Mit csináljak, ha a kislány anyának szólít? (többi lent)
utolsó előtti vagyok!!egy 5 évesnek hogy mondod el hogy apa nem az apád???egy 5 éves még nem érti mitől apa az apa.Neki az az apa aki betakarja aki megfürdeti aki szerel vele aki az oviba megy!!Nem az aki rá se sz..ik 3 éve
Tudja mi az ö neve tudja mi az apa neve és a tesó neve és azt is tudja hogy nem egyforma a vezeték nevük.Nem titkoljuk de nem mondjuk neki minden nap hogy---hahó nem ö az apa!!!Szerinted egy 5 éves tudja mi a különbség a biológiai és nem biológiai apa között???
szerintem ne hagyd rá, hogy anyának szólítson. Nagybátyám is egy gyerekes nővel jött össze évekkel (2-3) ezelőtt. Akkor a kislánya 3 éves volt, az apja, kb. évente 2X kereste, most meg már 1 éve nem is látta (hajón dolgozik - állítólag). Na de lényeg a lényeg, hogy a kislány is 1-2X szólította apunak nagybátyámat, ilyenkor kijavították, hogy "Emike, nem apa, hanem Pisti, tudod. Apa nem lakik itt, azért nem látod." És megmutatták neki képen az apukáját. Szerintem ez nálatok is járható lenne, esetleg egy közös képüket tegyétek ki a gyerek szobájába, és ha anyunak szólít, mondd neki nyugodtan, hogy te nem anya vagy, anya most nincs itt, de figyeli őt a szobában a fényképről. Ha minden nap látja az arcot, nem fogja elfelejteni. Az más kérdés, ha az anyja nem foglalkozik vele, ha idősebb lesz, erre maga is rá fog jönni, de mivel még pici, ezt a részét én nem erőltetném.
De mindenképp mondanám a kislánynak, hogy "tudod, Réka, hogy én nem anya vagyok", vagy "Réka, én nem anya vagyok, hanem Erika, tudod". Nem olyan 'buták' a gyerekek, fel fogja dolgozni. 'Unokahúgommal' talán 5-6X kellett ezt eljátszani, és megértette, ő is 3 éves volt
ha anyának szólít, ha nem, akkor is törés lesz neki, ha netán szétmentek az pároddal.
próbáld benne tudatosítani, hogy te Évi/Zsuzsi/Kati vagy, és anya máshol van. valahogy finoman.
azt semmiképp se mondd, h anyádat nem érdekled. elég csak annyi, h ő most nincs itt. egy idő után rájön, hogy az igazi anyja egy kalap híg fost nem ér, felesleges egy szóval is ellene nevelni.
én a nevelőapumat apunak szólítottam, bár 5 éves koromban lépett az életünkbe, és ismertem a valódi apámat (bár ő nem igazán nevezhető annak). szóval ő nekem a tiszteletbeli apu volt. 14 voltam, mikor szakítottak, és még így is megviselt.
egyébként ha netán szakításra is kerülne a sor, attól még találkozhatsz a kislánnyal, hiszen fontos vagy neki.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!