Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Mit tehetek ebben a helyzetben?

Mit tehetek ebben a helyzetben?

Figyelt kérdés

Nagyon szeretem a párom és alapvetően harmonikus a kapcsoltunk. DE van egy olyan tulajdonsága ami felett nem tudok napirendre térni és nagyon zavar..többször elmondtam már neki, de nem tud rajta változtatni... rettentő pesszimista, az a típus akinek ha azt mondod, hogy fáj a fejed..akkor rögtön agydaganatod van...én teljesen az ellentéte vagyok, bár az sem a legjobb..mert szerinte engem nem érdekel semmi.. ez nem így van, csak másképp fogom fel a dolgokat..ha pl. elmegy a busz, nem siránkozom, hanem mondjuk élvezem a napsütést..stb.

A mindennapos pesszimizmusa mellett, testképzavarral is küzd, mint egy plázacica..folyamatosan azt kérdezgeti, hogy milyen a teste, rendesen evett-e..nem fog-e lefogyni.. Mérhetetlenül fárasztó..és azt érte el nálam, hogy néha olyan mérges vagyok, hogy egyszerűen azt mondom: nem érdekel, hagyj a hülyeségeiddel. PEdig én nem ilyen vagyok... Szóval az lenne a kérdésem, hogy mások hogy oldották meg, ha a párjuk ilyen volt? Szakítani nem fogok vele, vele képzelem az életem.

2009. júl. 19. 12:06
1 2
 11/12 anonim ***** válasza:
szia! szerintem így látatlanban is lelki gondok vannak a háttérben (gyerekkor, csalódás...stb.), ami lehet, hogy csak tudat alatt, de marja a párodat, ezért képtelen élvezni az életet, ezért aggódik mindenen. a testképzavar is ezt támasztja alá. szóval én a helyetekben elmennék pszichiáterhez vagy pszichológusoz, hátha kiderül, miért SZORONG a párod (innen úgy tűnik). jó esetben már a beszélgetés, rosszabban kedélyjavító segíthet, hogy lazábban vegye az életet (ha így halad, tuti lesz a magas vérnyomás vagy a szívinfaktus - az önmarcangolás ezeket profin elősegíti). sztem irány a doki!
2009. júl. 21. 22:03
 12/12 anonim ***** válasza:
az előzőhöz: ha így marad a párod, a közös jövő, a gyermekvállalás is veszélybe kerülhet! főleg ha netalántán evészavaros (pl. inverz anorexia, anorexia, bulímia...) lesz! Sajnos nem tudom, milyen korú és nemű emberről van szó, lehet, hogy leírtad, de nem láttam, bocsi:)
2009. júl. 21. 22:07
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!