Mit lehet tenni, ha az ex nem a gyerekre költi a gyerektartást?
Van egy nagyon jó barátom,aki elvált a volt feleségétől,most az ex neveli a 4 éves közös gyereküket.Ez a barátom már többször panaszkodott,hogy kifizet 60 ezer forint gyerektartást,amit az ex egyáltalán nem a közös gyerekre fordít.Kicsi a fiára az összes ruha,a zoknijai csíkot vágnak a lábába,annyira szorítják,nem főz rá,hanem mirelit kajákat,meg szendvicset ad neki állandóan,és a pénz nagy részét szórakozásra költi,mert ő amúgy nem keres túl jól,de állandóan jön-megy bulizni,minden hétvégén,napi másfél doboz cigaretta,új ruhák stb...és ezt nem tudná csak a saját fizetéséből finanszírozni.És bármi kell a gyereknek,pl szeretne vmi játékot vagy valami,mindig külön kér rá pénzt a sráctól,tehát tuti,hogy nem a kisfiúra költi a gyerektartást.Ti mit csinálnátok?
sajnos a srác nem tudná vállalni a gyerek nevelését,a munkája miatt,elviszi magához,amikor csak tudja,minden hétvégén,plusz hét közben,ha épp szabad napja van,de nem tudná ő vállalni az állandó felügyeletet.Mivel nagyon jóban vagyunk,sokat panaszkodik,és tőlem kér tanácsot,hogy mit csináljon,mert hiába adna több pénzt,azt a volt feleség ugyanúgy nem a gyerekre fordítaná,csak magára költene többet...
Pont a megitélt pénzt adja.
Ha úgy érzi valmait nem kap meg a gyerek akkor amikor vele van nem csak játazani kell vele hanem felkerekedni éas elvinni vásárolni: cipőt pl úgy sem lehet nélküle, mert lábra valót gyerekláb nélkül nehéz. Ruhát nadrágot, pólót inget megint csak így. zoknit bugyit szintén. játékot pedig ha drágábbat vesz beszéljék meg a kicisvel,hogy ez apánál lesz. S kapjon olyat is amit haza vihet.
A kajába rezsibe nincs beleszólása.. de ha beteg vehet lázcsilapítót hasonlót. Illetve adott esetben vihti őt orvoshoz. Vehet a gyerkenek vitaminokat, tisztálkodószereket. Ezeket akkor valószínűleg megkapja használja anyuka a gyereknek.
Ha ez nem müködik akkor sajnos nem tud tenni mást.
Annyiban azért nem értek az utolsóval egyet,hogy apuka bár adja a 60 ezret, de még menjen el ő vásárolni a gyerekkel!
Azért az már erős túlzás.
Gondolom te nem ismered a feleségét, csak a haverodtól hallottad. Apám haverjai szerint az én anyukám is magára költené a pénzt amit adna, ő is állandóan bulizni jár, új ruhák, cigizik ő is(mondjuk ez legalább igaz), anyu soha nem főzött, nem mosott, nem takarított, nem nevel minket, csóró senkik vagyunk mióta eljöttünk, és anyukám a k.rvák k.rvája kb.
Ezzel szemben az én meglátásom, hogy anyu néha elmegy kikapcsolódni, kéthavonta egyszer és ezzel semmi bajom. Évente(!) vesz magának 2-3 új ruhát amúgy cserélgetjük a ruháinkat, így inkább nem költi erre a pénzt. Valóban cigizik ez igaz. Tényleg mirelit kaját eszek hétközben, de csak mert anyu látástól vakulásig dolgozik hogy előteremtse nekem azt, amit apám nem ad meg. Neki még azzal is baja van, ha azt mondom én pakoltam össze otthon, mert "az anyád dolga lenne". Az meg, hogy a magánéletében mit csinál, az az ő dolga, de kétlem hogy "eljárogatna" bárkivel, mert vagy dolgozik, vagy itthon van.
Ha nem láttad a gyereket, nem ismered a feleséget, sanszos hogy kicsit eltúlozta az ex a dolgokat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!