Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Most kinek van igaza, meddig...

Most kinek van igaza, meddig kell ezt tűrni?

Figyelt kérdés
Anyósomék mostanában rászoktak arra, hogy pénzt kérnek kölcsön tőlünk. Ez nem is lenne baj, amikor tudunk adunk. De mint kiderült a kölcsönkapott pénzt továbbadja a lányának. Ezzel csak az a baj, hogy ő egyedül annyit keres mint mi ketten. Csak nem tudja beosztani a pénzt. Tegnap befizettem minden csekkünket, maradt a fizetésemből 7000 forint, a páromé majd csak jövő héten kedden jön. Erre felhív a munkahelyemen a párom, hogy van- e még nálam pénz, mert az anyja kölcsönkért. Mondtam neki, hogy ennyi pénzünk van keddig. És jól le lettem tolva, hogy nem volt olyan sürgős befizetni a csekkeket. Miért "költöttem" el az összes pénzt. Nagyon begurultam. Most kinek van igaza?
2012. aug. 3. 09:24
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
100%
Én is szívesen odaadom mindenem a szeretteimnek, de nem szívesen nézném, hogy támogatom más, nálunk magasabb életszínvonalon élő ember extra igényeit. Azért ez más tészta. Nem kenyérre kell az illetőnek. Én összehívnék mindenkit egy helyre és tisztáznám, hogy akkor kinek és mire is kell ennyi pénz. Jobb az egyenes beszéd.
2012. aug. 3. 09:26
 2/12 A kérdező kommentje:
Ezen már túl vagyunk, én nem adok a sógornőmnek. Sokszor hónapokat vártam a pénzemre, és azt is csak duzzogva adta meg, mintha kegyet gyakorolna. Most anyósomat "pumpolja", és közvetve minket is.
2012. aug. 3. 09:30
 3/12 anonim ***** válasza:
100%
Vissza is szokta adni a kölcsönt? Hiszen KÖLCSÖN kér, nem ajándékba! Én megmondanám, hogy lesz szíves előbb visszaadni a kölcsönkért pénzt, addig semmi.
2012. aug. 3. 09:32
 4/12 anonim ***** válasza:
100%

Én ilyenkor szoktam a páromnak jól visszaordítani, hogy akkor rendezd te a csekkeket/kaját vagy amire éppen elment a pénz, de ha kikapcsolják a villanyt vagy nem lesz kaja az asztalon a töködet a szádba adom a füleden keresztül! Ilyenért nagyon bepipulok, h mi az, h mire csesztem el a pénzt, amikor az kettőnkre megy, h ne kerüljünk utcára, legyen víz, villany, étel. Nem is jutna másra...

Amúgy meg ne adj többet kölcsön! SENKINEK!

2012. aug. 3. 09:37
 5/12 anonim ***** válasza:
100%

Mi is így jártunk. Anyósom kölcsönkért,mi szívesen adtunk. Dolgoztunk sokszor két munkahelyen is,hogy ne legyen anyagi gondjaink, és erre kiderül,hogy az anyósom is tovább adja a léhűtő fiának,és menyének a pénzt. Mert a menyecskének műkörömre van szüksége, a fia meg éppen koncertezni akar. Na én berágtam. Amikor legközelebb kölcsönkért,megkérdeztük,hogy mire kell. Üres a hűtő? Nincs kifizetve a villany vagy gázszámla?? Mondja meg mire kell. Emlékszem azt mondta,hogy nincs otthon semmi kaja,és a havi bevásárlást oldaná meg belőle. Átmentünk,és azzal kezdte a férjem,hogy

"anyu öltözz,megyünk vásárolni. Mindent megveszünk amire szükséged van." Persze hogy azzal jött,most nincs kedve vásárolni,hagyjuk ott a pénzt majd elmegy. De a férjem kijelentette neki,hogy nem fog pénzt otthagyni,hogy tovább adja a tesójának. Akkor majd újra eljön amikor az anyjának kedve lesz vásárolni. Meg is mondta hogy innentől kezdve pénzt nem ad. Ha bármi kell, legyen az kaja, vagy csekk befizetés vagy akár ha el akar menni nyaralni,akkor szóljon és fizetünk.

Azóta a sógorék nem szólnak hozzánk, de legalább a pénz tényleg az anyósomra lesz költve.

Kedves kérdező. Nektek is hasonló dolgot kéne csinálni.

2012. aug. 3. 09:54
 6/12 anonim ***** válasza:
100%
Hát engem is idegesítene a helyedben. Nálunk a párom ad folyton kölcsön a haverjának, és például most is nagyon kellett volna az a több tízezer forint, amivel október óta lóg, de hát mindig ráfogja, hogy most nem tudja emgadni, nincs pénze. Engem már nagyon idegesít, mert oldja meg valahogy, fizesse vissza részletekben, csak párom meg nem akar vele veszekedni, merthogy néha hazaviszi a szüleihez vidékre kocsival, de hát ez nem olyan megterhelő, mivel ugyanott laknak a szüleik. A legjobban az bosszant, hogy a srác, aki amúgy aranyos, meg bírom őt,pizzára, meg ilyen felesleges luxusdolgokra simán költ. Múltkor párommal akart 5000 forintot játszani ilyen tippmixen, mikor volt a foci eb. Erre mondjuk már ő is berágott, hogy ha ennyi pénze van, akkor adja inkább vissza neki. Bocsánat, ez nem annyira ide tartozott, de jól esett már leírni, mert tegnap is vitatkoztunk emiatt. Én a történetben neked adok igazat, és megbeszélném a párommal, hogy felesleges dolgokra nem kell kölcsönadni pénzt, mert nektek is szükségetek van rá.
2012. aug. 3. 10:02
 7/12 anonim ***** válasza:
80%
Ez most komoly? Hónapról hónapra éltek. És még adjatok kölcsön?! Jól tetted hogy befizetted a csekkeket. A család többi tagja meg nem normális!
2012. aug. 3. 10:04
 8/12 A kérdező kommentje:
Nálunk is pont ugyanez ez a helyzet sógornőnek műköröm, fodrász min. havonta kétszer. Én ezt nem voltam hajlandó tovább tolerálni, mikor megszüntettem a kölcsönadást. Anyósnak mi is felajánlottuk a bevásárlást a hétvégére. Visszautasította.
2012. aug. 3. 10:05
 9/12 anonim ***** válasza:
100%

szerintem el kéne magyarázni a kedves sógornőnek, h addig nyújtózkodjon ameddig a takarója ér, ne más pénzéből nagyzoljon.

semeddig nem kell tűrni. megmondod, h ennyi pénzetek van, az elmegy számlája, kajára, benzinre, sajnos a jótékonykodni nem tudtok belőle.

a rossz pénzügyi neveltetés nagyon el tudja cseszni egy ember életét.

2012. aug. 3. 10:11
 10/12 anonim ***** válasza:

Ne hogy adj majd kölcsön..Tényleg,amúgy vissza is kapjátok,amit elkérnek?

Jó,segítsen az ember,mert segítsen,de szerintem itt is van egy határ.

2012. aug. 3. 11:22
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!