Mi a véleményetek az Erzsébet névről?
Nekem az Erzsébetről egy idősebb nő jut eszembe, semmiképp egy 16 éves lány...
Nem találom elég fiatalosnak. Nincs második neve? Használhatná azt...
rém ronda név, ne haragudj, de ez a véleményem. :/
sőt, ennél rondább név, nem nagyon létezik szerintem.
kimondani is nehéz, az "rzs" miatt, a "zs"-t inkább s-nek hangzik. és durva a hangzása emiatt a két betű miatt.
tudom, hogy sok nemes hölgyet is hívtak így régebben, sőt, a legnépszerűbb nevek között volt évszázadokon keresztül, de nekem akkor is, vidékies, falusias hangzású.
egy szegényebb sorból származó, nem egy szép arcú, fekete hajú, tenyeres-talpas lányt társítok hozzá a faztáziámban. vagy pedig egy idősebb nőt.
Úúú hát, én is égőnek érezném ha Erzsi lenne a nevem. :/ Ez szerintem olyan régi név, öreg néniket tudok csak elképzelni ezzel a névvel. Hallottam egy olyan esetről, hogy egy lány átíratta a nevét Erzsiről Bettinára mert nem tetszett neki. Amúgy ha tényleg ennyire zavarja őt a neve, szerintem kérdezd meg tőle, hogy milyen nevet szeretne magának. És hívjátok úgy :) Amúgy nem tudom milyen anyagi helyzetben vagytok, de a névváltoztatás 10.000 forint. Szerintem inkább csináljtok ezt meg minthogy szegény lelkileg teljesen tönkremenjen. Megértem a helyzetét egyébként. Ezt csak igazán azt tudja megérteni aki ugyanebben a cipőben van/volt. És én abban voltam.
Na de szóval ülj le a lányoddal és beszéljétek meg a helyzetet. Sok szerencsét hozzá!
előző vagyok, a 2.
még annyit, hogy az egyik kolléganőm, amint 18 lett, megváltoztatta a nevét, annyira nem szerette, őt is Erzsébetnek hívták. Mercédesz lett, a 2. neveként azért meghagyta az Erzsébetet, a szülei iránti tiszteletből.
az Elizabet egy fokkal jobb, (ma már ez a változat is adható) sőt, az lehet Elizának becézni, ezt már szépnek tartom.
kérdezd meg a lányodat, hogy lenne-e kedve inkább az Elizabet névhez. így meg is maradna a neve, meg nem is. sokkal modernebb lenne.
én úgy tudom, hogy 18 alatt is lehet névváltoztatást kérni, természetesen szülői beleegyezéssel.
3. vagyok.
Kedves 2., akkor megnyugodtam, hogy nem én vagyok egyedül olyan elvetemülten idióta, hogy nevet változtatok.:D
És kedves kérdező úgylátom nem csak szerintem gáz ez a név egy 16 éves lánynak. Szóval tényleg tégy valamit, hogy rendbe jöjjön a lelke.
Ugyan! Jó kis retro név! Nincs ezzel semmi baj, csak most más a divat.
Egyébként nekem mindig akkor tetszik meg egy név, ha szimpatikus a viselője.
Én csak azért is büszkén viselném. Miért kell még ebben is beállni a sorba?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!