Mi a véleményetek az Erzsébet névről?
A hugomat Erzsébetnek hívják, az anyám adta neki eme szörnyű nevet, mert ő maga is Erzsébet. Valamikor szép volt ez, de amikor meghallom, hogy apám szól a hugomnak, hogy: Bözsi vagy Böske, rosszul vagyok. A hugomnak hasonló komplexusai voltak az általános iskolában is, ahol Erzsikének hívták...tiszta vicc volt. Most 23 éves. Tavaly változtatott nevet, Diána most így hívják. A szüleinknek csak Erzsike marad meg Bözsi, de ő is úgy gondolta, hogy senki se venne el egy ilyen nevű lányt; még meg sem volt hivataloösan változtatva a neve és már akkor mindenkinek úgy mutatkozott be :-Dia vagyok. Nekem sose tetszett ezért Böbének szólítottam míg kisebb volt, ez nem volt annyira"égő". Sajnálatos, de ma már nem divat, sem az Ilona (Ica) sem a Mária (Mari).2009.-ben már égő Marikának lenni vagy Bözsinek.Igazi vidékies parasztlány név. Rossz választás volt.Ugyanígy szerintem a fiú neveknél szörnyű ma már Bélának vagy Gézának lenni.
Nem tudom miért van ez így, egyszerűen kötjük ezeket a neveket a régmúlt időhöz. Porosak, régiek,s nem azért mert magyar nevek, hisz nagyon divatos manapság a Panni vagy ehhez hasonló szintén régi nevek, mégis aranyosak.
a Kérdezőnek:
nagyon jó, hogy így állsz hozzá!! dicséretes! :)
jó anyuka vagy, ez már biztos!
mindenképp írd meg, milyen nevet szeretne inkább a lányod, és hogy elindítottátok-e a névváltoztatást/plusz név felvételét.
Miért kell lepontozni, ha valakinek semmi baja nincs ezzel a névvel? Aki az én volt osztálytársam, köszöni szépen, boldog ezzel a névvel 24 évesen, és van párja is, aki így szereti.
A brazil sorozatokból kiragadott nevek sokkal rosszabbak...
itt nézzétek meg: [link]
itt van a legtöbb név, bár nem frissült mostanában, mert pl. már a Bóbita nevet is elfogadták (egyik barátnőm szeretné a kislányának), de még nincs benne a névsorban.
köszi 3., aranyos vagy! (19:05) :)
én a 2. vagyok.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!