Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Mit lehet tenni, ha az ex nem...

Mit lehet tenni, ha az ex nem a gyerekre költi a gyerektartást?

Figyelt kérdés

Van egy nagyon jó barátom,aki elvált a volt feleségétől,most az ex neveli a 4 éves közös gyereküket.Ez a barátom már többször panaszkodott,hogy kifizet 60 ezer forint gyerektartást,amit az ex egyáltalán nem a közös gyerekre fordít.Kicsi a fiára az összes ruha,a zoknijai csíkot vágnak a lábába,annyira szorítják,nem főz rá,hanem mirelit kajákat,meg szendvicset ad neki állandóan,és a pénz nagy részét szórakozásra költi,mert ő amúgy nem keres túl jól,de állandóan jön-megy bulizni,minden hétvégén,napi másfél doboz cigaretta,új ruhák stb...és ezt nem tudná csak a saját fizetéséből finanszírozni.És bármi kell a gyereknek,pl szeretne vmi játékot vagy valami,mindig külön kér rá pénzt a sráctól,tehát tuti,hogy nem a kisfiúra költi a gyerektartást.Ti mit csinálnátok?

sajnos a srác nem tudná vállalni a gyerek nevelését,a munkája miatt,elviszi magához,amikor csak tudja,minden hétvégén,plusz hét közben,ha épp szabad napja van,de nem tudná ő vállalni az állandó felügyeletet.Mivel nagyon jóban vagyunk,sokat panaszkodik,és tőlem kér tanácsot,hogy mit csináljon,mert hiába adna több pénzt,azt a volt feleség ugyanúgy nem a gyerekre fordítaná,csak magára költene többet...

2011. aug. 9. 08:27
1 2
 1/16 anonim ***** válasza:
86%

Tudod, az a hatalmas igazság, hogy elvben emberileg tökéletesen igazad van.

Csak a realizmus talaján maradva a mirelit kaja, a melegszendvics is pénzbe kerül. Ha van víz, fűtés, villany a lakásban, nem éhezik a gyerek, akkor már a gyerektartás rá van költve.

Valóban sajnálatos a dolog. Nekem is van ismerősöm, aki a gyerektartáson felül öltözteti a gyereket, játékot vesz neki, táborba küldi. Ha kell gyógyszert vesz neki.

Lehetetlen szabályozni a dolgot, de az anyukának az én ismerősöm esetében ha a gyerek nem lenne vele, akkor is ugyanannyi lenne a rezsije (1 kisgyerek nem hatalmas rezsi növeli tényező).

2011. aug. 9. 08:36
 2/16 anonim ***** válasza:
100%

Ha a törvényes gyerektartás ennél kevesebb akkor ne adjon csak annyit amennyit kötelezö és a többi dolgot vegye meg maga. pl pelenka, ruha, stb... (persze nagymama is megveheti neki), de ez sem egyszerü ám.

Ha ennyi a törvényes gyerektartás akkor kérdezzen meg egy ügyvédet hogy lehet-e kevesebbet adni és a többi ö maga veszi meg a gyereknek.

2011. aug. 9. 08:36
 3/16 anonim ***** válasza:
71%
De mire fizet a barátod eleve 60 ezer gyerektartást? Ennyire jól keres? Azért ha azt vesszük,hogy anyunak is hozzá kellene tenni, ha nem is ennyit,de mondjuk akkor 40 ezret, kicsit sokallom egy kisgyerekre a 100 ezret!
2011. aug. 9. 08:37
 4/16 anonim ***** válasza:
100%

forduljon a bírósághoz, gyámügyhöz és kérjen ott segítséget. Elmondja hogy ő kifizeti havonta az x ezer forintot de a gyerekre minden ruha kicsi, nem rendesen étkezik. Próbáljon olyat kérni, hogy nem fizet 60 ezret hanem csak 30 ezret és a másik 30 ezret pedig ruha játék formájában adná oda. Szerintem ilyen esetekben lehet, hogy engedik csak majd minden hónapban számlával kell igazolnia, hogy a 30 ezren ő megvette a gyereknek a szükséges dolgokat.

Én ismerek olyat akiknél étel formájában lett kifizetve a gyerektartás valahány százaléka, találkoztam velük a boltban és volt velük egy családsegítő nő is aki felügyelte a nőt, hogy mit vesz, amit ő hülyeségnek talált azt nem engedte megvenni.Én nagyon jó ötletnek találtam, mert legalább a gyerekek kaptak enni.

Sógornőméknél is volt ilyen probléma a kis srác apja jó pár számmal kisebb ruhákban cipőkben járatta a gyereket, már csúfolták az iskolában, hogy neki csak egy ruhája van és az is kicsi rá (2 éven keresztül azt az egyet hordta). Náluk a bíróság ügyködött valamit ez ügyben.

2011. aug. 9. 08:42
 5/16 anonim ***** válasza:
78%
Nálunk is ugyanez van. Gyerektartás, plusz táborok, ruhák, cipők, játékok, minden. Aztán közben meg mintha az anyuka nem is lenne.
2011. aug. 9. 08:44
 6/16 A kérdező kommentje:
A barátom elég jól keres,és ők állapodtak meg ennyiben,nem tudom,hogy hivatalosan mennyi van megítélve.Imádja a gyerekét,és úgy van vele,hogy amennyit tud,a gyerekre költi,inkább rá,mint magára (szerintem ezzel a legtöbb szülő így van :) ).meg a saját költsége nem túl sok,egyedülálló,keveset van otthon,így a rezsi sem túl sok,nem nagyon jár szórakozni,nem dohányzik,szóval nincs olyan nagyon sok költsége...Én is azt mondtam neki,hogy adjon kevesebbet,ha lehet,és mellette vegyen a gyereknek amit gondol,játékot,ruhát stb...De nem tudom,kb 300-t keres (sofőr,ezért is van keveset otthon),szerintetek ilyen esetben mennyi a megítélt?
2011. aug. 9. 08:46
 7/16 anonim ***** válasza:
70%
a fizetés 20%-a ha egy gyerek van
2011. aug. 9. 08:50
 8/16 A kérdező kommentje:

Hát akkor a megítélt is ennyi...akkor sajnos nagyon nem tud mit csinálni,de sajnálom.:(

Azért ez olyan szomorú,hogy sokszor az elvált szülőknél az egyik fél olyan szemét módon tud viselkedni,a gyerekét sem veszi figyelembe,pl. a nő a gyerekkel zsarolja a volt férjét,vagy elszórja a gyerektartást,mint ennél a barátomnál,sok férfi meg pl. szarik a gyerekre,kifizeti a gyerektartást,vagy még azt sem,és nem törődik a gyerekével...Tisztelet a kivételnek,de sajnos sok ilyet látok/hallok...:( És ilyenkor mindig a gyerek a legnagyobb áldozat...

2011. aug. 9. 08:53
 9/16 anonim ***** válasza:
70%
Egész pontosan a nettó bér 20%-a!
2011. aug. 9. 08:54
 10/16 anonim ***** válasza:
Ha neki a nettója 300 ezer, akkor annak a 20%-a 60 ezer!
2011. aug. 9. 08:55
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!