Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Szerintetek beleszóljak abba,...

Szerintetek beleszóljak abba, hogy a fiam mire költi a pénzt?

Figyelt kérdés
17 éves , egész nyáron diákmelózott, de valamiért egy motorra gyűjt. Szerintem ezt a pénzt más hasznosabb dologra is költhetné, ráadásul a tankolása is drága lesz
2012. aug. 5. 16:48
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
100%

Például milyen hasznosabb dologra gondolsz?

Bele szólhatsz, csak ne te mond meg, hogy mire költse. 17 évesen már elég nagy és a legfontosabb, ő keresi meg az árát, hagy döntse el ő, hogy mire költi a saját pénzét. Megdolgozott érte és így sokkal jobban fogja értékelni, mintha csak ajándékba kapta volna.

Tankolás drága lesz? Attól függ, hogy mekkora motort szeretne és, hogy mennyit használná.

Nem tudom mi bajod a motorral. Mindenképpen azt tanácsolom ülj le a fiaddal és beszélgess el vele, de nem azért, hogy lebeszéld, hanem, hogy támogasd. Segíts neki, nagyon jól fog esni neki. Ha már vesz egy motort akkor egy jó motort vegyen, ami megéri az árát és nem kell pár hónap után már szervizelni. Így is úgy is meg fogja venni, szóval inkább állj mellé!

2012. aug. 5. 17:17
 12/16 anonim ***** válasza:
Én 20 vagyok a fizumból autóra gyüjtök, már rég össze is jött de mivel hozzád hasonló szüleim vannak, akik szerint "lakásra gyüjtsek" nem vehetem meg. Amúgy csak egy fél millás autót szeretnék de még ezt se lehet.
2012. aug. 5. 17:21
 13/16 anonim válasza:
Ha drogra meg szajhára költené az lenne? :S
2012. aug. 5. 17:41
 14/16 anonim ***** válasza:

1. igaz, hogy a pénzt ő kereste, és az ő dolga

2. az is igaz, hogy még egy 17 éves fiú nem egy kiforrott személyiség, gyakran vezetni kell, tanácsot adni. Ez a szülőnek nem csak joga, hanem FELADATA! Ha hülyeségre akarja költeni a nehezen megszerzett pénzét, akkor szülői kötelességed elmondani neki, hogy egy tévedést fog elkövetni.

3. Ettől függetlenül a döntés a fiad joga, hisz az ő pénze.

2012. aug. 5. 19:57
 15/16 hollófernyiges ***** válasza:

"Ki nem állhatom őket. ha rajtam múlna egy motor se közlekedne ebbe az országba."

Ugyan már, szükség van szervdonorokra is.

2012. aug. 6. 09:05
 16/16 anonim ***** válasza:

Én is szülő vagyok, nagycsaládos.

Mivel nem ismerünk benneteket, sem a szülő-gyerek kapcsolatot azt lehet tanácsolni hogy üljetek le vele beszélni.

Való igaz hogy a motort fent kell tartani, tehát költségekkel jár. Ezt is tudja e vállalni ha már nem dolgozik csak motorozik?

Örülj neki ha csak motort akar. Én 34 éve hajtom, egy ideig munka eszközöm is volt és nem lettem szerv-donor.

Semmi képen ne akadályozd meg a szándékában. Ha kudarcot vall egy életre megtanulja hogy megnézze hová tegye a pénzét. Ezt én is átéltem az érettségiző fiamnál. Tanácsot adtam, nem azt tette és most kárát látja de többet nem csinál ilyen szamárságot.

Azt semmi képen ne engedd hogy jogsi nélkül motorozzon.

Ebben nagy a szülő felelősége amíg nem nagykorú.

2012. aug. 6. 14:31
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!