Halmozottan tartós beteg gyerekek után fizetendő mennyi gyerektartást kell fizetni?
Két kisgyerekem van, mindkettőjüknek két-két tartós betegsége. Betegségük kiderűltekor a fix gyerektartást (ami apuka netto fizetésének 20%-át sem érte el) 25%-a szerettem volna felemelni. A vidéki bíróság apuka 140.000 Ft-os fizetésének csak a gyermekenkénti 20-20%-át ítélte meg, annak ellenére, hogy becsatoltam KIMONDOTTAN a gyerekek ellátására vonatkozó számlákat. Két beteg gyerek mellet 4 órában tudok dolgozni- ügynökként. A felemelés gyermekenként 4000 Ft lett. Apuka még a per alatt elkezdte a leszerelési folyamatát a cégétől - ha nem mondtam volna nyomozó volt - amit sem nekem, sem a bíróságnak nem jelentett be, az ítélet jogerőre emelkedése után három héttel rögtön beadta a keresetet a tartásdíj leszállítására, jelezve, hogy munkanélküli lett. (Azt hitte, hogy fellebbezek az ítélet ellen, ezért ő még a neki kiküldött végzést sem vette át.)Gyermekenként 15%-ot minimum 7000 Ft-ot akar fizetni. A leszállítás perében első fokon részére elmarasztaló ítélet született, mely kimondja, hogy ki akar bújni a fizetés alól. (Budapesti Bíróságon született az ítélet.)Másodfokra fellebbezett, ügyvédekkel felvértezve. A gyermektartásdíj felemelése óta -lassan másfél éve- még sosem kaptam meg a megítélt gyerektartás díj összegét, minimális utalások érkeznek részéről. A pesti tárgyaláson derült ki, hogy kapott majdnem egymillió Ft végkielégítést, gyerekek ebből sem láttak semmit, a végrehajtó egy négy millió Ft-os motort foglalt le nála. A bíróság által kért környezettanulmány során mosogató, - szárítógép, LCD tv, bőrgarnitúra...
Kérdésem: másodfokon szerintetek az általa kért gyerektartás díjnak helyt adhatnak? Privát válaszokat is megköszönök!
Nem tudhatjuk, mit fognak ítélni, mert nem ismerjük az ügyet, meg amúgy sem vagyunk jövőbe látók.
20%-nál többet nem nagyon szoktak megítélni. A betegség itt nem számít, mert azért kapsz elvileg állami segítséget. Ha nem, ezen az úton kéne inkább elindulnod.
Az a tippem, hogy szerintem, ha tényleg munkanélküli, csökkenteni fogják a fizetendő összeget, de csak minimálisan.
De még egyszer mondom: nem ismerem az ügyet, és a jövőbe sem láthatok, úgyhogy ez csak tipp.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!