Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Halmozottan tartós beteg...

Halmozottan tartós beteg gyerekek után fizetendő mennyi gyerektartást kell fizetni?

Figyelt kérdés

Két kisgyerekem van, mindkettőjüknek két-két tartós betegsége. Betegségük kiderűltekor a fix gyerektartást (ami apuka netto fizetésének 20%-át sem érte el) 25%-a szerettem volna felemelni. A vidéki bíróság apuka 140.000 Ft-os fizetésének csak a gyermekenkénti 20-20%-át ítélte meg, annak ellenére, hogy becsatoltam KIMONDOTTAN a gyerekek ellátására vonatkozó számlákat. Két beteg gyerek mellet 4 órában tudok dolgozni- ügynökként. A felemelés gyermekenként 4000 Ft lett. Apuka még a per alatt elkezdte a leszerelési folyamatát a cégétől - ha nem mondtam volna nyomozó volt - amit sem nekem, sem a bíróságnak nem jelentett be, az ítélet jogerőre emelkedése után három héttel rögtön beadta a keresetet a tartásdíj leszállítására, jelezve, hogy munkanélküli lett. (Azt hitte, hogy fellebbezek az ítélet ellen, ezért ő még a neki kiküldött végzést sem vette át.)Gyermekenként 15%-ot minimum 7000 Ft-ot akar fizetni. A leszállítás perében első fokon részére elmarasztaló ítélet született, mely kimondja, hogy ki akar bújni a fizetés alól. (Budapesti Bíróságon született az ítélet.)Másodfokra fellebbezett, ügyvédekkel felvértezve. A gyermektartásdíj felemelése óta -lassan másfél éve- még sosem kaptam meg a megítélt gyerektartás díj összegét, minimális utalások érkeznek részéről. A pesti tárgyaláson derült ki, hogy kapott majdnem egymillió Ft végkielégítést, gyerekek ebből sem láttak semmit, a végrehajtó egy négy millió Ft-os motort foglalt le nála. A bíróság által kért környezettanulmány során mosogató, - szárítógép, LCD tv, bőrgarnitúra...

Kérdésem: másodfokon szerintetek az általa kért gyerektartás díjnak helyt adhatnak? Privát válaszokat is megköszönök!

2012. júl. 9. 15:39
 1/7 anonim ***** válasza:
74%
Elrontottad már az elején. Nálam a lányomnál az apa jövedelméből a megítélt összeget mindig vonták. Amikor kirúgták, a végkielégítésből is automatikusan küldték a megfelelő összeget. Menj be a bíróságra. Ott ingyen adnak tanácsot, mit kell tenned, milyen jogcímen indíthatod a pert.Most a lányom bejelentette a bíróságon, hogy amíg nem dolgozik a papa és nem kap semmi jövedelmet, kéri a gyerektartás megelőlegezését az államtól.
2012. júl. 9. 15:53
 2/7 anonim ***** válasza:
100%
A beteg gyerekért amúgy Te megkapod az államtól a megfelelő plusz hozzájárulásokat. Ez nem számít a gyerektartás megítélésénél.
2012. júl. 9. 15:54
 3/7 anonim ***** válasza:

Nem tudhatjuk, mit fognak ítélni, mert nem ismerjük az ügyet, meg amúgy sem vagyunk jövőbe látók.

20%-nál többet nem nagyon szoktak megítélni. A betegség itt nem számít, mert azért kapsz elvileg állami segítséget. Ha nem, ezen az úton kéne inkább elindulnod.

Az a tippem, hogy szerintem, ha tényleg munkanélküli, csökkenteni fogják a fizetendő összeget, de csak minimálisan.

De még egyszer mondom: nem ismerem az ügyet, és a jövőbe sem láthatok, úgyhogy ez csak tipp.

2012. júl. 9. 16:27
 4/7 Nanamia ***** válasza:
100%
Mi is rendszeresen járunk műtétekre, kezelésekre. Számos plusz költség van ebből adódóan. Nekem az ügyvédem most adta be a beadványt nemrég, hogy emeljék a gyerektartást. Amúgy tartósan beteg gyereknél elvileg tényleg magasabb összegű a tartásdíj, és ez független attól, hogy az államtól kap e támogatást. Egyébként nem egy horribilis összeget kell elképzelni...
2012. júl. 9. 16:44
 5/7 anonim ***** válasza:
78%
Elég durva, hogy ilyen emberek vannak. Csinál 2 gyereket, de hogy foglalkozzon velük, az már nem megy. És a legrosszabb, hogy ezt a kérdést úgy fogja fel, mintha az anyával háborúzna, holott a valóságban nem erről van szó. Érdekes, hogy ügyvédekre, meg minden egyéb luxusra van pénze, csak arra nem, hogy a saját gyerekeit ellássa.
2012. júl. 9. 17:03
 6/7 anonim ***** válasza:
25%-ot gyerekenként csak kimagasló fizetés esetén vonnak le, de a 140 ezer egyáltalán nem az, teljesen normális volt a 20-20%-os döntés. A gyerekek betegségei ezt nem befolyásolják, egyedül az apa keresete.
2012. júl. 9. 17:52
 7/7 anonim ***** válasza:
100%
H az apuka munkanélküli akkor bonyolult a helyzet gyerektartásilag,mert sajnos ebben az országban CSAK ÍTÉLETEKBEN KÖTELEZIK a másik felet a fizetésre.Ezt tapasztalatból írom.Hónapok,akár évek telnek el,hogy semmi sem történik érdemben.A bíróság tárgyal,megitéli a pénzt,apuka nem fizet sőt fellebbez,megint tárgyalás,megint fizetésképtelen és ez így megy.Okosabban tennéd ha kérnéd a végrehajtást,és ha a végrehajtó semmit nem tud behajtani,akkor a megelőlegezést igényelni az önkormányzattól illetve a gyámhatóságtól.Ezt valószínüleg 2X3 évre megfogod kapni.
2012. júl. 10. 09:17

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!