Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Mi a véleményetek az Erzsébet...

Mi a véleményetek az Erzsébet névről?

Figyelt kérdés
Azért érdekelne, mert a lányomat így hívják. A párom édesanyjáról neveztük el, de a lányom nem szereti ezt a nevet. Én már, annyira megszoktam,hogyha "csúnya név" lenne, sem tűnne fel. De őt nagyon zavarja.. Pedig, gyönyörű,okos,karcsú,16 éves lány. De azt mondja, hogyha valaki kérdezi a nevét, nem meri elmondani, hogy Erzsi, mert annyira égőnek találja.. Most nem utolsósorban, az ilyen 15-18 éves fiúkat is kérdezném,hogy titeket zavarna a neve? Mivel Ő úgy gondolja.. Nem bírom kiverni a fejéből,hogy ez hülyeség, hisz gyönyörű lány.
2009. júl. 20. 18:13
1 2 3 4 5 6
 21/52 anonim ***** válasza:
30%

A hugomat Erzsébetnek hívják, az anyám adta neki eme szörnyű nevet, mert ő maga is Erzsébet. Valamikor szép volt ez, de amikor meghallom, hogy apám szól a hugomnak, hogy: Bözsi vagy Böske, rosszul vagyok. A hugomnak hasonló komplexusai voltak az általános iskolában is, ahol Erzsikének hívták...tiszta vicc volt. Most 23 éves. Tavaly változtatott nevet, Diána most így hívják. A szüleinknek csak Erzsike marad meg Bözsi, de ő is úgy gondolta, hogy senki se venne el egy ilyen nevű lányt; még meg sem volt hivataloösan változtatva a neve és már akkor mindenkinek úgy mutatkozott be :-Dia vagyok. Nekem sose tetszett ezért Böbének szólítottam míg kisebb volt, ez nem volt annyira"égő". Sajnálatos, de ma már nem divat, sem az Ilona (Ica) sem a Mária (Mari).2009.-ben már égő Marikának lenni vagy Bözsinek.Igazi vidékies parasztlány név. Rossz választás volt.Ugyanígy szerintem a fiú neveknél szörnyű ma már Bélának vagy Gézának lenni.

Nem tudom miért van ez így, egyszerűen kötjük ezeket a neveket a régmúlt időhöz. Porosak, régiek,s nem azért mert magyar nevek, hisz nagyon divatos manapság a Panni vagy ehhez hasonló szintén régi nevek, mégis aranyosak.

2009. júl. 20. 19:01
 22/52 anonim ***** válasza:
73%

a Kérdezőnek:

nagyon jó, hogy így állsz hozzá!! dicséretes! :)

jó anyuka vagy, ez már biztos!

mindenképp írd meg, milyen nevet szeretne inkább a lányod, és hogy elindítottátok-e a névváltoztatást/plusz név felvételét.

2009. júl. 20. 19:02
 23/52 anonim ***** válasza:
29%
Igen, én is egyetértek a 19:02-es válaszolóval! Egyébként 3. vagyok ismét. :)
2009. júl. 20. 19:05
 24/52 anonim ***** válasza:
49%
Az előbbihez még annyit hozzáfűznék, hogy a páromat Mátyásnak hívják, most már elfogadtam, de amikor megismertem negyedóráig azon kuncogtam ahogy kimondta:-szia, Matyi vagyok. Most tűzzel vízzel ellenkezek, nehogy ez legyen a fiam neve, ha gyermekem lesz. Náluk is ez egy hagyomány...apa-fiú...nevetséges, ugyanakkor becsülendő.Nekem meg van szokva, mikor megkérdik, hogy hívják a párom: Mátyás, inkább így mondom, mert a Matyi nevetséges.
2009. júl. 20. 19:07
 25/52 anonim ***** válasza:
70%

Miért kell lepontozni, ha valakinek semmi baja nincs ezzel a névvel? Aki az én volt osztálytársam, köszöni szépen, boldog ezzel a névvel 24 évesen, és van párja is, aki így szereti.

A brazil sorozatokból kiragadott nevek sokkal rosszabbak...

2009. júl. 20. 19:10
 26/52 anonim ***** válasza:
76%
Egyetértek 19:10-es hozzászólóval. Van Eszmeralda, meg Rómeó meg ehhez hasonló idióta nevek, amik azért rosszabbak az Erzsébetnél.
2009. júl. 20. 19:13
 27/52 anonim ***** válasza:
82%
Azért egy nevet egy életen keresztül visel az ember jó esetben, tehát nem csak a gyerekkor meg a fiatalkor, de egyszer öreg is lesz, kíváncsi leszek a sok Eszmeralda nénire... :-D
2009. júl. 20. 19:15
 28/52 anonim ***** válasza:
0%

itt nézzétek meg: [link]

itt van a legtöbb név, bár nem frissült mostanában, mert pl. már a Bóbita nevet is elfogadták (egyik barátnőm szeretné a kislányának), de még nincs benne a névsorban.

köszi 3., aranyos vagy! (19:05) :)

én a 2. vagyok.

2009. júl. 20. 19:15
 29/52 anonim ***** válasza:
37%
Jesszusom! Bóbita! Ez komoly, emberek már nem tudják, milyen nevet adjanak a gyereküknek..Napsugár, Élet, Edda, és most Bóbita, hihetetlen...Bóbita gyere ide, Bóbita felel, Bóbita feleségül megy, Bóbita néni, Bóbita elhunyt, szép élete lesz...:)
2009. júl. 20. 19:21
 30/52 anonim ***** válasza:
60%
70 éves Bóbita néni megy a piacra ;-D
2009. júl. 20. 19:28
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!