Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Mai világban érdemes-e megháza...

Mai világban érdemes-e megházasodni? Mi a véleményetek?

Figyelt kérdés
Sok válásról hallani.
2012. aug. 5. 11:42
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:
100%

Mindig is hittem a házasságban, és most is hiszek benne.

Volt egy nagy-nagy csalódásom, és akkor kicsit megrendültem. Úgy gondoltam, hogy ennek semmi értelme, hiszen az ember előbb-utóbb úgy is boldogtalan lesz a párja mellett, az meg hűtlen lesz, kihasználja, átveri.

10 családból 8-9 általában idáig jut.

Mégis úgy gondolom, hogy ez nem törvényszerű, és ha esélyt sem adok magamnak, akkor még csak arra sem lesz lehetőségem, hogy példa értékű házasságom legyen.

2012. aug. 5. 13:11
 12/20 anonim ***** válasza:

Nekünk érdemes lesz, mert mi már mindent megéltünk egymás mellett, és tudom, hogy minden körülmények közt kitartunk a másik mellett.

Engem nem érdekel, más hogyan éli az életét, milyen problémák mellett jut el a válásig, mi sosem jutunk oda.

2012. aug. 5. 13:15
 13/20 anonim ***** válasza:
100%
Igen.Csak jól meg kell gondolni,kihez mész hozzá.A legtöbben ott szúrják el,hogy azért maradnak valaki mellett,mert nem akarnak egyedül lenni,félnek a magánytól.És ezért inkább hozzámennek egy baromhoz,aki ott hagyja őket majd a gyerekkel.Sok ilyenről hallani,itt is erről szól minden második kérdés.Fél év múlva már eljegyzik egymást,dúl a szerelem,mindenkinek hencegnek vele,de amikor komollyá válik a kapcsolat és felmerülnek a problémák,akkor kiderül,hogy mennyire szeretik egymást.Semennyire.Ennek szerintem sincs semmi értelme,ezért nem érdemes összeházasodni.Engem is folyton piszkált az egész falu,hogy jaj,23 éves vagy és még mindig nincs senkid,de lúzer vagy,állandóan ez az első kérdése minden falubeli ismerősömnek,hogy hogy állok pasiügyben?Ennyit az emberekről,csak hencegni tudnak.De ezekről az ismerősökről annyit,hogy ők azok,akiket otthagytak a gyerekkel,vagy éppenséggel azt sem tudják,kitől van gyerekük.Van olyan is,aki 2 pasit tart.És ezek dumálnak nekem.Kész röhej.Ennél már az is jobb,hogyha valaki huszonévesen is szűz.
2012. aug. 5. 14:47
 14/20 anonim ***** válasza:

Nincs olyan, hogy mai világ! A régi világ még rosszabb volt, csak akkor annyi volt a különbség, hogy ha sz*r volt, benne maradtál a szarba. Most úgy van, hogy házasodhatsz szerelemből, és választhatsz magadnak olyan társat akit megismerhetsz, mert van rá lehetőség hogy akár együtt is élhettek.

Hidd el a régi világ sokkal rosszabb volt, MERT KÖTELEZŐ VOLT HÁZASSÁGOT KÖTNI. És a házasságok fele vagy 2/3-a borzalmas szenvedés volt. Bántalmazások, visszaélések akkor is voltak, csak akkor a börtönben bent kellett maradni.

Én azt mondom, a mai világban érdemes házasodni, csak jó emberismerőnek kell lenni, nem szabad megalkudni, hanem a megfelelő társat , a lehető legjobbat megkeresni. így érdemes házasodni.

2012. aug. 5. 17:44
 15/20 anonim ***** válasza:
Én most fogok válni, 8 év után. Nem áll szándékomban még egyszer férjhez menni. Mint megtapasztaltam, a papír nem minden.
2012. aug. 5. 23:30
 16/20 anonim ***** válasza:

Szerintem érdemes.

Bár én az üzleties oldaláról is nézem, de nem akarok úgy járni, mint az élettársi kapcsolatban lévő barátnőm, akit csak úgy kirakott a párja a lakásból (teljesen kifordult magából a férfi...), mivel barátnőmnek semmi köze nem volt hozzá, így jószerivel ki lett semmizve, alig találta fel magát szegénykém.

Amúgy ha nem házasodsz, akkor is vége lehet a kapcsolatodnak, csak nem válásnak hívják és ugyanott tartasz, mintha házasodtál volna, vagy még hátrébb, ha úgy jársz, mint barátnőm.

2012. aug. 6. 09:53
 17/20 anonim ***** válasza:

én sem értem ezt a mai világban kérdést...:O

A mai világban máshogy szerelmes az ember??? Ha azt mondanád, hogy a mai világban hitelt érdemes-e felvenni, anyagi kérdés, megértem, de érzelmi kérdésben hogy dominál az idő?

2012. aug. 6. 16:01
 18/20 anonim ***** válasza:
100%

Ki merjek -e menni az utcára? Olyan sok a baleset mostanában. Lehet, hogy majd elcsap egy busz.

Kb. ennyi értelme van ennek a kérdésnek. Van aki szerint igen, van aki szerint nem.

Van aki akar házasodni, van aki nem. Házasság nélkül is lehet együtt élni boldogan, meg házasságban is lehet. Házasság nélkül is lehet sz.r kapcsolatod, meg házasságban is. Válni is lehet, meg szakítani is. Persze, hogy "több a válás", mivel arról van statisztika, a különköltözésről meg nem (legalábbis én még nem láttam).

Én férjhez fogok menni, a barátnő meg nem.

Na akkor?

2012. aug. 6. 16:10
 19/20 anonim ***** válasza:
46%
Ha egy férfinek fontos vagyok, akkor feleségül vesz. Ha nem, akkor ideig - óráig együtt élünk, aztán fogja magát és odébbáll, hisz semmi sem köti hozzám. Én többnek tartom magam annál, minthogy csak ágyasa legyek valakinek, vadházasságban éljek és szüljem a barátomnak, páromnak a zabigyerekeket. Azt már meg sem említem, hogy milyen lelkivilága lesz annak a sok gyereknek, akik az ilyen együttélésekből születnek. Apuka ide is, meg oda is pottyant 1-2 gyereket, az anyuka is szül pár apukának, mi lesz ebből ?
2012. aug. 6. 17:19
 20/20 anonim ***** válasza:

ÉRDEMES!

- de nem azért, mert érdemes...

(vagyis ezt nem előny-hátrány alapon kell mérlegelni)

2012. aug. 7. 14:16
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!