem lép félre, főleg nem terhesség miatt.

Nálam terhesség alatt nem volt semmi gond, egyszer vagy kétszer hánytam talán de ki lehet bírni. Szülés előtt és közben tényleg fájt, de ilyenkor arra gondol az ember, hogy nemsokára a kezében tarthatja azt a pici embert, akit 9 hónapon keresztül a hasában hordott és belőle, és abból az emberből van akit igazán szeret. A férjem és én talán közelebb is kerültünk egymáshoz, mint addig, persze néha veszekedtünk de megoldottuk.

Már 2 éves a kisfiam, de ettől csodálatosabb dolog nincs a világon. Boldogan kelek fel minden reggel. Nincs is szebb annál mikor meglep egy rajzzal, virággal vagy csak rád néz és mond neked valami kedveset, főleg ha azt mondja, hogy szeret :)

Igaz, hogy nehéz amikor még olyan kicsi, hogy sír egész éjszaka, de ez ezzel jár. Ezért hülyeség lenne nem vállalni gyereket. Mi szeretnénk mégegyet.

26/N

2012. aug. 11. 16:06
 19/33 anonim ***** válasza:
72%

Ésszel végiggondolva nem éri meg. Nem csak az anyagiak meg a külsőségek miatt, hanem a kiszolgáltatottság miatt is.

De van az éremnek egy érzelmi oldala is, természetesen. Ezért szül mégis az, aki szül.

Noha nyitott vagyok az érzelmi oldalra is, az anyasággal járó kiszolgáltatottságot nem látom túl vonzó perspektívának. Valahogy úgy érzem, hátrányba kerülnék, méghozzá nem igazságosan.

2012. aug. 11. 16:18
 20/33 anonim ***** válasza:
100%

A Kérdező és minden egyes Válaszoló is "megérte" a szüleinek, különben most nem "beszélgetnénk"...

Nemcsak Anyák napján lehet hálás szívvel gondolni az Édesanyákra (én már csak gondolni)

2012. aug. 11. 17:13
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!