Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Szerintetek kinek van, volt...

Szerintetek kinek van, volt igaza?

Figyelt kérdés
Budapesti panelban élünk, szüleim közeli, vidéki kisvárosban élnek. Én a 4,5 hós babánkkal vagyok itthon egész nap egyedül. Férjem késő du. ér haza. Amikor hazajön leül a gép elé, vagy megy nyelvtanfolyamra, és olyankor a fürdetést is egyedül intézem. Magányosnak érzem magam, ezért kikönyörögtem, hogy a gyerekkel vigyen el a szüleimhez pár napra. Három napot töltött egyedül, majd jött utánunk. Annyira jó volt, hogy a gyerek egész nap a levegőn volt. Sokkal jobban is aludt, lett kis színe.Kevés az, amit itt lemegyek vele délelőtt meg délután. Szerettem volna maradni még egy hetet, de a férjem ellenezte, sőt az apám is, hogy nekem mellette a helyem. Próbáltam érvelni, hogy megkattanok egyedül a lakásban meg nézze a gyereke érdekét, hogy kell neki a levegő, de nagyon makacs volt. Én megértem, hogy nem akar egyedül lenni, de olyan, mintha Ő nem értené meg, nekem milyen nap, mint nap egyedül, és nem örökre maradtam volna otthon. Férjem jó ember, dolgos, fizuját hazaadja, de úgy érzem túl konzervatív. Szendvicset sem csinál magának, mert azt mondja, nem tudja, hogy kell. Ha nem tenném elé a kaját, akkor inkább nem enne. Engem az bánt, hogy nem érezte át, nekem mennyire fontos lenne az az egy hét még otthon, és a gyereknek is milyen jót tesz, hogy egész nap a levegőn van. És akkor most hazajön és beül a gép elé, ahelyett, hogy a gyerekkel foglalkozna. Szóval visszajöttünk és most megint az van, ami volt. Ja, meg a másik. Szeretnénk majd tesót, de szerinte már jöhetne. Mondom, hogy még regenerálódnom kell, majd egy éves kora körül ok, de addig nem. Még nagyon kicsi, nem szeretnék így terhesgondozásra járni, szopizik még stb. Erre az a válasz, hogy más nők is csinálják ezt. Lehet a fáradságtól meg a hormonktól, de úgy érzem kicsit magamba vagyok zuhanva.
2012. aug. 7. 15:22
1 2 3
 1/25 anonim ***** válasza:
100%

Neked.

Amúgy nálunk is majdnem ez van.

2012. aug. 7. 15:25
 2/25 anonim ***** válasza:
100%

Neked van igazad. És a legjobb érv ha felhozza a kistesó-témát: egy gyerekkel is egyedül vagy, nem segít semmiben, akkor hogy vállalhatnál be kettőt?

Ja, hogy más nők is csinálják? Te meg gyere azzal, hogy más nőknek meg a férj is kiveszi a részét a szülői (sőt, ház körüli!) teendőkből.

Hátha magába néz.

2012. aug. 7. 15:30
 3/25 anonim ***** válasza:
86%
Ne haragudj de nekem ez az élet úgy hangzik mintha pár évszázadot visszamentetek volna és a szolgája lennél kb. Ha ő úgy akarja hazajössz, ha ő úgy akarja szülsz, kiszolgálod... Saját akaratod nincs?
2012. aug. 7. 15:32
 4/25 anonim ***** válasza:
83%
Kettes jól mondja, bár nem értem, hogy bírsz olyannal együtt lenni, aki még egy szendvicset se képes magának készíteni...
2012. aug. 7. 15:37
 5/25 anonim ***** válasza:
96%
Igaza van a hozzászólóknak, fogalma sincs, milyen 1 gyerekkel, és csak az a jó neki, ha otthon várod, vagy csinálsz neki szendvicset?! Egy hét tényleg nem a világ, neked is nagyon jót tenne, mert szüleid is ellennének a picivel, míg te pihensz. Más nők is ezt csinálják, mert vagy valaki tűri, mert azt hiszi, hogy ez a jó és "más nők is ezt csinálják" vagy nem, és a sarkára áll. Az a baj, hogy a férfiaknak fogalmuk sincs, milyen 1 vagy több gyerekkel, munka után általában csak a szép része jut nekik! Mindenképp akkor legyen tesó, ha már Te is készen állsz rá! Kitartás!
2012. aug. 7. 15:47
 6/25 anonim ***** válasza:
8%

miért van az, hogy az anyák csak panaszkodni tudnak?

Örülj neki, hogy nem kell dolgoznod, és a gyerekeddel lehetsz egész nap.

Megőrülsz a lakásban? Van időd unatkozni a háztartás meg a gyerek mellett?

És ha lent maradsz még egy hetet anyádéknál, akkor ki főz, mos a férjedre? Szerintem egyszerűen lusta vagy.

Ha a férjed nem segít be, akkor lemész a szüleidhez, ahol még annyit sem kell dolgoznod, mert a szüleid megcsinálnak mindent.

Kicsit szégyellném magam,...

2012. aug. 7. 15:48
 7/25 anonim ***** válasza:
84%

Nehéz panelos kismamának lenni. Keress egy jó beszélgetős anyatársat valahol sétáltatás közben. Lassan javulni fog az állapotod, de szinte minden kismama padlót fog úgy a 4.-5. hónapjában az anyaságnak. Kimerülnek a tartalékaink. Próbálj helyben változtatni, lazítani, regenerálni: egy jó könyv, fürdő, amíg alszik a kicsi. A férjedet legjobban úgy tudod bevonni, ha érkezésekor örömmel, lehetőleg babástól fogadod, vagy ha alszik a kicsi, mesélj róla, hívd, hogy nézze meg milyen angyalka amikor alszik. Add a kezébe, amíg vacsit melegítesz ,vagy találj ki bármi mást.

A tartós otthonlét Neked tényleg jól esett volna, de a kis családotok még csak alakulóban van, nem véletlen, hogy a "fiúk" ugyanúgy reagáltak. Talán egy közös hosszú hétvége a nagyiéknál jobban bejönne nekik.

2012. aug. 7. 15:53
 8/25 anonim ***** válasza:
49%
En ugy érzem, hogy neked és a férjednek is igaza van. Viszont Bp-en is ahol élsz lemehetsz a gyermekeddel sétálni, gondolom van ott is park. Sõt még ismerkedhetsz is korodbeliekkel.
2012. aug. 7. 15:54
 9/25 anonim ***** válasza:
76%
Szerintem ez csak azért van, mert a ferjedurad egy abszolúte kétbalkezes a házi teendőkben.
 10/25 anonim ***** válasza:
76%

A férjed az előtt is ilyen volt, mielőtt hozzámentél, gyermeket szültél. Miért?

Amúgy itt nem arról van szó, hogy a nő lusta, nehogy egy férfi ne tudná ellátni magát egy hétig...Szép kis kapcsolat...:(

1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!