Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
A mai világban érdemes egyáltalán megházasodni?
igaz még fiatal vagyok, 21 éves, még nem volt barátnőm, de olvasgatva a kérdéseket, meg ami a tévéből, rádióból ömlik nagyon elgondolkodtat. Érdemes is valaha megházasodnom?
mert nem szeretném elveszíteni a szorgalmasan összegyűjtögetett vagyonomat, mert a leendő feleségem félrelép (mert hogy az biztos hogy ÉN NEM FOGOM MEGCSALNI!).
Erre javasolják a szerződést, de nekem a pofámról lesülne a bőr, ha szerződést kéne iratni vele, hiszen abban a kapcsolatban már nincsen bizalom, így az már nem is kapcsolat. Tehát csuka fogta róka, róka fogta csuka helyzet, mert ha megházasodnék szerződést nem iratok és valószínű hogy a házasság mellett a lakást autót is bebukom. Ha meg nem házasodok meg akkor sosem lesz családom, pedig mint minden egészséges ember én is szeretnék családot alapítani.
Nektek erről mi a véleményetek? Ti már befürödtetek a házassággal? Nem féltek ettől?
én azt mondom, hogy nehéz lehet egy válás hosszú házasság után. azok miatt, amiket leírtál. de egy hosszú élettársi kapcsolatból nem kevésbé bonyolult.
egyébként a vagyon szétválasztásánál igyekeznek az igazságosságra (az már más, hogy nem mindig sikerül) tehát mindenki megkapja amit hozott a házasságba és amit az alatt szereztek, az feleződik. ez így elméletben korrekt.
én személy szerint házasság párti vagyok. ez egy gesztus a másik felé. és ha már hosszú évek óta együtt vagy valakivel, a házasság a kapcsolatot egy magasabb szintre emeli. (szóval nekem "nem csak egy papír", bár ezt sokan így gondolják) a következő lépcső pedig egy közös gyerek, bár erre most nem vonatkozott a kérdésed
Szerintem nem kell a szerződésen ennyire megdöbbeni. Én reális ember vagyok. Belekalkulálom, hogy bármikor (lehet, hogy 20 év múlva) bármelyikünk "megbolondulhat". Akár én is. Nem lehet tudni, hogy egy másik nő/férfi mit hoz ki az emberből. Nem szeretném, ha mondjuk a szüleim által összegurcölt vagyont vinné valaki. Jó példa erre a barátnőm, akinek tehetős szülei anno több mint 70%-ban adtak bele a közös lakásba a férjével, a pasi meg a maradék 30-at. De hát szerelem, meg ugye minden, felesről lett megírva a szerződés. Eltelt 10 év, a pasi becsajozott, és mit ad Isten pont egy olyan pénzéhes szeretőt fogott ki, aki igényt tartott a fele vagyonra. Hozzá teszem a pasinak egyedül esze ágában sem lett volna olyat kérni, ami nem az övé. De hát a szerelem vak. Indult a hercehurca, pereskedés, a barátnőm meg fogta a fejét, hogy bár leegyszerűsítve viszik a szülei pénzét (volt ott még kocsi, meg drága cuccok, amit a szülőktől kaptak). Nagyon megbánta, hogy anno nem írtak szerződést. Bárki kifordulhat magából. Itt nem arról van szó, hogy nem bízunk egymásban, de az emberek megváltoznak. Ő is, én is. Lehet, hogy egyszer a párom is (vagy akár én) ugyanígy meghülyülünk egy új szerelem miatt. Ezt nem lehet tudni előre. Szóval én szerződés párti vagyok. Bőven elég a váláskor a közösen megszerzett vagyon felett vitatkozni.
Sőt, ha szeret a párom megérti. Nekem az lenne a furcsa, ha nem akarná aláírni a szerződést, mert eszembe jutna, hogy most akkor engem akar, vagy a pénzemet.
Hogy érdemes-e??
A szerelmet még nem is ismered!
Érdemes szerintem mert ha van aki mellettünk van ébred fekszik akivel megbeszélhetjük a gondunkat vagy az örömünket az boldogsággal tölt el!
Akkor miért nem az volt a kérdés hogy érdemese tvét nézni mert annyira sok hülyeség van benne és tessék mégis nézed!
De ne fogd fel ilyen racionálisan!
Ha meglátsz egy csajt akkor tudni fogod mi az a szerelem és nem gondolkozol ilyen kérdéseken
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!