Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Mi a véleményetek az Erzsébet...

Mi a véleményetek az Erzsébet névről?

Figyelt kérdés
Azért érdekelne, mert a lányomat így hívják. A párom édesanyjáról neveztük el, de a lányom nem szereti ezt a nevet. Én már, annyira megszoktam,hogyha "csúnya név" lenne, sem tűnne fel. De őt nagyon zavarja.. Pedig, gyönyörű,okos,karcsú,16 éves lány. De azt mondja, hogyha valaki kérdezi a nevét, nem meri elmondani, hogy Erzsi, mert annyira égőnek találja.. Most nem utolsósorban, az ilyen 15-18 éves fiúkat is kérdezném,hogy titeket zavarna a neve? Mivel Ő úgy gondolja.. Nem bírom kiverni a fejéből,hogy ez hülyeség, hisz gyönyörű lány.
2009. júl. 20. 18:13
1 2 3 4 5 6
 11/52 anonim ***** válasza:
72%
Oh hát nem csodálom, nekem sem tetszene ez a név.. pontosan régimódi, a párod anyukájának tökéletes de szerintem már sutba kellene dobni a kényszereket meg ezeket a szokásokat hogy odaadjuk a szépmama nevét a kisgyereknek. gáz. sajnálom:( Igen névváltoztatást valóban lehet kérelmezni 18 éves kora előtt is, talán már 14 évesen -a szülők beleegyezésével (de látom a szülőket is zavarja) - tehát nem lenne akadálya!
2009. júl. 20. 18:43
 12/52 anonim ***** válasza:
61%
Nekem sem tetszik,szerintem öreges és inkább egy parasztlány jut róla eszembe.Bocsi,de ez a véleményem.
2009. júl. 20. 18:44
 13/52 anonim ***** válasza:
47%

Sajnos nekem is azt kell mondanom, hogy ennél csúnyább nevet kerevsve se találhatnátok már neki.:( Bocsi, nem akarlak megbántani.:( Én is nagyon szégyellném a helyében, 17 éves vagyok egyébként, és Viktória. Én szeretem a nevem, bár ez is régies.:)

Legalább egy második nevet hadd válasszon magának, attól biztos jobban érzi majd magát. Rossz dolog ha valaki nem szereti a nevét. :S

2009. júl. 20. 18:45
 14/52 anonim ***** válasza:
41%
Húú de jó, hogy mindenkit lekell szavazni akinek nemtetszik az Erzsébet név! -_-"""
2009. júl. 20. 18:52
 15/52 anonim ***** válasza:
82%

Régebben sokkal gyakoribb volt ezért nem tűnt "rondának"

Szerintem nagyon szép név, kicsit komoly az igaz. S ha nem szereti,hogy Erzsinek, vagy Erzsikének szólítják lehet másképp is becézni. Beszéljetek erről. Nekem van egy nagyon kedves barátnőm. Tanítónő és a gyerekek egyszerűen és mi a barátai is Zsónak hívtuk. Az Erzsóból. De Ebből származik a Zsóka is. Szerintem ha kérdezi valaki,hogy hívják mondja ezen becézések valamelyikét. Vagy hívassa magát Sziszinek, mint a hercegnőnk. Vagy lehet az Elizabet ( Mert,hogy ez magyarul az Erzsébet )valamelyik változata pl Eliza, Líz, Lizi, Elza, Betty,

Szóval ezzel a névvel élni nem is olyan szörnyű, hiszen csak gondoljon bele milyen lehet 16 évesen Esmaraldának, vagy Paulinának lenni más brazil sorozatok után.

2009. júl. 20. 18:52
 16/52 A kérdező kommentje:
Nem én szavaztalak le titeket, senkit sem szavaztam se le, se föl. Amúgy, köszönöm a válaszokat. Megkérdezem majd tőle, melyik név érdekelné, tetszene neki esetleg, és ha beleegyezik nekem semmi kifogásom a második név ellen, vagy a név megváltoztatás ellen :)
2009. júl. 20. 18:54
 17/52 anonim ***** válasza:
90%
Oké kedves kérdező. :) Majd írd meg mit mond a lányod, kiváncsi vagyok rá!
2009. júl. 20. 18:56
 18/52 anonim ***** válasza:
50%

Erzsébet helyett ha nem szereti, a legjobb szerintem a Betty. Vagy valami egészen más.

A divatnevekkel meg az a baj, hogy az adott korosztályban rengeteg van belőle.

[link]

19/52 anonim válasza:
 20/52 anonim ***** válasza:
84%

Nekem ez a bérmanevem, ezt választottam Árpád-házi Szent Erzsébet iránti tiszteletből, ő a példaképem.

Szerintem nincs semmi baj ezzel a névvel, csak éppen most nem ez a divat. De nézzetek utána a becenevei lehetőségének, mert biztos van, ami tetszene neki, írok ide párat, amit találtam:

Betta, Betti, Böbe, Böbi, Böbike, Bör, Börike, Böske, Bözse, Bözsi, Bözsike, Csöre, Csöri, Csörike, Erzse, Erzsi, Erzsike, Erzsó, Erzsóci, Erzsók, Erzsóka, Lici, Liszka, Liza, Lizi, Örzse, Örzsi, Örzsike, Pendzsó, Pendzsu, Perzsi, Pöre, Pöri, Pörike, Pörke, Pörzsi, Pöszi, Pötyi, Zsike, Zsóka

(forrás: [link] )

Nekem volt egy Erzsébet nevű osztálytársam középiskolában, versenyszerűen kézilabdázott (most 24 éves), az irodalom tanárnőnk Böbének hívta mindig, őt nem zavarta. :-)

2009. júl. 20. 18:59
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!