Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Mit tehetek ebben a helyzetben?

Mit tehetek ebben a helyzetben?

Figyelt kérdés

Nagyon szeretem a párom és alapvetően harmonikus a kapcsoltunk. DE van egy olyan tulajdonsága ami felett nem tudok napirendre térni és nagyon zavar..többször elmondtam már neki, de nem tud rajta változtatni... rettentő pesszimista, az a típus akinek ha azt mondod, hogy fáj a fejed..akkor rögtön agydaganatod van...én teljesen az ellentéte vagyok, bár az sem a legjobb..mert szerinte engem nem érdekel semmi.. ez nem így van, csak másképp fogom fel a dolgokat..ha pl. elmegy a busz, nem siránkozom, hanem mondjuk élvezem a napsütést..stb.

A mindennapos pesszimizmusa mellett, testképzavarral is küzd, mint egy plázacica..folyamatosan azt kérdezgeti, hogy milyen a teste, rendesen evett-e..nem fog-e lefogyni.. Mérhetetlenül fárasztó..és azt érte el nálam, hogy néha olyan mérges vagyok, hogy egyszerűen azt mondom: nem érdekel, hagyj a hülyeségeiddel. PEdig én nem ilyen vagyok... Szóval az lenne a kérdésem, hogy mások hogy oldották meg, ha a párjuk ilyen volt? Szakítani nem fogok vele, vele képzelem az életem.

2009. júl. 19. 12:06
1 2
 1/12 anonim válasza:
Üljetek le és beszélgessetek sokat arról, hogy pozitívabban kéne felfognia a dolgokat. Fura, hogy azon aggódik, hogy lefogy, ez általában fordítva szokott lenni:) Lehet, azért csinálja ezt az egészet, mert úgy érzi, nem figyelsz rá eléggé. Biztosítsd a szerelmedről, és arról, hogy mindenben mellette állsz. Ha pedig nem változik a helyzet, nem ártana felkeresni egy pszichológust.
2009. júl. 19. 12:13
 2/12 anonim ***** válasza:
55%

Ha vele képzeled el az életed akkor képzeld hozzá ezt is, mert ez hozzá tartozik. Alapjaiban senki sem változik, maximum csiszolódik. De kutyából nem lesz szalonna, pesszimistából sem nagyon optimista...Maximum alkalmazkodni tud. Vagy esetleg pszichológus aki segít neki jmegfejteni pesszimizmusa hátterében álló okokat.

27/N

2009. júl. 19. 12:15
 3/12 anonim ***** válasza:
60%

Szerintem éreztetni kell vele, hogy törődsz Vele. Ha elkezdi mondogatni a pesszimista dolgait, akkor ne add alá azzal a lovat, hogy ellenkezel, inkább vidítsd fel, vicceld el a dolgot!

Én alapvetően pesszimista vagyok, és a párom inkább optimista, tudom milyen ez. Az a legrosszabb, ha letorkolod, vagy nem érted meg, hogy másképp látja a világot. Ezen úgy tudsz változtatni, ha az alapvetően rossz helyzetekből kifejezetten pozitív megoldást találsz, ezáltal lehet formálni az ő világképét.

Pl: a buszos szitu: lekésitek a buszt, ő elkezd siránkozni, majd erre Te megöleled, és meghívod egy fagyira, mondván ennek így kellett lennie! Utána úgy fog ő is emlékezni, hogy milyen jó, hogy még jutott idő fagyira.

Meg magamról tudom, hogy legjobban humorral lehet kizökkenteni a pesszimizmusból. Valami olyan humorral, amiből érzem, hogy szeretetből mondják. Aztán röhögünk egy jót. :)

Az ember akkor formálható a legjobban, ha nem akarják görcsösen megváltoztatni, ha ezt így elfogadod, figyeld meg szép lassan fognak a dolgok változni!

:) :) :)

2009. júl. 19. 12:44
 4/12 anonim ***** válasza:
6%

"Üljetek le és beszélgessetek sokat arról, hogy pozitívabban kéne felfognia a dolgokat. Fura, hogy azon aggódik, hogy lefogy, ez általában fordítva szokott lenni:) Lehet, azért csinálja ezt az egészet, mert úgy érzi, nem figyelsz rá eléggé. Biztosítsd a szerelmedről, és arról, hogy mindenben mellette állsz. Ha pedig nem változik a helyzet, nem ártana felkeresni egy pszichológust." ebből 1használható mondatott nem találtam, de csak az én szubjektiv véleményem.

hát az a gáz hogy neki kéne megváltoznia.

tehát ha ő ennyire pesszimista és többszöri figyelmeztettéseidre se reagált.(mert előfordul hogy az ember nem veszi észre a saját hibáit, de ha szólnak neki és még így se tanul belőle).

szerintem szakits vele, igen írtad hogy nem. de költözz el 1,2hétre tőle, mert csak magával ránt.

már te is kezdtél olyan lenni mint ő. kiadaktál,ideges vagy stb...

ha mellette marad biztos lehet hogy teljesen felveszed az ő ritmusát,dolgait.

a pszichológus tűnik még reális megoldásnak.

tudom az egész szöveg nagyon negatívan hat, de ha már mástól kérsz segítséget az is jelent vlmi nem túl optimista dolgot.

2009. júl. 19. 12:48
 5/12 anonim válasza:
6%
Ha számodra egy hasznos mondat sem volt az első hozzászólásban, akkor miért javasoltad te is a pszichológust? Talán te is baromságokat akarsz javasolni szegény kérdezőnek?:(
2009. júl. 19. 12:56
 6/12 anonim ***** válasza:
0%
ezt most kinek irtad? 12:15 voltam
2009. júl. 19. 12:59
 7/12 anonim válasza:
8%

12:48-nak írtam

(én meg a 12:56 vagyok:))

2009. júl. 19. 13:11
 8/12 anonim ***** válasza:

Neki kell meghozni az elhatározást, hogy megváltozik! Ezt nem döntheted el helyette sajnos és nem is csinálhatod meg helyette! Ne hagyd magad, ne vedd fel az ő ritmusát inkább próbáld meg átadni a Tiédet! Mondd meg neki, hogy ez a dolog a kapcsolat rovására megy, és neki is szörnyen rosszat tesz. Vedd rá, hogy akarjon változni! És utána tanítsd olyanokkal, mint amit fen is írtál példának a buszról meg a napsütésről! Esetleg olvashatna egy kicsit a vonzás törvényéről A Titok című könyvben vagy nézze meg a filmet! Hátha az elrettenti a pesszimizmustól!:D Az agykontroll is hasonló dolog egy kicsit. Nézzetek ezeknek utána. Vagy pszichológus, aki utánaás a fejében, hogy mitől ilyen borúlátó...:(

Remélem nem írtam olyat amit már más írt és azt is h segítettem.

17/L

2009. júl. 19. 14:15
 9/12 anonim ***** válasza:

kicsit nehéz lehet. Sajnos elég sok ember ilyen, köztük a tesóm és egy kolléganőm is.

kolléganőm kiérdemelte nálam a Díva Negatíva nevet, mert egyszerűen szörnyen pesszimista. Szerintem ezt a tulajdonságát nem tudod megváltoztatni, max. annyit érhetsz el, hogy az évek alatt kicsi ragad rá a Te optimizmusodból. Ha tényleg Vele képzeled el az életed, akkor ezt a tulajdonságot is el kell fogadni.

Hiába mondanád Neki azt, hogy változtasson, mert Neked ez nem jó, átmenetileg lehet mosolyogni fog, de belül ugyanazt érzi majd.

2009. júl. 19. 14:57
 10/12 anonim ***** válasza:
Jól gondoldd meg a dolgot, mert nagy terhet veszel magadra a barátnőddel. A pesszimizmus pariban van a depresszióval, ami bármikor előjöhet nála. Arra is készülhetsz, hogy mivel testképzavara van, soha nem lesz elégedett magával és az egész élete azzal fog eltelni, hogy visszaigazolást vár, kér és ennek érdekében mindent meg fog tenni. Állandó fodrász, kozmetikus és mindenféle csodaszerek használatára lesz utalva és ebből fog állni az élete. A kedvesed kimondva, vagy kimondatlanul beteg!
2009. júl. 19. 18:36
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!