Apám alkoholista. Most mit tegyek?
Eddig nem mertem kiírni a kérdést, de tegnap olvastam egy másik kérdést, és bátorságot adott hozzá, hiszen a lány története, aki kiírta, kísértetiesen hasonlít az enyémhez. Ugyanúgy 21 éves, mint én, és az apja neki is alkoholista, aki 52 éves.
Az apám rengeteget bánt minket, legtöbbször lelkileg, pl nem hagy minket sosem aludni, mert ő éjszaka is iszik, ilyenkor a TV maximumon megy, ha le szeretnénk halkítani édesanyámmal, akkor megver. De sokszor ok nélkül is kapunk. Az imént majdnem kidobott az ablakon. Anyukám mentett meg. Most remegő kézzel kérek segítséget. Aki élt alkoholista szülővel, az tudja min kell keresztülmenni, ezért nem szeretném részletezni, hogy miket kell átélnem édesanyámmal. Kilátástalan a helyzetünk, mert nincsen pénzünk elmenni innen :( Én munkát sem találok, persze még tanulok, és alkalmi diákmunkáim vannak, de az nem jó semmire. Rokonhoz nem tudunk segítségért fordulni. Hogyan tudnánk végre nyugodt életet élni nélküle? Minden követ megmozgattam, amit én megmozgathattam. Belefáradtam. Hitelt nem kapunk, mert voltunk a bankban (persze ha kapnánk se tudnánk fizetni). Szörnyű helyzet. Kihez tudnánk fordulni segítségért? Van valami illetékes szerv, aki valahogy tudna rajtunk segíteni?
Országos Kríziskezelı és Információs telefonszolgálat
Kiszolgáltatott, bántalmazott, családon belüli erıszak áldozatává vált személyeknek nyújtanak
telefonos segítséget a nap 24 órájában.
Ingyenesen hívható tel.: 06-80-20-55-20
Ez az.
Menjetek be anyuddal a bíróságra ingyenes panasznapon. Kérdezzétek meg, hogyan lehet apád elmeállapotát kivizsgáltatni, mert amiket csinál, az nem normális. A bíróság elrendelheti a hatósági vizsgálatot, akár a cselekvőképességét is korlátozhatják. Akkor viszont kirendelnek mellé gondnokot, a váláskor is ő képviseli. Más lehetőséget nem látok, de ez még egy próbát megér.
Vagy a másik: a vagyonközösséget egyik fél kérésére is megszüntetik, még elválni sem muszáj. Akár árverezés útján. Erre is kérdezzetek rá. Szorítok Nektek!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!