Ti megtartanátok így a babát?
Sajnos megtörtént a "baj". Nagyon, de nagyon szeretnék már babát, de még nincs itt az ideje. Ezért természetesen védekeztem is, de fogamzásgátló mellett estem teherbe. 3 teszt is pozitív lett.
Az a helyzet, hogy én most nem dolgozom. Vagyis már 8 hónapja nem dolgozom. Tavaly októberben felmondtam, mert nagymamám rákos lett, és segítenem kellett anyukámnak ápolni, gondozni, főzni rá, takarítani, stb. Munka mellett erre nem lett volna időm. Hétfőtől szombatig dolgoztam, a mamának meg folyamatos felügyeletre volt szüksége. Pénzünk nem lett volna felvenni ápolónőt, és senki nem segített. De nem is ez a lényeg. Januárban sajnos meghalt, és azóta nem találok munkát. A párom jól keres, 3 éve élünk együtt, már jegyesek vagyunk. De egy baba sok pénz, és anyagilag nem bírnánk. Kettőnket eltart, de egy baba már nem menne. És támogatást sem kapnék, mert már hosszú ideje nincs munkaviszonyom. De olyan régóta vágyom babára. És most beleőrülök ebbe a helyzetbe. Azon agyalni, hogy megtartsam e vagy sem. Csak az én szüleimre számíthatunk, de anyagilag nem használhatom ki őket. Természetesen nem ti fogtok helyettem dönteni, csak szeretném más emberek véleményét is tudni. Hogy más hogyan cselekedne. Ha csak arra gondolok, hogy abortuszra kell mennem, beleőrülök. De anyagilag meg nem bírnánk. Kérlek ne támadjatok le, és ne írjatok bunkó válaszokat, mert így is lelkileg a béka s.egge alatt vagyok. És még mielőtt valaki megvádol azzal, hogy kamu a kérdésem, arra kérem őt, hogy akkor ne is fáradjon a válaszával. Aki értelmes választ ír, annak köszönöm előre is!
Tartsd meg, de majd ha nem tudsz eleget törődni vele, mert a mindennapi kenyér előteremtésén gürcölsz vagy segélyekből éldegélsz majd (könnyen előfordulhat manapság, főleg ha csak próbaidős a párod... ki tudja meddig lesz munkája), akkor majd ne csodálkozz azon, hogy a gyerek mielőbb szabadulni akar tőletek, és otthont, törődést találni távol tőletek!
Dönts érzésed szerint.
EGy biztos.
Soha de soha nem érdekelne mások véleménye, egy ilyen fontos döntésben, ha gyermekemről van szó. Ez annyira szánalmas, nem érzed??? Tiszteletlenség a gyermekeddel szemben, hogy az alapján fogsz dönteni itt pár bunkó mit válaszol.....LEgyél felnőtt és dönts, de ne ezek alapján!!!
32: "Ha a párodnak ideiglenes a munkahelye és nincs bejelentve, akkor bármikor munkanélküli lehet!
Egy gyereket pedig nem elég megszülni,és nem is kisbaba korában kerül sokba. Fel is kell nevelni !"
Tök mindegy, mert ez bármikor bárkivel előfordulhat. Ld. Maléves dolgozók esete. Attól, hogy most rossz vagy jó az időpont, nem biztos, hogy a következő 20 évben is az marad. Mi is nehéz körülmények közé vártuk a babát (a terhesség miatt kerültem nehéz helyzetbe, mert én vagyok a családfenntartó, a férjem csak közalkalmazott), amint mehettem dolgozni, az átlagnál jobbak a körülmények. Sokszor anyukám hozott pelenkát, most meg az én gyerekeim a saját fizetésemből arra a különórára mennek amire akarnak, nem számít hogy fizetős. És nincs olyan, hogy hó végén ha jön egy váratlan kiadás, akkor fizetésig zsíroskenyeret eszünk.
Másnál meg fordítva volt, amíg oviba nem került a gyerek minden rendben volt, aztán az anyuka cége szűnt meg, rá fél évvel apukáé. Azóta a harmadik helyén van, mert az előző cégnél meg hetekig nem fizették ki.
A nagy semmire tényleg nem szabad gyereket vállalni, de ahogy írja a kérdező nincsenek lerobbanva, ráadásul a szülőkre is számítani lehet. Persze, nem az ő számlájukra kell szülni, de van amikor épp a nagyszülők örülnek és nagyon szívesen segítenek mindenben. Nálunk a terhesség hírére a szüleim még boldogabbak voltak.
42-es: ELOLVASTAD A KÉRDÉST????
"Természetesen nem ti fogtok helyettem dönteni, csak szeretném más emberek véleményét is tudni. Hogy más hogyan cselekedne. "
Nagyon sokan írtatok. Nem tudok mindenkinek válaszolni most, de köszönöm.
"EGy biztos.
Soha de soha nem érdekelne mások véleménye, egy ilyen fontos döntésben, ha gyermekemről van szó. Ez annyira szánalmas, nem érzed??? Tiszteletlenség a gyermekeddel szemben, hogy az alapján fogsz dönteni itt pár bunkó mit válaszol.....LEgyél felnőtt és dönts, de ne ezek alapján!!!"
Neked azt üzenném, hogy legközelebb olvasd el, mit írok. Nem azt mondtam, hogy mondjátok meg mit csináljak, elvetessem e vagy sem. Hanem hogyha Te lennél a helyzetemben, hogyan cselekednél. Ezt ennyire nehéz felfogni? Nem hinném, hogy én lennék a szánalmas, te nem tudsz, vagy nem akarsz szöveget értelmezni. Én fogok dönteni, nem te, vagy ti. Csak kilátástalannak láttam hirtelen a helyzetünket, és megkérdeztem itt, hogy más emberek hogyan cselekednének, vagy cselekedtek. Ez ekkora bűn? De már tegnap is írtam, hogy a szüleimmel hétvégén átbeszélünk mindent, és közösen fogunk dönteni. Természetesen nem akarom a szüleimet kihasználni, nem így neveltek.
"szerintem tök mindegy, mit írok ide, mert úgyis le leszek pontozva - mint eddig"
Mindenkit felpontoztam, hiszen leírtátok a véleményeteket. Nem tudtok megbántani, mivel a saját véleményeteket írtátok le, hogy mit tennétek. Úgyhogy aki lepontozott, az nem én voltam. Köszönöm, hogy válaszoltatok, de azt hiszem a témát lezárhatjuk. Én nem akarom, hogy veszekedjetek, nem provokációnak szántam a kérdésem, úgyhogy attól, hogy nem egy véleményen vagytok, még ne bántsátok a másikat!
Nem miattad veszekednek :) Maguk miatt.
Ezen itt csak mosolyogj, bosszankodás árt nektek.
Az egy okos, bölcs döntés, hogy megbeszéli a család. Szüleidnek már a koruk miatt is több tapasztalatuk van.
Azért majd írd meg, hogy miben maradtatok.
42-es vagyok.
Én is voltam ebben a cipőben, sőt még sokkal xarabb helyzetben voltam. Tudok olvasni és szöveget értelmezni, mégis azt mondom, ha tanácstalan vagy ebben a kérdésben, akkor is teljesen mindegy mások hogyan döntöttek, nyilván befolyásolni fognak a vélemények, hiszen azért kérdezted. Ezért mondtam, hogy legyél felnőtt és döntsd el te, hogy akarod ezt a babát vagy sem. Nem a gyk válaszolók fogják felnevelni, nem a szüleid, hanem te és a párod. Ezért háborít fel maga a kérdés is, hogy vadidegenek véleményét várod, ki hogy tenne a helyedben. Nem teljesen mindegy? Ezért írtam, hogy légy felnőtt, nem bántásból!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!