Mi a véleményetek az Erzsébet névről?
Sajnos nekem is azt kell mondanom, hogy ennél csúnyább nevet kerevsve se találhatnátok már neki.:( Bocsi, nem akarlak megbántani.:( Én is nagyon szégyellném a helyében, 17 éves vagyok egyébként, és Viktória. Én szeretem a nevem, bár ez is régies.:)
Legalább egy második nevet hadd válasszon magának, attól biztos jobban érzi majd magát. Rossz dolog ha valaki nem szereti a nevét. :S
Régebben sokkal gyakoribb volt ezért nem tűnt "rondának"
Szerintem nagyon szép név, kicsit komoly az igaz. S ha nem szereti,hogy Erzsinek, vagy Erzsikének szólítják lehet másképp is becézni. Beszéljetek erről. Nekem van egy nagyon kedves barátnőm. Tanítónő és a gyerekek egyszerűen és mi a barátai is Zsónak hívtuk. Az Erzsóból. De Ebből származik a Zsóka is. Szerintem ha kérdezi valaki,hogy hívják mondja ezen becézések valamelyikét. Vagy hívassa magát Sziszinek, mint a hercegnőnk. Vagy lehet az Elizabet ( Mert,hogy ez magyarul az Erzsébet )valamelyik változata pl Eliza, Líz, Lizi, Elza, Betty,
Szóval ezzel a névvel élni nem is olyan szörnyű, hiszen csak gondoljon bele milyen lehet 16 évesen Esmaraldának, vagy Paulinának lenni más brazil sorozatok után.
Erzsébet helyett ha nem szereti, a legjobb szerintem a Betty. Vagy valami egészen más.
A divatnevekkel meg az a baj, hogy az adott korosztályban rengeteg van belőle.
ma 18:24 csak ennyit mondok
http://www.gyakorikerdesek.hu/egyeb-kerdesek__egyeb-kerdesek..
Nekem ez a bérmanevem, ezt választottam Árpád-házi Szent Erzsébet iránti tiszteletből, ő a példaképem.
Szerintem nincs semmi baj ezzel a névvel, csak éppen most nem ez a divat. De nézzetek utána a becenevei lehetőségének, mert biztos van, ami tetszene neki, írok ide párat, amit találtam:
Betta, Betti, Böbe, Böbi, Böbike, Bör, Börike, Böske, Bözse, Bözsi, Bözsike, Csöre, Csöri, Csörike, Erzse, Erzsi, Erzsike, Erzsó, Erzsóci, Erzsók, Erzsóka, Lici, Liszka, Liza, Lizi, Örzse, Örzsi, Örzsike, Pendzsó, Pendzsu, Perzsi, Pöre, Pöri, Pörike, Pörke, Pörzsi, Pöszi, Pötyi, Zsike, Zsóka
(forrás: [link] )
Nekem volt egy Erzsébet nevű osztálytársam középiskolában, versenyszerűen kézilabdázott (most 24 éves), az irodalom tanárnőnk Böbének hívta mindig, őt nem zavarta. :-)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!