Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Ha az apám le se szr minket a...

Ha az apám le se szr minket a születésem óta (van még egy bátyám), nem is fizet gyerektartást, de azért a nevét viseljük, ha meg találna halni, kapnánk valami árvasági kedvezményt?

Figyelt kérdés
Csak mert az egyik osztálytársamnak régen meghalt az apukája, de az anyukája él természetesen, és ő rengeteg kedvezményre jogosult. Kérdem én, akkor én nem vagyok az semmire, ha esetleg meghal? Nem mintha merényletet terveznék ellene, csak elég idős már, és szerintem éveken belül bekövetkezne a dolog. Biztos gonosz dolog, de ha egész életében fosott ránk, legalább ezzel tehetne egy kicsit jót velünk.
2012. júl. 31. 21:59
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
77%
Ha elváltak a szüleid,biztos,hogy nem kapnál árvaságit,látod a gyerektartást se tudják bevasalni rajta,de mivel anyukád egyedül nevel és bizonyítani tudja,hogy a fizetésén(vagy munkanélküli segélyen)és a családi pótlékon kívül nincs más,az illetékes önkormányzat szociális osztályán adhat be kérelmet gyermekvédelmi segélyre vagy átmeneti segélyre,lakásfenntartási támogatásra (ez csak havi max:2500ft).A gyerekvédelmi:pl ingyen tankönyv,étkezés stb tehát ha az egy főre jutó jövedelem nem haladja meg a törvényben előírt (pontosan nem tudom mennyi)összeget,érdemes lenne próbálkozni.Remélem tudtam segíteni!
2012. júl. 31. 23:00
 12/17 A kérdező kommentje:

gyermekvédelmi támogatásra nem vagyunk jogosultak, mert anya két munkahelyen dolgozik irtó kevés pénzért, épp csak 10-20ezerrel lépi túl azt a keretet a fizetésével, amennyivel az egy főre jutó havi kereset már elég kevés lenne.

egyébként egyetértek a többi válaszadóval, kicsit gáznak meg kidolgozatlannak érzem ezt a dolgot, hogy ha valakinek egy aranyos apja van, aki gondoskodik róla, akkor az ő halála után nehogy már elszokjon a gyerek a jó módtól (ez most elég bunkóköcsögül hangzik, persze sajnálom azokat, akik egyébként VALÓBAN egy szerettüket vesztik el, nem csak a biológiai apjukat), akit meg életében egy szóra se méltatott, hát, annak halála után sem könnyíti meg az életét.

de ez van, lehetne rosszabb is amúgy.

2012. júl. 31. 23:37
 13/17 A kérdező kommentje:
ja, és egyébként nem váltak el, eleve házasok sem voltak, nem tudom, hogy egyáltalán volt-e valami nyoma annak hivatalos okiratokban, hogy ők így együtt élnek meg ilyenek (bár nem tartott sokáig). nem is igazán merem megkérdezni. annyi az egész, hogy a nevét viseljük (ez is hihetetlen teljesítmény amúgy tőle, hogy ezt megengedte kegyesen)
2012. júl. 31. 23:38
 14/17 A kérdező kommentje:
4. válaszolónak: azért nem fizet gyerektartást, mert szarik ránk. van pénze, menő újságíró, sőt, a vicces, hogy van két mostohagyereke, akikről gondoskodik.
2012. júl. 31. 23:41
 15/17 anonim ***** válasza:

Csak egy dolog nem világos.Anyukád miért nem jelentette fel gyermektartásdíj megállapításáért?Az tökéletesen mindegy,hogy hány helyen dolgozik,a tartásdíj akkor is jár.

Egyébként a törvények idevonatkozólag valóban igazságtalanok.Egy távoli ismerősöm nem rég megözvegyült,elég fiatalon.Kettő óvodás korú közös gyermek maradt.Ehhez képest az özvegy kapja az özvegyit,az ikres gyest (6 éve már)az árvaságit,az egyedülálló családit.Mindösszesen közel 400 ezer forintot per hó.Nem is rossz véleményem szerint mint bevétel.Más gyereknek meg az állam egy forintot sem ad.

2012. aug. 1. 23:24
 16/17 anonim válasza:

Én épp most fogom végre megkapni. Nekem is szinte csak a nevére vett apukám. Nem fizetett semmit. Nem tudtam róla semmit. Mikor 18 lettem felvettem vele a kapcsolatot, de rá fél évre elhunyt(szívroham) Én akkor épp nappalin tanultam, mivel már megvolt az érettségim. Bementem az Onyf-hez és adtak egy papírt, hogy töltsem ki. Csak az a gáz, hogy kérik a halotti anyakönyvi kivonatot, meg mindenféle papírt, ami igazolja, hogy mikor hol dolgozott, volt-e katona... Én még ennyire nem ismertem meg, viszont a barátnője pár dologban segített. De ő sem tudott mindent. Mivel külföldön is dolgozott, az ottani hivatallal vették fel a kapcsolatot és most kaptak választ. Én így majd egy évet várok rá, hogy megkapjam. Szóval elég komplikált egy dolog. Ja és nekem sem fizetett gyerektartást, ne éltünk egy háztartásban, bár én már akkor nem laktam anyámmal sem - nem tudom ez számít-e valamit. És hogy meddig jár: Ha a gyermek oktatási intézmény nappali tagozatán tanul, az árvaellátás a tanulmányok tartamára, de legfeljebb a 25. életév betöltéséig folyósítható.

Kb ennyi. Remélem hasznodra lesz a válaszom.

2012. aug. 13. 10:14
 17/17 anonim ***** válasza:
Egy bérgyilkos esetleg? :-) (Bocs)
2012. aug. 23. 11:32
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!