Ha halálos beteg lenne a gyereked és 15 millió forintba kerólne a műtét, eladnád a házadat és a kocsidat?
Egyetértek én is azokkal,akik azt mondják,hogy van értelme.
De ha nincs nem hiszem,hogy ezt tudnám tenni a többi gyermekemmel férjemmel.
Csak ő beteg,nem mindenki más.Minden tőlem telhetőt megtennék,de nem hiszem hogy "fer" lenne a többi családtaggal ennyire "kiszúrni".
van egy halom alapítvány, ott van a média, vannak jótékony gazdag emberek.
ha kell, akkor összekalapolnám a pénzt, de a jövőjét nem venném el tőle azzal, hogy minden vagyonomat elherdálom, és mehetnék vele a híd alá.
autó is kell, hogy el tudd vinni a kórházba, és lakás is, hogy onnan legyen hova hazavinned.
ilyen esetben nem szabad kapkodni, mert annak rossz vége lesz.
Nagyon sok a ha a kérdésben.
-ha mondjuk másik gyerekem is van, nem hiszem, hogy megtehetem, hogy mindent eladok, mert a másik feje fölül nem vehetem el a fedélt
-ha egyáltalán el lehet adni a házat
-ha a bizonyos műtét tényleg segítene, nem pedig csak felesleges szenvedést okozna neki
-ha megpróbálkoztam más dolgok eladásával, a kocsiéval, mindenféle kölcsön felvételével
Egy ház nem csak egy kupac kő, egy élet munkája, ami a gyerekeink öröksége. Azt hiszem a ház lenne a legutolsó, amit eladnék, de csak ha minden más lehetőség becsődölt már.
Eszembe sem jutna!
Ha halálos beteg lenne, akkor egyébként sem lehetne rajta segíteni. Hazavinném, ápolnám, amíg élhet, és tisztességgel eltemetném, ha elhunyt.
De nem venném ki a s&ggem alól a biztonságot, sem a gyerekeim vagy a párom alól, csak azért, mert az egyik gyerekem beteg.
Régen, amikor még az emberek normálisan gondolkodtak ebben a kérdésben is, nem csaptak mindenből nyálas és önáltató, önsajnáló megahisztériát, volt úgy, hogy egy nő szült 10 gyereket és felnevelt, felnevelhetetett kettőt. És eltemetette mind a nyolcat. Mint pl. Arany János vagy Mozart szülei.
Vagy Talán Mikszáth eladta a birtokát, amin vérrel-verítékkel szedett össze, a nyomorból kitörve, csak mert a fia torokgyíkban szenvedett? Meghalt, megsirartom, eltemetem és majd lesz másik, aki egészségesebb, mint ő, akinek egészséges gyerekei lesznek, nem genetikai sértültek.
Lehet megkövezni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!