Gyerektartást az anya kapja és elissza valamit magára költi! Hogyan lehetne elintézni, hogy a párom kapja?
Én ugyan átjelentkeztem a páromhoz árvajáradék ügyében, de elvileg nem lett volna kötelező.
Mivel nagykorú, megadhat saját bankszámla számot tudtommal.
Szerintem ez csak kibúvó :)
Máshova nem tudtok bejelentkezni? Akár a te szüleidhez, vagy nagyihoz, bárhová.
Senki se fogja nézni, hogy tényleg ott lakik-e a párod.
Mi köze a bejelentett lakcimnek a gyerektartás utalásához. A párod nyisson bankszámlát, és oda utalja az apja a gyerektartást. Ezt akár biróságon is kérheti, ha nem vergődnek zöldágra az apjával. Inkább szerintem kibúvót keres a fizetés alól.
A párod még nappali tagozaton tanul, hogy jár neki 19 évesen a gyerektartás?
Az apa nem utalhatja csak úgy a lánynak a pénzt, mert a gyerektartást hivatalosan a másik szülönek kell megkapnia. Ha nem az anya számlájára utalja, akkor az anya feljelentheti és neki IS ki kell fizetnie visszamenöleg a pénzt, amit a gyereknek adott. Ezt csak akkor lehet megváltoztatni, ha hivatalosan intézik el.
De mivel a baátnöd már elmúlt 18 éves, ezért neki nem gyerektartás, rhanem (jogi nyelven) rokontartás jár. A gyámhatóságok kell neki érdeklödni, ott megmondják, hogy milyen úton tudja HIVATALOSAN elintézni, hogy az apa ezt a pénzt neki utalhassa.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!